- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
válasz Mysterion #76697 üzenetére
A kamu csatornák továbbra is megvannak, csak már nem látod.
Ha egy pendrive-ra exportálod a csatornalistát, és megnyitod az offline editorral, akkor látni fogod őket, sőt még cifrábbat is akár.
Én az online csatorna rendezővel szoktam bíbelődni, mert egy ideje a Samu TVből eltűnt a csatorna rendezési lehetőség. -
inf3rno
nagyúr
Ja linkeltem már ezt is néhány hozzászólással korábban. Nem a program a gond, hanem hogy milyen IP-t és portot állítsak be neki... Az ICMP-re a 8.8.8.8 jó volt, de úgy sejtem, hogy TCP-re és UDP-re kell valami extra a szerveren is. Legalábbis nem tudok róla, hogy létezne szabvány TCP/UDP ping úgy, mint ICMP-nél. Próbálok jobban utánaolvasni, de eddig TCP-re annyit láttam, hogy NRPE-vel küldtek echo-t, az NRPE meg ahogy kiveszem a távoli szerveren végrehajtja a küldött parancsot. Ha lenne szabvány ping megoldás TCP-re, akkor biztosan nem így csinálnák. Gondolom.
Buliban hasznos! =]
-
Mysterion
tag
válasz inf3rno #76698 üzenetére
Nem hiszem régió függő lenne, nekem az UPC szakija két alkalommal jött ki 5 év alatt. Amikor először kiépítette, meg amikor lecserélte a kábelmodemet, mert tönkrement. Én most bementem az UPC-hez a Mammutba, mert leadtam a régi settopot, és ott kértem az átállást CI kártyára. Az ember azonnal hozta a kártyát, lehúzta a kódot, még a settopból a kártyát sem kellett kivenni, hanem adtak egy újat ami a CI kártyába eleve benne volt. A beüzemelést meg ha nem is túl logikusan de nagyjából leírták általánosítva, hogy bárki maga is meg tudja oldani.
@merqree:
Azt gondolom megvannak azok a csatornák most is, de igazából az engem annyira nem is érdekel. A lényeges az volt, hogy az ékezetek rosszak voltak, illetve nem csak a sorrend de több adó sem volt jó (hiányzott). Most úgy van beüzemelve, hogy az összes csatorna és minden leírás ékezetei tökéletesen helyükön vannak, a csatorna sorrend meg pontosan az, mint ami a settopboxokon is meg van adva, ráadásul több csatorna meglett ami korábban hiányzott. (RTL Klub HD, meg ilyenek) Igazából ez volt a cél, a háttérben levő többi csatorna amivel az UPC játszadozik az nem is kell nekem.
Egyébként a csatorna rendezés mit jelent ? Nem azt, hogy én magam tudom megadni, hogy mi legyen a csatorna sorrend ? Mert azt nekem a TV tudja a fent leírt módon. (Kitűzés kezdő képernyőre opció, és akkor az applista között már ha rámegyek, ott felkínálja a csatornalistát és azon belül a szerkesztést.) Nekem egy MU6102 van, és van benne csatorna szerkesztő, legalábbis olyan ahol a TV-ben én magam tudom összeszervezni a csatorna sorrendet.
-
g..a..
újonc
Sziasztok, néhány hónapja használok az UPC hálózatán egy Vodafone mini bázis térerő "javító ketyerét", ami ma reggel óta nem üzemel. A Vodafon ügyfélszolgálat szerint az UPC állított el valamit, de a UPC-nél erről nem tudtak. Küldtek egy táblázatot, hogy a routert így állítsam be, de saját routert használok évek óta, egy aiport extreme-t, de fogalmam sincs , hogy hogyan állítsam be ezeket az adatokat az airporton:
- A következő portoknak mind a helyi hálózat, mind a vezetékes szolgáltató oldaláról nyitva kell lenniük minden irányba. Cél IP cím, vagy IP tartomány beállítása nem szükséges.Az alább leírtakat ellenőrizze a vezetékes router beállításaiban:
Protokoll Port Leírás
IP 50 ESP
UDP 4500 IPSEC NAT Traversal
UDP 500 ISAKMP
UDP 123 NTP - for Oscillator synchronization
- Az eszköznek IP címet DHCP-n keresztül kell kapnia, a VPN-t - IPsec protokollon - engedélyezni kell. -
inf3rno
nagyúr
válasz Mysterion #76711 üzenetére
Nem tudom, akkor miért mondta ismerősöm, hogy erre kötelezték. Igazából nem volt egy nagy összeg, úgyhogy annyira nem fontos, csak előtte engem kért meg, hogy állítsam be a netet nála, aztán én mondtam, hogy doboz helyett CI kártya azért illene egy fél millás TV-hez. Igy sikerült elintéznie.
Buliban hasznos! =]
-
Sz_Imre
senior tag
Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogyha személyesen lett megkötve a szerződés, akkor ellehet-e állni a szerződéstől. 1 hete történt, de a horizon boxal és a szolgáltatással sem vagyunk megelégedve. Nem én kötöttem, hanem a nagyokos apám, mert eredetileg úgy volt, hogy szolgáltatott váltunk, csak hát rábeszélték az olcsóbb ajánlatra. -
DonThomasino
veterán
Horizon box távja képes TV t kezelni ?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Sz_Imre
senior tag
válasz kabelmania27 #76716 üzenetére
Nem erről van szó, hogy a régi csomag akarok visszamenni, az sem volt jobb, mert mindig pörgőt a merevlemez benne...
Hanem a elállás joggal megszüntetni a szerződést. Persze ha lehet. -
kola1234
tag
válasz Sz_Imre #76715 üzenetére
ÜDv. Én is így tettem. Örültem,hogy belépek egy 500as netbe,és sajna nem felel meg hozzá a hálózat. közelébe sincsenek az értékek.
Sajna a nagyon erős connectbox annyira erős,hogy 144mbps-sel csatlakozik a mobilrA. A saját routerem pedig 300al. szóval nem hajhászom a számokat, de nekem is csalódás. Szóval a fejlesztésig sajna visszalépek az alacsonyabb csomagba.
Az elállás pedig működő dolog. Ebben rugalmasak,és jó dolog. -
-
chrno
csendes tag
válasz DonThomasino #76717 üzenetére
Igen, be lehet programozni - a régi boxokhoz tartózó leírásokban szerepel hogyan:
0. Kódlista a használati utasításban (46. oldal a pdf-ben).
1. Nyomd meg a TV gombot a távirányító TV módba kapcsolásához – videofelvevő/DVD lejátszó/felvevőhöz pedig a DVD+R gombot.
2. Majd nyomd meg az OK+piros színű gombokat egyszerre. Várd meg, amíg kétszer felvillan a fény, azon a gombon, amire kódot szeretnél programozni.
3. Üsd be 20 mp alatt a négyjegyű beállítási kódot a távirányítón. Minden beütött számjegy után felvillan az éppen programozott gomb, és az utolsó jegyre duplán villan fel, ha helyes a kód. Ha a gomb nem villan fel kétszer, próbáld meg újra beütni a kódot, vagy próbálkozz másikkal az 1-4. pontoknak megfelelően.
4. Nyomd meg a kikapcsoló gombot, hogy ellenőrizd, az eszközt ki lehet-e kapcsolni. Hogy ha az eszköz kikapcsol, akkor, ellenőrizd, hogy egyéb funkciók, mint a Csatorna +/- működnek-e. Ha igen, a távirányító beállítása kész, és működik a kívánt eszközzel. Amennyiben nem kapcsol ki, ismételd meg a fenti lépéseket az 1-4. pontig.
-
legenda
válasz kola1234 #76722 üzenetére
Szia,
Fordítsuk meg a dolgot, az eszközeid csatlakoznak a Connect Box által szórt wifi hálózatra.
A Connect Box 2.4 GHz-en 2*2:2 MIMO 300 Mbps kapcsolatot tud, 5 GHz-en pedig 3*3:3 MIMO n szabványom 450 Mbps-ot, ac-n pedig 1300 Mbps-ot.
Ha az ellenoldali eszközeid nem annyival kapcsolódnak, akkor vagy nem tudják azt a sebességet, vagy ha igen, akkor beállítási probléma van.
Utóbbi esetben két dolgon szokott leginkább elcsúszni a dolog, a csatorna sávszélessége nincs úgy beállítva, hogy mehessen a maximumon (2.4 GHz-en 40 MHz, 5 GHz-en pedig 80 MHz), illetve nem kerül megfelelően kiválasztásra (a környezeti tényezőknek megfelelően...stb.) a használt csatorna értéke (2.4 GHz-en 1 - 11, 5 GHz-en 36 - 48 tartomány a javasolt).
Ha a fentieknek eleget teszel, a csalódásod okafogyott lehet ilyen tekintetben.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
viktorhu
veterán
válasz kola1234 #76722 üzenetére
Az 500-as netet nem triviális kimérni. Meggyőződhetnétek róla, hogy jól méritek, mielőtt ilyet kijelentetek, hogy nem alkalmas hozzá a hálózat. (Nem chrome-ban mérni, vezetéken, kikapcsolt eset víruskereső stb.)
A wifinél meg meg kell nézni a beállításokat, a 144-es csatlakozás nem a connect boxon múlik (5GHz-en csatlakozol-e, sávszélesség).
-
petakpa1
őstag
Eddig 2 éves hűséggel fizettem bruttó 4960,-Ft-ot Bronze csomagért (analóg tv + 120 mbites net + telefon).
2 év hűség lejárata előtti utolsó 2 számlán az alábbiról tájékoztattak:
"Az Ön határozott idejű szerződése hamarosan lejár, és ezt követően előfizetése az alább megjelölt időponttól kezdődően határozatlan időtartamú szerződés keretében folytatódik tovább. Az új, határozatlan idejű szerződés alapján nyújtott szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételekkel megegyeznek, ide értve azt a rendelkezést is, mely alapján a Szolgáltató jogosult a szolgáltatás díját évente egyszer a fogyasztói árindex növekedésével megegyező mértékben módosítani."Az aláhúzott rész alapján arra számítottam, hogy kb 3%-kal emelik majd az áraimat, hiszen KSH szerint ennyi a legutolsó CPI értéke.
A hűség lejárta utáni első számlám ezzel szemben bruttó 5335,-Ft lett. A számlázott szolgáltatások nettó tételei az alábbiak szerint emelkedtek:
1) Bronze csomag: 2.047,24 Ft helyett 2.173,22 Ft, azaz 6,15%-os emelés
2) Fiber Power 120: 2.194,91 Ft helyett 2.361,90 Ft, azaz 7,61% emelés
3) Nonstop S díjcsomag: 393,70 Ft helyett 425,19 Ft, azaz 8% emelés.A KSH honlapját belinkelve rákérdeztem ügyfélszolgálaton, hogy milyen inflációs rátát néznek ők, mert fentiek több mint duplája a hivatalos 3%-nak.
Az alábbi választ kaptam:
"Nyilvántartásunk szerint Ön jelenleg határozatlan idővel veszi igénybe szolgáltatásainkat. Általános Szerződési Feltételeink tartalmazzák, - melyben foglaltakat a szerződés létrejöttével az előfizető részéről is elfogadottnak tekintünk - hogy a határozott idejű szerződés lejártát követően, a szolgáltatásokat, a listaárnak megfelelő havidíjon biztosítjuk a továbbiakban. Társaságunk ettől pozitív irányba eltérve nem állítja át a havidíjat a listaárak szerint, mindazonáltal árváltozás történhet. "Most akkor mi a helyzet hűség lejárta után:
1) Korábbi hűségnyilatkozatos árat inflációval (azaz 3%-kel emelhetik) vagy
2) Visszaállíthatnak listaárra, mivel nincs tovább hűségem?Aki ott van e témában be tudná linkelni NMHH ide vonatkozó oldalát, vagy hírközlési törvény ide vonatkozó részét?
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
legenda
válasz petakpa1 #76729 üzenetére
13. § (1) A határozatlan időre kötött előfizetői szerződések tekintetében az Eht. 132. § (2) bekezdés c) pontja szerinti esetnek minősül különösen az olyan költség - az előfizetői szerződés megkötésekor előre nem látható - növekedése, amely a szolgáltató harmadik személlyel fennálló szerződéses kapcsolatából ered és közvetlenül beépül a szolgáltatás díjába.
(2) A határozatlan időre kötött előfizetői szerződés tekintetében a szolgáltató meghatározhat olyan feltételt az egyedi előfizetői szerződésben vagy az általános szerződési feltételekben, amely alapján a fogyasztói árszínvonal meghatározott változása esetén a szolgáltató jogosult a szolgáltatás díjának naptári évenként legfeljebb egyszeri módosítására. E feltétel bekövetkezése esetén a szolgáltató az Eht. 132. § (2) bekezdés a) pontjában foglaltak szerint jogosult az előfizetői szerződést egyoldalúan módosítani.
(3) A (2) bekezdésben foglalt esetben a díjváltozás mértéke nem haladhatja meg a megelőző naptári évre a Központi Statisztikai Hivatal által megadott tényleges fogyasztói árindex mértékét.Forrás: [link]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
DonThomasino
veterán
16 oldal:
4. TV / Mediabox választógomb – segítségével kiválaszthatja, hogy a távirányító a tévé-készüléket vagy a UPC Horizon HD Mediaboxot vezérelje. (Ez a nyomógomb jelenleg inaktív – fejlesztések történnek a jövőben az ez irányú bővítésre.Tudunk itt valami fejlesztésről?
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
legenda
válasz DonThomasino #76731 üzenetére
A gyakorlatban nem próbáltam, mert fordítva konfiguráltam, a TV távirányítójával vezéreljük a Horizon HD mediaboxot is, de a szolgáltatós eszköz leírásában ezen infók olvashatók:
FIGYELEM!
A távirányítók a televíziókészülékek irányítására nem alkalmasak.4. TV / Mediabox választógomb – segítségével kiválaszthatja, hogy a távirányító a tévékészüléket vagy a UPC Horizon HD Mediaboxot vezérelje. (Ez a nyomógomb jelenleg
inaktív – fejlesztések történnek a jövőben az ez irányú bővítésre.)Forrás: [link]
Közben olvasom, hogy te is megtaláltad ezt a részt.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
petakpa1
őstag
Köszi! Igen, közben megtaláltam én is ezt.
Ezek szerint az éves áremelés mértéke csak a határozatlan (azaz nem hűségidős) szerződések esetén van maximálva az infláció mértékével (+ha szolgáltatónak extra költsége merül fel rajta kívülálló ok miatt azt is nyilván továbbterhelheti).
Az én esetemben inkább az a kérdés, hogy lejáró hűségidőm végével milyen új ár melletti új határozatlan idejű szerződést köteles nekem felajánlani a szolgáltató?
Ha erre nincs törvényi szabály, akkor buktam Simán mondhatják azt, hogy hűségidő nélkül a listaáron szolgáltatnak, illetve abból az ö saját döntésük alapján adnak csak kedvezményt"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
chrno
csendes tag
válasz DonThomasino #76731 üzenetére
Nekem nagy távirányítóm van, azzal megy a leírtak szerint - a kicsivel sajnos nincs tapasztalatom, de úgy tűnik az még nincs megoldva.
Ügyfélszolgálatot megkérdezheted, lehet-e cserélni (elromlott távirányítót szoktak cserélni, de hogy kicsit lehet-e nagyra, azt nem tudom). -
petakpa1
őstag
válasz woodworm #76738 üzenetére
De meg az is csak 5% lenne. 2017-ben meg csak 2% volt a CPI. Iden tavaszra ment fel 3%-ra.
En a leheto legkevesebbet szeretnek fizetni, de cserebe megelegszem analog tv-vel es lassu nettel.
De ha ezekert mar boven 5000-ret szeretnenek szamlazni, akkor megfontolando atmennem a Digihez, ahol sokkal tobb csatorna van ugyanennyi penzert.
2004 ota vagyok UPC elofizeto, lehet itt az ido a valtasra.
-
veterán
Lg oled tv re van ra mod hogy a horizon go (upc) alkalmazast feltudjam tenni?
3njoy the Lif3
-
veterán
-
kezo0
addikt
A Horizon Go-t kifejezetten mobil eszközökre szánják, ezért minden erővel azon vannak, hogy még csak át se lehessen cast-olni egy tévére... Bár hallottam már róla, hogy valakinek sikerült valamit buherálnia androidos tévével.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
blakey
titán
Az androidos boxokat már támogatja.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Aptoide-ról kéne telepíteni, szerintem működni fog.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
petakpa1
őstag
válasz viktorhu #76747 üzenetére
Pedig pont ezt teszik. Huseg alatt 4960,-Ft volt, lejaratot koveto elso szamla pedig mar 5335,-Ft.
Ha tudod melyik tv-ben vagy rendeletben van az leirva, hogy huseg lajarata utan nem szamlazhatnak tobbet belinkelhetned.
-
ztsoft
őstag
válasz petakpa1 #76748 üzenetére
Nekem is emeltek a hűség lejárta után egy hónappal ~400 Ft-ot, így akarnak ösztönözni az újabb hűségre.
Digital Gold, 3 099,99 Ft -> 3 300 Ft
Fiber Power 120, 2 037,71 Ft -> 2 200 Ft
Nonstop S, 500,00 Ft -> 540 FtJó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
inf3rno
nagyúr
Nálunk is emeltek még tavaly ősszel azt hiszem, pedig nem kötöttünk mi sem új szerződést.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 Mbit/s RJ45, DIN-
- Kingston A400 240GB SATA3 2,5" SSD
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 MBit/s RJ45,
- BenQ GL GL 2780 gamer monitor 27"/1ms/75 Hz/hdmi/LCD
- Phoenix Contact ipari hálózati switch 16x 10/100 MBit/s RJ45, DIN-sínre, IP30 1085255
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest