Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz Vesa #3455 üzenetére

    Különösebben nem kell magyaráznom, mert úgy egyáltalán 2021 január vége február eleje magasságában lehetett egyáltalán azt olvasni, hogy az EU a keleti vakcinák felé fordult volna intenzívebben. Addig azzal dédelegették magukat, hogy a már megállapodott vakcina gyártókkal bőven ki lesznek szolgálva. Jóárasított, 'jól lakott' nyilatkozatok szóltak decemberben, január elején arról, hogy milyen jól fog haladni az EU oltás. Eszükbe se jutott tovább tervezni.
    Minden más elemet utólagosan a spekulatív média épített fel EU kontextusban.

    Az is csak spekulatív elem, hogy direkt nem adták be. Lehet nem is volt rá igény addig, amég Merkel, mint egy CC-s kislány hívogatta Putyin-t (felismerve, hogy baj lesz, az érdekhálók a szállítás akadozását fogják eredményezni), hogy légyszi-légszi add már be az engedélyeztetést.

    Az, hogy a 3. klínikai fázisról a gyártó a saját elemzéseiben bead egy európai-amerikai tudományos önkánonizáló környezetnek megfelelően egy írást vagy sem (amit az idő majd megerősít vagy felülír - az más kérdés)

    Ugyanez a helyzet, amit írtál:

    " csak most adták át a teljes dokut 1-2 hete, úgyhogy nem tudom mit várnak, amikor a többi gyártó vakcináját sem engedélyezték 2 hét alatt."

    Még nem is régen jelezték az igényt. Azzal egyidejűleg jelezték, hogy az EU gazdasági szankciók sorát méri az oroszokra... és ugyanaz az EU vezetés gyakorol nyomást Putyinra, hogy azért segítsen már rajtuk?

    Eleve nem régen kérték, ő az ezzel egyediejűleg megfogalmazott gazdasági szankciók ellenére mégis belement.

    Egy dologban viszont egyetértünk. Nagyon más a két világ. Akár az EU/amerika és oroszország/kína kontextusában kell ezt tárgyalni.

    Azonban az biztos, hogy olyan tárgyalások mennek a háttérben erről a nagy egészről, amiről viszont elképzlésünk sincs. Biztos az is, hogy kína és oroszország javítani akarja a folyamatosan 'mesterségesen' sarokba szorított helyzetét, pozícióját is.

    Nem véletlenül fakadtak ki néha EU-s vezetők sem ehhez kapcsolódóan.

    Érzi mindenki a tétjét, hogy ebben a kiéletezet gazdasgái helyzetben (egészségügyi nyomás, gazdaság, stb-stb-stb) átrendeződhetnek az erőviszonyok. Ezért mindenki vicsorít a saját tányérja fölött.

    Viszont egy ilyen pandémia megoldására minden eszközt meg kell ragadni. Diplomácialag, ha szükséges meg kell állapodni.

    Az EU média a saját érdekeinek megfelelően hasonlóképpen idomított más kultúrákkal szemben, mint a kínai. Csak az európainak jobb az önmarketingje. Mondjuk a kereszténység ideje óta már megvan az önhitelesítő, önkanonizáló szerepe. Ami a saját az jó, ami másmilyen az ellenséges megtéritendő. De attól függetlenül, hogy másak tradíciók nem kell mindent feltételek nélkük befogadni, vagy elvetni.

    #3463Kékes525

    Mégis jobban állunk, mint az EU csúcsországok és most lesz csak márciusban-áprilisban a vállalt szállítások java. A nagyobb darabszámok.

    Lehet van még benne elmaradás, de február 28-án vasárnap érkezett pl. az eddigi egyik legnagyobb (legnagyobb?) orosz szállítmányi s Mo-ra.

    Fognak még fejlődni az oltási tempóban. Kénytelenek lesznek egy szervezettséget belenyomni, mert ebbe is belebukhatnak, ha nem. Látni fogják ezt és meg is fogják csinálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák