- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdigit
addikt
válasz kabelmania27 #60150 üzenetére
A cím történeten már túl vagyunk ha nehezen is.
Viszont,hogy lehet úgy kijönni nincs nála osztó..nem is értem.Ja és nem is az volt jó akkor x napon jövök megint hanem ezt meg kell írnom,hogy fejlesztés lesz(mekkora fejlesztés már egy osztó!)és majd ha átmegy a bürokrácián majd értesítenek mikor jönnek megint.[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Olyankor mi van, ha a Cisco box kiírja bekapcsolás után, hogy LOADING>>, majd egyszer csak villan egyet a zöld led, elsötétül a kijelző, és se előre, se hátra?
A CH- nyomvatartása melletti bekapcsolást kétszer is megcsináltam.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
kezo0
addikt
válasz -=RelakS=- #60153 üzenetére
A teljes reset-hez egyidejűleg nyomva kell tartani bekapcsoláskor a REC, CH+ és CH– gombokat.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
-=RelakS=-
veterán
Köszi, így már magához tért.
Amúgy másnak is előfordult az utóbbi pár napban, hogy kikapcsolás után kifagyott a box (ott maradt a csatorna neve, megállt rajta az óra, stb), és csak ki-bekapcsolással vált ismét használhatóvá?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Ledi
aktív tag
Sziasztok!
Most, hogy a Horizon box megkapta a frissítést, már működik a sorozatfelvétel is.Tény, hogy ezt a funkciót alaposan elrejtette a upc.
Így érhető el: EPG - > műsor kiválasztás - > Felvétel - > Extra idő hozzáadása - > Gyakoriság
Itt választhatunk Egyszeri, Napi, Heti, Hétköznap és Hétvége opció között.Sajnos ez nem úgy működik, mint a régi boxon. A Horizon-nak fogalma nincs arról, hogy az adott műsor sorozat-e vagy sem. Ha egy napi sorozatot beállítok felvételre akkor azt hétvégén is képes lenne felvenni az adott időben nemcsak hétköznap. Ez nagyon nem ok.
Még valami. Nem értem, hogy a piros led miért bekapcsolt állapotban világít. Nem standby módban kéne világítani?
-
goger83
csendes tag
arra tud valaki megoldást, hogy a horizon box pár napja nem vesz fel semmit? próbáltam újraformázni raktam bele másik pendrive-ot, aztis leformáztam már többször hátha megoldja, újraindítottam, sehol semmi beállítást nem találok. eddig jó volt, most bármikor bármit felvennék azt írja: a tárolóeszköz megtelt. úgy, hogy üres, 32GB ha sokat nyomkodom, h nembaj, folytatás stb akkor elkezd felvenni de vissza le is áll. tegnap látszólag elkezdett felvenni de azt írta h kevés a hely, már csak 24ezer valamennyi /24 giga/ áll rendelkezésre. hát mondom ez neked hol kevés?
szóval valaki talált már rá megoldást? vagy nekem jött csak elő ez ? köszönömszerk: H3.2.04 verzió van
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
annak a LED-nek nem is kellene égnie mivel bekapcsolt állapotban kiírja melyik csatornán vagy a fehér LCD-vel
kikapcsolt állapotban meg órát mutat
a LED csak akkor kellene ha ECO módra van téve és az óra is kikapcsol
hogy lásd hogy áram alatt van a cucc
természetesen amint bekapcsol a box máris elaludhatna a piros LED mert minek azMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Ledi
aktív tag
válasz #54715584 #60116 üzenetére
Én nem vettem észre különbséget a sebességben.A Horizon talán egyik pozitívuma a gyorsasága. Régen nekem még Thomson dvr box volt, ott az epg megjelenítése 20-25 mp. volt (tényleg 1x lemértem ). Itt 1-2 mp. Az eltérés annyi, hogy betettek egy fekete képernyőt a műsorújság megjelenése elé.
A másik előnye a régiekhez képest, hogy nincs letiltva az usb port, így használhatsz saját hdd-t, és nem kell havi 1000 -t bérelni.
-
gduck
addikt
Amúgy számomra az a legnagyobb pozitívum (már így Horizon nélkül is, hiszen ugye nem sokáig bírtam ezt a lebutított boxot elviselni), hogy elkezdtek vele foglalkozni. És ez abból is látszik, hogy publikálják a változások listáját is. Csodát nem várok tőle, de ha esetleg hazai szakemberek foglalkoznak vele, akkor még valami jó is kisülhet belőle.
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz kabelmania27 #60152 üzenetére
Egyébként van valami fizikai határa hányan lehetnek egy oszlopon? Most 4 ház van rákötve mi lennénk az ötödikek. Azért kérdezem mert szerelő egyből megoldotta volna elmondása szerint ha lett volna osztó viszont ügyfélszolgálatos meg azt mondja telefonba nem férünk fel.Legalábbis első blikkre ez volt a válasz.
Másodikra meg ismét 30 nap mert átadták a technikus kollégának.....
Na minden esetre ennyit a másnap bekötésről...jó ha meg lesz majd 3 hónap alatt. -
Topikgazda
-
nagyúr
-
TeeJay
félisten
válasz kabelmania27 #60166 üzenetére
ez elég mekkmester megoldás... főleg légkábeles részen ahol esik rá az eső és ha nem csavarják rá rendesen a csatlakozót beázhat...
szülőknél legalább föld alatt megy a gerinc kábel és minden búrában van egy 4-es osztó, arra megy a környező 4 családi ház és az sosem kap esőt
mondjuk ott meg akkor van gáz ha utólag építkezik valaki ahova anno nem lett bevezetve KPE cső föld alatt
és úgy érdekes felbővíteni egy ilyen búrát mikor betonban van az alapja meg ugye csak 4-es osztó van bennenem is tudom ilyenkor hogy lehet utólag valahova bevezetni a koaxot ha nincs kiépítve ez a csőrendszer
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bigdigit
addikt
válasz kabelmania27 #60166 üzenetére
Ilyen kettes osztót még tudtam volna neki adni is.Azt hittem valami komolyabb dolog kelllett volna hozzá.
Szerintem csak egy túl kényelmes szerelő jött ki aki látta itt bizony dolgozni is kelll majd. -
althommo
csendes tag
Sziasztok
Két hete váltottunk analóg TV-ről digitalra, és azóta két problémánk van:
1. Régi Thomson képcsöves TV-t a mediabox távirányítóval be lehetett kapcsolni, de ki már nem. Pár napja viszont már bekapcsolni se lehet.Megoldható hogy ne kelljen a TV távirányítóját is használni?
2. A TV szinte minden nap reggel 6-7 között magától bekapcsol. Adás nem megy, mert a mediabox nincs bekapcsolva. Mitől lehet ez?
Köszönöm
-
ArthurShelby
addikt
válasz bigdigit #60149 üzenetére
Menj be az ügyintézőhöz reklamálni. Nálunk is nagyon nehezen indult. Ugyanígy nem jöttek ki első alkalommal (bementem az ügyintézőhöz, kaptunk 3000Ft jóváírást). Következő alkalommal rájuk telefonáltam, mikor már egy ideje kint kellett volna lenniük, és úgy jöttek ki. A 14 napos felmondás miatt azt hittem, hogy 14 napig fényes lesz a valagam, de nagyon nem így történt (problémák a számátvitellel). Végül nem váltottunk, így utólag nem bántuk meg, de tényleg rossz volt az eleje.
Szóval kitartás és reklamálás!A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
yuhar
csendes tag
Ez tapasztalat, hogy "összefossamagát"?
Korábban kinn volt a szerelő, mivel az adás 50-51dB körül volt.
állított a szűrőn (minden bizonnyal sávszűrést is beiktatott, mert utána csak 58-as csatornán láttam jelet az ő által használt analizátoron); most sokkal stabilabb lett, még osztó nélkül is.(a #60111 hozzászólásomban már ezek az értékek vannak)
Elfelejtettem megkérdezni a szerelőt, hogy kell-e az osztó egyáltalán, ezért tettem fel itt a kérdést, mivel átgondoltam, és sok szükségét nem érzem; mert csak a modem van rákötve és tv-t, vagy mást nem is akarok rákötni... (jobbnak látom eltüntetni a felesleges kábelrengeteget.)
Azt én is látom, hogy a tab kimenete ennek az osztónak 8dB-t csillapít.
Most a bejövő 11, és 12dB körül mozog osztó nélkül (néha meg is haladja azt), és így is stabilabb a net mint szerelés előtt.
Remélem ez még nem vezérli túl a modemet.
-
válasz TeeJay #60158 üzenetére
a fehér LCD-vel
Ez picit durva megfogalmazás lett. Az nem LCD, hanem LED-es kijelző.
althommo
Valószínű azért tudja bekapcsolni a TV-t, mert scart csatlakozón keresztül kiadja a vezérlő jelet. a TV ezt standby-ban is figyeli, és képes ennek hatására bekapcsolni, és AV bementere kapcsolni. Úgy tűnik a kapcsolójel megszünése nem hozza magával a kikapcsolást. Esetleg a TV menüjében kézikönyvében nézz utánna, hátha....
Igazi megoldás egy univerzális tanítható távirányító, ami megtanulja/ismeri a box, és tv irányítását. (Vagy egy új lapos TV)Az időnkénti bekapcsolás pedig azért lehet, mert ekkor keres magának frissítést a box, (vagy akkora van időzítve egy felvétel).
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
kabelmania27
Topikgazda
Osztó helyett max egy hármas csillapítót is elég lett volna bekötni, előfordul hogy tap kimenetben akad a modem.
Ha így stabilabb akkor hagyd osztónélkül, nem lesz gond gyakorlatban ez a modem elvisel 12-15ös értéket, ha mégis ingadozni fog a ping vagy magas lesz azaz megmagyarázhatatlan jelenséget tapasztalsz beraksz egy hármas csillapítót, ha cisco 3925-ös modem lenne nálad írnám, hogy feltétlen kellene mert az a modem 10feletti ds értéket nem szereti.[ Szerkesztve ]
-
ztsoft
őstag
Egy kicsit megvédeném TeeJay-t az LCD kijelentésével kapcsolatban. A kedves, drága UPC, a felhasználói kézikönyvben található "Technikai információk"-ban tévesen közli a kijelző típusát! Aki nem jártas az elektronikában, az nem is fogja észrevenni a tévedést.
Idézet a kézikönyv idevonatkozó részéből:
4 karakterből álló háttérvilágítással rendelkező LCD kijelzőui.: Ezt már jeleztem a teszt alatt is, de süket fülekre talált.
[ Szerkesztve ]
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
headhunter
addikt
válasz fokukac #60165 üzenetére
...nekem az a bajom, hogy a kijelző fénye túl erős, szinte vakító este a sötétben. Sokkal erősebb a fénye, mint a többi kütyüé, médialejátszóé, erősítőé. Mindegy, általában letakarom valahogy...
Én kék szigetelőszalaggal leragasztottam egy vagy kettő réteggel a zavaró világításokat.
pl.: Zidoo X6 Pro [link], X9 4K, SP-2018 hangfal [link][ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Tök jó ez a műsorvisszanéző funkció. Kár, hogy soha nem tudhatod előre, mely műsorok lesznek utólag visszanézhetők – még egy olyan csatornán sem, amelyiken általában minden visszanézhető.
Most pl. pont az a 9.35 és 11.15 közötti időszak érdekelt volna az M4 HD-n (5 km-es nyíltvízi úszás Balatonfüreden), ami, KI TUDJA, MIÉRT, nem nézhető vissza... Itt látható, hogy az előtte és az utána lévő műsort is vissza lehetne nézni, de persze azt, ami engem pont érdekelne, nem. Nem vagyok boldog.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
rgeorge
addikt
Ennek általában jogi okai vannak, a visszanézhetőség nem csak technikai vagy csatorna szintű megállapodás kérdése, hanem egyes műsorok jogtulajdonosa is dönthet úgy, hogy csak bizonyos idő elteltével vagy egyáltalán nem engedélyezi a visszanézést.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
kezo0
addikt
válasz rgeorge #60180 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok én is, de itt most a vizes VB egyik versenyszámáról van szó. Ahogy láthatod is a képen, ugyanennek a sporteseménynek más számai visszanézhetők, szóval én kizártnak tartom, hogy pont a nyíltvízi úszást ne lehetne jogi okok miatt visszanézni. Ráadásul ezzel párhuzamosan folytak a plovdivi kajak-kenu EB döntői is, és az M4 ebben a periódusban ide-oda kapcsolgatott B.füred és Plovdiv között. Előtte volt egy kb. 40 perc, amíg csak a plovdivi kajak-kenu EB-t adták, és ahogy látható, az a periódus is visszanézhető. Magyarul egyik nemzetközi sportesemény visszanézhetőségét sem tiltják jogi okokból. Egyszerű technikai hibára gyanakszom.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
-
-
raven12
senior tag
Sziasztok!
Nemrég megkaptuk a Conncet Box nevezetű csodát a 120-as csomaghoz (eddig 30-as csomagunk és a fekete WiFree-s router volt), de borzalmas.
Először a laptopomra nem is tudtam netet varázsolni, majd beállítottam manuális csatornát és külön 2.4/5GHz-es hálózat nevet, úgy már tudtam 2.4GHz-esre csatlakozni és működik is.
A jelerősségek nevetségesek, modemként átviszi a 120/10-et, de a router mellett wifi-ről 54/10-et mértem, szomszéd szobából vékony falon keresztül 20-40/10 között ingadozik.Egyrészt van valami összegyűjtött tanácshalmaz a bekonfigurálásához, hogy stabilabb legyen, vagy tudtok tanácsokat adni?
Másrészt átállítva modem módra próbáltam egy viszonylag drága TP-Link routerból szórni inkább a jelet, de nem sikerült működésre bírnom. Erre van valahol leírás, hogy mikre kell odafigyelni?
Harmadrészt ha elkezdek panaszkodni a UPC-nek, hogy valamit csináljanak, akkor számíthatok javulásra (minőségi tanácsok, esetleg connect box csere)?
Az albérletembe is most húzták be a 240-es UPC fiberpower-t connect box-szal, de ott gyönyörű stabil eddig és mindig 210-230mbps között mérek.Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
-
kezo0
addikt
-
nagyúr
Nekem olyanokat csinál a Connectbox, hogy csak úgy fogja magát, és újraindul.
Az imént a hálózaton keresztül hallgattam zenét a médialejátszóval, egyszer csak csend lett. Nézem, villog a modem, újraindul.
Várok, belépek a menübe, és azt látom, hogy szoftvert akart frissíteni, de failed.
Tök jó.
De miért akkor csinálja, amikor épp látja, hogy használva van a hálózat?Bár ahog ynézem, futásidőre 14 percet ír, tehát már 22:50-kor újraindult, és akkor utána akart szoftvert frissíteni. Akkor viszont valamitől lefagyott..
Na mindegy.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, ha valaki belép a connect box felületére, de nem lép ki, akkor egy másik felhasználó (vagy ip) azt az üzenetet kapja, hogy "Ez a weboldal nem engedélyezett. Egy otthoni felhasználó aktiválta a felhasználói felületet, ezért Ön most nem éri el a web interfészt."
Van ennek valami időzítője, vagy egyéb kilövési lehetőség az eszköz (fizikai) újraindításán kívül?
-
macilaci78
nagyúr
A horizon go alkalmazásban hogy tudom megváltoztatni a szülői zár pinkódját? Mi az alapértelmezett?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Topikgazda
válasz macilaci78 #60194 üzenetére
1111 vagy 0000 a default, a beállítások között lehet megváltoztatni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
senior tag
válasz macilaci78 #60194 üzenetére
Pont tegnap szórakoztam vele 0000 volt nálam.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Hamarosan Ócsára költözünk elvileg és lesem a szolgáltatókat. Első körben a UPC és Telekom van ahogy nézem. UPC-nél is ADSL.
Van erről valami tapasztalat? Jó lesz ez nekünk vagy inkább a T?
Igazság szerint a TV-nél kedvelem a connax kártyás megoldást, ami van a UPC-nek, így netet is akkor már onnan vennék.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest