Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz python1 #66517 üzenetére

    Mi ezt priviben beszéltük le, de bemásolom ide is, ugyanis pont ugyan így jártam, és hátha másnak is segítség lesz a későbbiekben.

    A hibajelenség tehát az, hogy feltelepíti a laikus egyorrú felhasználó a WR1043ND (az ő esetében V2, az esetemben V3) routerére az OpenWRT-t, amely a firmware frissítés után elindul, látszólag működik, viszont a kezelőfelületet az ember nem éri el, ha bepötyögi a böngészőbe az 192.168.1.1-es IP-t (az a böngészők reakciója, hogy cannot open web page, vagy nem tudja a weboldalt megnyitni (connection refused)). Persze gyakorlott routerbűvölők ilyenkor tudják a megoldást, de aki nem úgy alszik el, hogy command line-ba bepötyögi, hogy Sleep.sh, annak ez nem egyértelmű. (Segítség: a T. user ugye LuCI nélküli OpenWRT-t pakolt fel...).

    A megoldás:

    Kell a PuTTY nevű program, ezt feltelepíted, elindítod, a kezelőablakba beírod a 192.168.1.1-es IP-t, maradhat SSH kapcsolaton, és mehet is:

    Itt jön egy figyelmeztető ablak, ebben simán nyomsz egy "Igen"-t.

    Ezután megkérdezi, hogy hogy logolsz be, annyit kell beírni, hogy root. (Először nem kér jelszót, majd később, a LuCI-ban be kell állítani).

    Ésss... innen már sínen vagyunk, mint József Attila. A parancssorba beírod először:

    opkg update

    Enter, hagyod végigfutni.

    Aztán:

    opkg install luci

    Enter. Ha ez is végigfutott, próbálj meg belépni a LuCI kezelőfelületébe egy böngészőablakba beütött 192.168.1.1 meghívásával. Itt rögtön kérni fogja majd, hogy állíts be jelszót.

    Nálam ez a folyamat gond nélkül ment, a router természetesen az internetre volt költve, és kábellel a számítógéphez - bár egyébként ha megnyomja az ember a wifi ki/be kapcsoló gombot a router hátulján, akkor lehet wifiről is csinálni szerintem.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák