Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz Vesa #3777 üzenetére

    Kimondtad az igazat :)

    A lényeg - amire inkább vonatkozott -, hogy bárki hasonlóképpen járna el, ha van egy szavatossági ideje, ha halmozható, akkor bármilyen náció megfogja tenni ugyanezt. Még akkor is, ha nem tudja egyből 'ellőni' az összes vakcinát.

    Azt már láttuk, hogy mindenki elcseszetten szerződött. Azt is tudtuk, hogy az oroszok drágán adják. Kétszer annyiba. Nem ezen fog múlni.

    Amit még szintén tudhatunk a körülményekből, hogy mind OV, mind az EU országok elcseszték a vakcina szerződéseket.

    Nem véletlen az sem, hogy az EU szállítmányokat félremagyarázzák folyamatosan, hogy miért vannak csúszásban nagy mennyiségekkel. Túlnyomott árakkal kötbér nélkül csoda ez? (nem véletlen az ellenkezés sem, hogy az EU publikussá tegye a szerződést, mert ott nehéz lenne mosni a kezüket) Izrael pl. sokkal drágábban vette szinte mindenkitől.

    Most a gyógyszergyárak mindegyike megtehette, hogy 'kicsit magának írta a feltételeket'.

    Az 100% szerintem, hogy az EU-s szerződésben sincsenek kötbérek a gyártók irányába.

    Ez mindenkitől hatalmas hiba, de lehet, hogy össze is beszéltek, ebben kartellezve egy kicsit a nyugati gyártók is, hogy kötbérrel nem állapodnak meg.

    Összegezve: ha van egy normális szavatossági idejük, ami jócskán tartható, akkor halmozzanak csak. Mielőtt még megkapják az engedélyt a kínaiak (az is engedélyeztetés előtt van a WHO-nál (ha jól emlékszek), ha ott megkapják az engedélyt szinte csak formális az EU-s engedélyeztetés szinte)) és az oroszok, akkor bizony a mi szállítmányaink is jobban akadozni fognak. Jöjjenek csak, minél több! azt a darabonkénti pár ezer forintot lexarom, ha már pl. 1-2 hónappal hamarabb lehet meg egy átoltottság. Néhány milliárd is lehet? Igen. Több is veszett már Budánál. Magyarok halnak meg, hónapok alatt még sok-sok ezer. Oltasank, mihamarabb. Az felvállalható. 1 stadion alig-alig épül abból :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák