Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st6rbuck

    csendes tag

    válasz esox #21521 üzenetére

    Win7-ről nekem sem ment eddig még az nfs. A fat32 fájlrendszernél a mount opciókkal kell játszani a routeren, másnál is volt már ez probléma:

    https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=7117

    Erre mondtam, hogy órákig lehet vele szórakozni. Nekem ntfs-t nem akart Openwrt 10.03-rc6 alatt a samba megosztani, több órás szórakozás után jöttem rá, hogy a cp852 és iso-8859-2 opciókkal ki kell egészíteni a config fájlt (ezt vargalex konfigja alapból tartalmazza).

    Ha ext2/3/4 lenne a fájlrendszered, ezzel a configgal rögtön működne. fat32 és ntfs alatt próbálkozni kell, fat32-höz javaslom a fenti fórumot tanulmányozni és végigpróbálgatni a javaslatokat. Pl f/d/umaskokat állítsd át 0-ra, tedd fel a kmod-nls-cp437, kmod-nls-iso8859-1 csomagokat a routerre. Elsőre ennyi tippem van.

    Én végül is feladtam az ntfs/samba párost, mert ékezetes betűket tökéletlenül kezelte a megosztáson (vagy Openwrt alatt mutatta rosszul, vagy Windows 7-ből) és kiderült, hogy ennek részben az is oka, hogy a jelen firmware-ben pl nincs utf-8 támogatással fordítva a busybox.

    Szóval fontold meg, hogy ezzel szórakozol még vagy átrakod az adatokat és ext alapokra helyezkedsz.

Új hozzászólás Aktív témák