Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kw3v865

    senior tag

    válasz kw3v865 #30817 üzenetére

    Na, meg is van az eredmény. Kíváncsi vagyok az itteni hozzáértőbb fórumozók véleményére.
    A teljes képhez, az előzmény: januárban csináltattam Synlabos ELISA iGG-t:
    Akkor utánanéztem és elvileg 1,4 volt a pozitivitási küszöb (azért ráírhatták volna az eredményre is...). Laikusként ez totál negatív szerintem vagy lehet esetleg némi kereszt-immunitás más koronavírusok miatt, amiért nem totál 0 vagy ennyi mérési hiba belefér, tehát szinte biztos, hogy januárig nem voltam Covidos.

    Május 21-én kaptam a második Pfizeremet (5 héttel korábban az elsőt). Minimális oltási reakciók mindkét szuri után, szinte csak a vállam fájt, az oltás helye (30 éves férfi).

    Íme a szeptmber 9-ei komplex iGG (S+N) laboros ellenanyag vizsgálat eredménye:

    Én úgy értelmezem, hogy az első, az NTU-s akkor számít, ha valaki átesett a betegségen vagy elölt vírusos oltást kapott, akkor termelődik ilyen anyag. A tüskefehérjés oltások után pedig a neutralizáló iGG-t kell nézni. Ugyanakkor a többi oltás is termelhet sima iGG-t is valamilyen mértékben. Jól gondolom?
    Megjegyzem egyáltalán nem volt semmilyen betegséges mostanában, náthás is legutóbb 1 évvel ezelőtt voltam.
    Ezek alapján most el kellene dönteni, hogy kérjem-e októberben a 3. Pfizert/Modernát. Valójában attól tartok, hogy valami kamu indokkal nem oltanak bárkit majd vele 3. adagként, mert tartalékolni akarják (a hazai rendszert ismerve, ezt nem tartom kizártnak).

Új hozzászólás Aktív témák