Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zolorado

    tag

    válasz Zolorado #3007 üzenetére

    Sziasztok!

    A héten megérkezett a csereaksi Kínából , pár perce végre is hajtottam a műtétet, megosztanám a tapasztalataimat!

    Az általam választott aksi egyértelműen utángyártott (mint valószínűleg mindegyik "original" az Aliexpressen/e-bayen... kibontva ezen is ulefone felirat díszeleg), de jó minőségűnek tűnik. Nagyjából 4000 Ft-nak megfelelő dollárba került, tracking numberes kiszállítással, 2-3 hét alatt ide is ért.

    Igényes dobozban érkezett, nem a Kínában szokásos műanyag zacskóban. A csomag tartalmazott szerszámokat (lásd a linken is: mágneses hegyű csavarhúzók, SIM-tű, két műanyag eszköz a hátlap és egyéb alkatrészek lefeszítéséhez, tapadókorong), egy ajándék kulcstartót, egy kupont a bolthoz, és természetesen az aksit, külön papírtasakba és anti-elektrosztatikus zacsiba csomagolva. Az egész doboz jól ki volt bélelve buborékfóliával. Kínából számomra kellemes meglepetés volt ez az igényesség!

    Youtube videó alapján egész könnyen ment az aksicsere, tényleg egyszerű művelet: a hátlap levétele után hat kis csavart kellett kicsavarni (az egyik kis papírlapkával le volt ragasztva), és le kellett venni a telefon felső részéről (kamera környéke) a műanyag panelt. Ebben segítettek a műanyag szerszámok. Szintén a szerszámok segítségével könnyű kipattintani a régi aksi csatlakozóját. Ezután jött a neheze...

    Olyan erősen be volt ragasztva a régi aksi, hogy alig tudtam kiszedni. A ragasztószalagot nem tudtam úgy kihúzni alóla, mint a telefonszétszedős videóban. A tapadókorong szinte semmit sem ért. Mindkét műanyag szerszámot beletörtem, de végül nagy nehezen sikerült lefeszegetnem róla. A régi aksi nem volt ugyan felpúposodva, de elhajlott és eldeformálódott a kiszedés közben, ezért megy a kukába veszélyeshulladék gyűjtőbe. Utána az új aksit berakni és összeszerelni már gyerekjáték volt. Bekapcsolt a telefon, 45% töltöttséggel.

    Eddig úgy tűnik, valóban az akku volt a hibás, töltés közben nem ugrott a töltöttség pár perc után 100%-ra, mint előtte. Bár megjegyezném, hogy az üzemidőben nem vettem észre jelentős csökkenést, ha rendesen fel volt töltve, csak mindig újra kellett indítani a telefont (naponta többször is), ha látni akartam a valódi töltöttségi szintet. Nekem úgy tűnt, mintha nem a klasszikus értelemben ment volna tönkre, hanem az a része, ami a töltöttségi szintet jelzi a telefonnak. (Persze emiatt a töltés nem megfelelő, nem áll le időben, stb, ami ténylegesen is tönkreteszi egy idő után: teljesen 100%-ra már nem tudtam feltölteni, újraindítás után csak 97, később már csak 95%-ra.)

    A szerelés után a kijelző jobb és bal szélén szabályos közönként vízszintes vonalkák jelentek meg, amik bizonyos szögből láthatóak (kikapcsolt kijelzőnél is), remélem hogy csak az üvegfólia, nem pedig a kijelző, de azon sem lennék meglepődve, mert olyan erősen kellett feszegetni az akku ragasztása miatt...

    Akinek hasonló problémája van, javaslom hogy bátran vágjon bele a javításba!

Új hozzászólás Aktív témák