- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
-
sittes79
addikt
válasz darál0w #23901 üzenetére
kezdek belejönni, 3600 mhz-nél tartok cpu fesz 1,264, ennyi volt default biosban a hardware monitor-nál, szóval gondolom nálam ez az alap fesz, de nem biztos, ezt honnét lehet biztosra
tudni?szóval a bios nem mutatja az uncore,qpi,ram szorzót, de a cpu tweaker igem
szóval:
uncore x16
qpi 18--szóval sikerült valahogy belőni 36-ra
ram 4x--ezt max 5-ig lehet állítani a biosbancpu: 1,264
feszültségek: dram 1,5
vtt 1,3
többi alap kivéve az alaplapi vga feszültségét az auto, meg a gfx(ez nemtudom micsoda)
is autobclk 170
szorzó 21xterhelés nélkü hőmérséklet 40 gyári hűtővel, prime95-öt meddig futtassam?
olyan 3,8-ig szeretnék elmenni, mit kéne még állítsak illetve a kérdés még mindig a cpu alapfesz??
köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kukinyo #23910 üzenetére
az, hogy nem hoz javulást csak annyit jelent, hogy nem az a szűk keresztmetszet a rendszerben.
állítási lehetőséget meg amiatt raktak bele... nos szerintem kevesen vannak itt a ph!n, akik pontosan tudják a különböző ram időzítések pontos jelentését (aki éppen digitális rendszerek 2 vizsga előtt van egy nappal, az nem játszik).
magas órajelnél vagy valamelyik alkatrész nem bírja a tempót, vagy elmászik valahol a szinkron.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
sittes79
addikt
Ecséim
Van egy jó kérdésem, aztán lehet hogy banális és nem fedeztem
fel a spanyol viaszt!?Szóval, ugye az i3 550-es prociban van integrált GPU chip, biosban beállítottam
900 MHz-re, de a feszültség az végülis mennyi, ha auto-n hagyom, ugyan az mint
a cpu-nak? illetve van valami progi ami ezt megmutatja?köszi
-
sittes79
addikt
Na eljutottam 4100 Mhz-ig, sajna a windows egy pár program indítása után le is fagy.
most 1,28125V a cpu feszültség, bclk 195
szorzó 21ram 1,6v, 8x szorzóval, vtt=1,30 sajna 1,35-re nem emeli hanem 1,36-ra az már sok.
mit állíthatnék még, hogy meg legyen a csúcs
-
sittes79
addikt
Össze jött stabilan indul a windows--4100Mhz, HT-t kikapcsoltam, ramnak adtam 1.65 feszt és
a cpu- nak 1,288-at. prime95-öt futtattam kb 5 percig tudom kevés, de eléggé melegszik
a rendszer, adok neki egyjó kis hűtőt holnap.Meddig tudnám csökkenteni a cpu feszt ill. ahhoz hogy csökkentsem mit állítsak?
Most a memóriát kéne belőni gyorsabbra!?
Egy szó mint 100 köszi mindenkinek
Balázs
-
darál0w
Jómunkásember
válasz kukinyo #23915 üzenetére
itt nem a te beállításaidrol beszéltem...szoba sem került. viszont ha megnézed a képeket, amiket a kolléga feltöltött, ott láthatod, h nincs visszaosztva.
kérdezted, h miért van lehetőség HT tuningra...nincs rá lehetőség...csupán muszájbol megy felfele a HT a ref clock miatt. és ezért kell visszaosztani.
olvasd el még1x amit írtam...aztán értelmezd ujra.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz sittes79 #23916 üzenetére
na erre kérdezz rá a topikjában. ennyire nem folytam bele a core i világába...illetve sosem volt int VGAm
#23917) sittes79procifesz emelésére nem megy feljebb?
(#23918) sittes79
ram most mennyin megy? biosrol lőjj képeket hadd lám[ Szerkesztve ]
-
Djsaba
senior tag
Hali!
Processzor tuninghoz szeretnék segítséget kérni tőletek!
E8400as(3GhZ) processzorom van. Mellé egy Asus pk5pl/Epu alaplap. (400w-os táp)
Ha valakinek esetleg ilyen lapja van, vagy tud segíteni tuningba, hogy is kezdjem az egészet.
Várom a PÜ-ket , Hsz-eket .
Előre is köszönöm.
Üdv : Djsaba[ Szerkesztve ]
-
dii
csendes tag
Hello... Na kész van... 200x19es szorzon próbáltam most.. 5 óra prime-al hibátlanul futott és 60fokot 1óra alatt elérte utána nem is melegedett tovább, játék alatt 45fokos illetve, amikor nincs terhelés akkor 30fok körül van. Bátorkodnék még a 20 as szorzóval, és 1.38V cpu fesz...
Minden mást hagytam alapon. -
Djsaba
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz Djsaba #23942 üzenetére
jo...akkor elmondom még1x, mert látom szövegértelmezési problémáid vannak
VGA limited van. ez azt jelenti, hogy az a gyenge láncszem a gépezetben jelenleg. teljes mértékben ki van hajtva a proci által már ezen a prociorajelen is. így hiába emelsz prociorajelet nem lesz több FPSed. max a minimum FPS fog kicsit fentebb ugrani...
a 460ast meg nem kell huzni...ahhoz kell felhuzni majd a procit...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD A8-7600 Quad Core FM2+ processzor
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 3600X 6-Core 3800MHz AM4 CPU processzor + új gyári hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest