- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
Azért az vicces, hogy amikor a Ubee-t osztogatták mindenkinek, akkor mindenki azt szidta, és hívták uborkának meg "Ubee csodának", most pedig már a "Compal csoda" hemzseg a bugoktól és lett az ügyeletes bűnbak.
Nekem pont a Ubee Compalra cserélése oldotta meg a gondjaimat – igaz, én mindig csak modemként használtam a szolgáltatói HGW-ket. (Ja, és nekem még ingyen cserélték, amikor elmondtam, hogy valami nagyon nem stimmel a Ubee-val...)[ Szerkesztve ]
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
McReay
aktív tag
válasz kabelmania27 #60748 üzenetére
Az Energiatakarékos WMM ki van kapcsolva.
A programmal megnéztem a csatornákat, hát mivel panelban lakom nem valami fényes a helyzet, de az az érdekes, hogy jó ideje itt lakom és ez a probléma csak pár napja van. [link]Samsung Galaxy S23 --- Honda CBR 600 F4
-
MODERÁTOR
-
mettek
addikt
válasz Intruder2k5 #60756 üzenetére
így van, a modomen a hozzá csatlakozott készülékeknek akarok fix ip-t adni...így a tv-nek, playstationnek, mediaboxnak.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Tressy
senior tag
Tudja valaki miért nem stimmelnek az upc media kártyához megadott frekvenciák a honlapon?Egy csomó minden máshol van és nem értem hogy miért(7.ker).A pdf szerint a HBO HD 730mhzre re van megadva valójában 610mhezen van.De ugyan ez a helyzet pl a Cool HD vagy Film + HD csatornával is a leirva 546 mhz valójában pedig 714mhz Igy azért elég nehéz megtalálni bármit pontosan.Régebben minden ott volt ahol meg volt adva
[ Szerkesztve ]
-
válasz Tressy #60759 üzenetére
nálam ugyanez volt mindkét Samsung TV-vel. Az egyik kb fél éves, a másik kb 7.
Csak automata teljes kereséssel lettek meg a csatornák. Pluszban utána még aktiválni kellett mindkettőt, mert nem volt szolgáltatáshoz rendelve.
Majd persze megjelentek a csatornák ABC sorrendben, és nekem kellett volna sorrendbe rakni. Na pont azóta ( 1 hete) nem volt egyik készülék sem bekapcsolva.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
bigdigit
addikt
Uraim ma végre több mint 2 hónap huzavona után talán bekötik a netet. Mivel egy ac87u-val szeretném továbbra is osztani a netet meg eleve is az itt olvasottak alapján ez az ajánlott megoldás az aránylag problém mentes működésre a beállítások felől érdeklődnék. Itt is hasonlóképp működik mint adsl esetén a felcsatlakozás? Név jelszó? Egy rövid beállítási gyorstalpaló jól jönne ne akkor bénázzak majd. Köszönöm.
-
4Grider
nagyúr
válasz bigdigit #60764 üzenetére
Itt nem pppoe van, mint az adsl-nél, mivel a modem enged fel. Azaz a saját routereden a wan portot dhcp-től történő ip kérésre kell beállítani (általában mindegyik routerben ez az alap beállítás, nem a pppoe, így gyakorlatilag egy zsír új routeren nem kell semmit állítanod a wan-on).
[ Szerkesztve ]
-
z67
őstag
Valaki el tudja magyarázni ez mit jelent? Tudomásom szerint mindegyik csatorna volt eddig is:
'Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2017.10.03-tól módosulnak a Vezetékes műsorterjesztési szolgáltatás Általános Szerződési Feltételei. A médiaszolgáltatóval történt megállapodás alapján valamint az egyes csatornák
szerepeltetésének vállalt időpontjának lejárata miatt megváltozik a digitális csatornakiosztás országosan. Kivezetésre kerül a VIVA és a Comedy Central Extra csatorna, a műsorcsatornák helyére bevezetésre kerül az
MTV Hungary és a Comedy Central Family csatorna. A 2017.10.03-tól hatályos csatornakiosztásban szereplő csatornák kínálatban történő szerepeltetésének vállalt időpontját 2017.10.04. napjában határozzuk meg. A
módosítás az alábbi pontot érinti: ÁSZF 1. számú melléklet – analóg és digitális csatornakiosztás. Amennyiben a módosítás hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, Ön az értesítéstől számított 15 napon belül további
jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a Szerződést. Amennyiben Ön kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartamig, az ebből eredő kedvezményekért igénybe veszi, úgy a Szerződését
csak akkor mondhatja fel az értesítéstől számított 15 napon belül, ha a módosítás az igénybe vett kedvezményeket érinti. Amennyiben Ön e feltételekkel mondja fel a Szerződést, úgy a UPC nem jogosult a határozott
időtartamú szerződésben rögzített hátrányos jogkövetkezmények alkalmazására. Az ÁSZF szövegét ügyfélszolgálati irodáinkban, valamint a www.upc.hu és a www.upc.hu/business honlapon közzétesszük.' -
tomp
félisten
-
veterán
-
bigdigit
addikt
500-as bekötve úgy hogy be sem léptem a modembe még ennyi.
Nem enged be ráadásul a box a kapott jelszóval.Mi a trükkje?
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz bigdigit #60773 üzenetére
Nekem 120-ról kezd és 200-240-nél megáll a mérés 500-as nettel. IE-ben kicsit jobb, Edge-ben viszont sokkal 300-400 körül van Edge-ben.
Megnéztem másik géppel, ahol erősebb a CPU, de csak HDD van, ott 450/22-t mér.
Az C2D E4300 kevés az 500-ashoz, egyszerűen a cpu terhelés 90-98%. Az SSD hiába marad 30% alatt.
A torrent is maximum 45MB/s-nél megáll.
A másik gépnél meg a HDD rendszer HDD is, így nem szeretne 62MB-val írni a rendszer mellett. -
Siffredi
senior tag
Sziasztok!
Visszaolvasgattam a topikban, láttam pozitív, illetve negatív véleményeket, tapasztalatokat is. Azonban most telt le a hűségem a helyi szolgáltatónál, úgy gondoltam, kipróbálom a upc-t.
Tegnap meg is kötöttem a szerződést, 1 hetet mondtak a bekötésre. Bronz tv + 240-es net lett, 500 Ft-al került többe, mint a 120-as. Persze az ügyfélszolgálatos nem mondta volna, ha nem kérdezek rá, akkor a 120-as nettel kötteti meg velem a szerződést...
Kérdésem: azt mondta a csaj, 14 napom van az elállásra, ha nem felelne meg a szolgáltatás. Bár remélem nem lesz rá szükség, de az csak annyi, hogy visszamondom, kifizetem a 14 napot, elviszik a motyeszt, és kész?
Illetve van még olyan, hogy a helyszínen "megkérem" a szerelőt, hogy több csatorna/gyorsabb net kellene, és megoldja okosban? Vagy ez már a múlté?
Köszi!
-
MODERÁTOR
válasz Siffredi #60775 üzenetére
Szia!
"Persze az ügyfélszolgálatos nem mondta volna.."
Van akinek meg épp az a baja, hogy mindig rá akarják beszélni a nagyobb, drágább szolgáltatásra."az csak annyi, hogy visszamondom, kifizetem a 14 napot, elviszik a motyeszt..."
Majdnem. Visszamondod, kifizeted a 14 napot, Te elviszed a motyeszt leadni, és kész."Illetve van még olyan..."
Nincs. -
Siffredi
senior tag
válasz Intruder2k5 #60776 üzenetére
Köszönöm, ez korrekt és gyors válasz volt.
Egyébként ma elbizonytalanodtam egy kicsit, egyik ismerősöm váltig állította, hogy ha fontos a netes játék, akkor inkább hagyjam a upc-t. Elég sokat játszok xboxon, tényleg ennyire rossz lenne a helyzet?
-
-
MODERÁTOR
válasz Siffredi #60777 üzenetére
Én nem hiszem, néhány évig én is voltam UPC-s, és nálam pl. stabil volt a szolgáltatás, jellemzően 8-10 körül volt a ping, bár engem ez annyira nem érdekelt, lévén sosem játszom.
Ettől függetlenül persze lehetnek terheltebb területek, ahol csúcsidőben előfordulhat némi lassulás, ping növekedés, de én nem mondanám, hogy ez jellemző a UPC-re.
Vidékről lenne szó? Város, falu?
szerk.:
Illetve nem árt, ha van egy saját routered, mert a UPC HGW eszközei használhatóbbak bridge módban.[ Szerkesztve ]
-
Siffredi
senior tag
válasz Intruder2k5 #60779 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Vidék és város, konkrétan Kazincbarcika. A válaszaitok bizakodásra adnak okot, remélem nem lesz gond.
Olvastam, hogy sokan írták, hogy a "csoda" cb-t modem módban használva, saját routerrel jelentős fejlődést produkáltak, de egy komolyabb router annyira megdobná a költségeket, hogy a upc elveszítené az előnyét a helyi szolgáltató ajánlatával szemben...
Természetesen ha nem lesz más megoldás, akkor beruházok egyre. Viszont mindenképpen olyanra lenne szükségem, ami egyaránt támogatja a régebbi és újabb eszközeimet egyszerre, elvileg (papíron) a cb tudja (tudná) ezt...
-
Topikgazda
-
Gyurka6
őstag
válasz Siffredi #60780 üzenetére
Hali!
Nekem mind a két üzemmódban azonos 470 körüli sebességet produkált (valószínűleg a gépem nem tudott többet (478/2,8G). Érdekes módon a telenor volt a leggyorsabb általában. Amennyiben a 192.168.0.1-es címét meg tudod változtatni, már ha akarod szólj (v. ha már sikerült valakinek, ne kíméljen)!Gyurka
-
tag
Szerintetek? Létezik, hogy az felfelé nullás értékek (is) vannak?
Upstream
1 42.50 dBmV
2 0.00 dBmV
3 0.00 dBmV
4 0.00 dBmVdownstream:
1 36.610 dB -6.99 dBmV
2 37.093 dB -4.82 dBmV
3 36.844 dB -5.29 dBmV
4 36.610 dB -5.83 dBmV
5 36.844 dB -6.31 dBmV
6 35.973 dB -8.20 dBmV
7 33.487 dB -11.29 dBmV
8 26.053 dB -19.54 dBmV -
MODERÁTOR
-
tag
Lassan egy hónapja küzdünk az UPC-vel. 12 évig semmi gond nem volt, de az utobbi egy hónapban sajnos többször van az alábbi érték mint nem (ha éppen van kapcsolat):
120/10-es net lenne. Ma volt az első nap, hogy nem szakadt (akár órákra) és megvan a sebesség, erre 21:30 kor elkezdte megint. Ilyenkor a telefon is kuka, TV-vel viszont semmi próbléma nincs. Szerelő július 17-én volt, csatlakozót cserélt, annyit mondott a "bejövő" kábel a rossz, jelzi központba, azt nem ő fogja csinálni.
Azóta várjuk.. . Két naponta telefonálunk már, de mindig csak igérgetés megy, alvállakozóra várnak.Ha a házba bejövö kábel lenne a rossz nem kellene a tv-nek is vacakolnia?
-
MODERÁTOR
-
Watercolour
aktív tag
válasz Siffredi #60780 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint az egyetlen indok a UPC netes játékra való használata ellen a Connect Boxban található Intel Puma 6 chipset, amiben van bőven hardverhiba, a játékokat legjobban a random latency spike fogja befolyásolni. Ezeken a problémákon az sem segít, ha modem módban használod az eszközt.
A probléma létezik, mérhető, és nagyon jól dokumentálták hozzáértők. Az, hogy ezt valóban érezni fogod internetes játék közben, főleg konzolon, az nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
Siffredi
senior tag
válasz Watercolour #60787 üzenetére
Így legyen!
-
z67
őstag
Kedves Kollégák!
Az alábbi csomag 10 730 Ft-ért elfogadható, vagy van még ebben tartalék?
A TV 2018. novemberben, a 2. 3. vételi hely csak 2018. júliusban járna le, a többi 2017. októberben. Ez az egész lenne mostantól 2 év lejárattal.
digital gold TV
digital HBO Pak
MyPrime csomag
HD + felvétel opció
HD plusz TV-n
DTV plusz TV-n
Fiber Power 500
Nonstop S díjcsomag
ePack kedvezményKöszönöm, ha van ötletetek!
-
MODERÁTOR
válasz -Nándesz- #60783 üzenetére
Mondjuk elnézve a két évvel ezelőtti posztodat, akkor sem volt sokkal jobb a helyzet. Talán annyi, hogy akkor megvolt a négy feltöltési csatorna.
-
kido.resuri
csendes tag
Sziasztok!
UPC digital gold előfizetésünk van, egy db régi SD médiabox-szal (Pace).
Emellett 1 db TV-n az analóg kábeles adást használjuk.A médiaboxon a három frekvencián 50-60% közötti az erősség, a minőség mindegyiknél 100%.
Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy bevillan a nincs jel kép, pillanattal később folytatódik az adás.
Időnként a hang is szakadozik, előfordul "kockásodás".
Bizonyos adókon (jellemzően az M3-on) gyakran előfordul, hogy "befagy" a kép, ami viszonylag hosszú idő után áll helyre, vagy ha elkapcsolunk, visszakapcsolunk.Az analóg adásban nem tapasztalunk hibát, kimaradást.
Megpróbáltam jelerősítőt beépíteni, a jelenség ugyanez, vagy még rosszabb.
Okozhatja-e ezt a jelenséget a médiabox meghibásodása, vagy központi probléma?
Előre is köszönöm a válszokat!
-
blakey
titán
válasz kido.resuri #60794 üzenetére
Ez kábel- vagy csatlakozási hibára utalhat, első körben ellenőrízd a csatlakozásokat, kábeleket. Ha nem találsz semmi hibát akkor jelentsd be. Jelerősítő beépítése nem ajánlott.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kido.resuri
csendes tag
válasz blakey #60795 üzenetére
Köszönöm a választ!
Első körben én is kábel és/vagy csatlakozási hibára gondoltam. Ellenőrzöm, amit lehet, illetve amit tudok. Pl. közvetlenül a bejövő kábelre teszem majd a mediaboxot, és megnézem, milyen az adás úgy. A jelerősség mindenesetre nem sokkal több úgy.
Szerk.: Egy nagyobb vihar után kb. 2 napig nem volt szolgáltatás, a helyreállítás óta lett gyakoribb az adás kimaradás...Más. Látni itt-ott használtan hirdetve UPC médiaboxokat. Ezek használhatók saját előfízetésemnél? (Jogilag és műszakilag.)
Az ok,amiért a gondolat felmerült, hogy tudtommal már csak az újfajta, Horizon médiaboxot lehet a UPC-től beszerezni, ennek a menüszerkezete, stb. jelentősen eltér a régebbitől, amit a TV-néző már megszokott, nem akar, illetve nehezére esne megszokni, megtanulni az új használatát. (pl. idős emberről van szó).
Tehát nem még egy médiaboxként használnánk, hanem a jelenlegi helyett.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz kido.resuri #60796 üzenetére
Szerintem nem a box a hibás, nézd meg, hogy konkrétan mely frekvenciákon van a hiba. Menü/1789 és a fel/le nyílakkal tudsz lapozni, látod, hogy milyen a jelerősség, stb. Én szakadásra, hibás csatlakozásra gyanakodnék. Nálam a gyenge érintkezés az árnyékolással az alsó frekiken gondot okozott, szétesett jónéhány csatorna, gyakorlatilag nézhetetlen volt, kicseréltem a csatlakozót és hibátlan lett.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kido.resuri
csendes tag
válasz blakey #60798 üzenetére
Köszi, ezt nem ismertem.
Az alábbi TSID-knél nem 100% a minőség:
TSID - Minőség - Erősség
8 - 72% - 45%
11 - 83% - 42%
15 - 72% - 56%Nem látok összefüggést az erősség és a minőség között, van 42% erősségű ami 100% minőségű.
Szerk.:
Még annyi, hogy a bejövő kábelen "koax dugó" van, ez megy jelenleg egy 2-es osztóra F-csati átalakítóval. Az osztótol a másik TV-re és a médiaboxra megy. A boxra menő kábel csatlakozói mindkét oldalon krimpeltek, nem csavarosak, talán még a UPC hozta őket annak idején. Eredeti felállás szerint a box a másik tv-nél volt (ahol bejön a kábel), később átkerült a másik tv-hez.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest