- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titto
csendes tag
-
Titto
csendes tag
hna, állítottam mindent jobbra balra az biztos...lényeg hogy a vezetékes router tartománya ne ütközzön a wifisével. a vezetékes nálam 192.168.1.x-et ad a dolgoknak,önmaga is az 1-es véggel,ezért a wifis TPLink saját IPcímét át kellett írni 192.168.2.xre(én pl 192.168.2.2re írtam de a 2.1 szebb lett volna),így a vezetékes tartományával már nem ütközik. ennyi volt, tűzfal, wep, minden franko.
-
nate82
csendes tag
sziasztok
olyan gondom lenne hogy nem tudok belépni a routerembe(tl-wr542g) mert elfelejtettem a jelszót és a felhasználónevet, pedig már mindent probáltam(reset,csökkentett mód hálózattal)de sehogy nem sikerül belépnem.Ha valaki tudná hogy lehetne megoldani a problémát akkor ne tartsa magába.előre is köszi mindenkinek -
pantomas
csendes tag
sziasztok,
ugye ez (542) a router nem tudja szabályozni, hogy az egyes felhasználók mekkora sávszélességet kapjanak? hogy lehetne megoldani? aki lan-on keresztül kapcsolódik hozzá, az automatikusan több sávszélességet kap? nálunk van egy vezetékes és egy wifis kapcsolat a routerhez, és szeretném, ha mindkettő azonos sávszélességet kaphatna. van ötletetek, hogy érhető el? előre is köszi! -
nate82
csendes tag
válasz Cleric_HUN #207 üzenetére
köszönöm a segítséget ez a módszer működött
-
toM517
aktív tag
Sziasztok ! Ket kerdesem lenne.
Az elso, hogy vajon hogy tudnam elerni, hogy a Wr542g tipusu routeremet radugom egy masik routerre, micronet routerre es legyen net, mert ez eddig nem sikerult, ha csak a tp-link van rajta, akkor gond nelkul megy minden.
A masik meg:
Szeretnem megoldani valahogyan azt, hogy g szabvanyu, azaz 54Mbps-es wifivel megosztani ket gep kozott. Valami ossze is jott, de a masolas 2M/s :S - es csak lassult.
Vistat hasznalok. - Amikor ez tortent a ket gep kozotti tavolsag 1meter volt. :S A router nagyjabol 7-8, de 2 fal is van kozte, ez akadaly lehet? az egyik gep 60-80% koruli tererot kap, a masik maxon van.Igazabol nem tudom, hogy most a routeren keresztul vagy kozvetlenul csatlakoztak egymashoz, de gondolom ez a 2Mb/s mindenfelekeppen keves.
Valaki pls szajbaragosan.
Elore is megkoszonnem a segitseget.
-
Titto
csendes tag
a micronet milyen tartományban oszt IPt? ne legyen ugyanaz mint ez...tehát a 192.168.1.1-es IP.jét a TP-Linknek meg kell változtatni, ha netán a micronetnek is ugyanaz a 3. tag, vagyis "1"-es. pl 192.168.2.1-re vagy ilyesmi. ha ez nem gond akkor egyelőre más távsegítségem nincs mert korábban még nekemse jött össze, de ez volt a nyerő tippje egy szakinak
-
toM517
aktív tag
Azt meg azert hozzateszem, hogy ADSL-em van es az elso router (Micronet SP888BB), ami vezetekes PPPOE kapcsolaton keresztul jon a net. Szoval megadtam ott a csatlakozashoz szukseges username/passwd-ot is. Akkor a WIFIsen(TP-Link WR542G) keresztul igenyel ez valami extrabeallitast?
Probaltam kikapcsolni a PPPOE-t, de akkor meg ocsem gepebe nem lesz net, tarcsazasosnal megadtam az adatokat, de csak azert sem akart csatlakozni ott.Meg kene oldanom valahogyan ezt a ket routeres dolgot... Esetleg egy switchel egyszerubb lenne? Ugy ertem, hogy ahol van a modem az a padlas. Onnan megy 3 fele kabel, es mivel odavan szerelve nem szeretnem/tudom cipelni sehova, kulonben egyszeru lenne.
Szoval amit elkepzeltem, hogy modem ->switch->wifi router-------------->noti
->ocsem gepe ->en pc-m ( vezetekesen vagy wifivel, az mar mindegy, de most kb egyikkel sem sikerul netet osszehozni a pc-men.)Meg egy egy dolog, hogy ha meg sikerult is egyszer a pc-n wifivel neteznem, az alt. 11Mbps es ugral 54Mbps kozott, de alt. 11, ez mitol van? A netem igaz csak 2-3 Mbit/s
( Mbit/s ugye = Mbps? )
HELP !
-
Titto
csendes tag
router switch wifi router ? ezt nemgiazán értem mire lenne jó...a két router bőven elég, még sok is,de ismerős a helyzet a vezetékes csatlakozik, 1ik portjába bel e van tolva a wifi és az meg nem "tárcsáz" stb, csak kapja a jelet a vezetékestől. wifi router "wan" részében "dynamic ip" legyen beállítva,neked ez megvan?(asszem enable) elvileg nem kavar be a meglévő vezetékesnek sem, tehát csak össze kell hozni jól és ziher hogy elég lesz...1 hete csináltam ilyet, nehezen de sikerült(telefonálgatttam jobbrta balra ), és semmi hiba azóta se. azabaj nincs itt előttem, hanem tőlem 200km-re...dynamic ip legyen mindenképp
-
TakkerX
aktív tag
na közben úgy alakult, hogy kiszedtem miden beállítást és ezt a programot használtam [link]
be vagyok regelve dyndnsre, azt írtam be a felső sorba a mac helyére értelemszerűen a gépem egyik mac címé és csak elküldtem, wiresharkkal néztem az ff:ff:ff:ff szórásos címre küldi szét. és elindítja a gépem
[ Szerkesztve ]
-
TakkerX
aktív tag
azt nem értem, hogy miért nem vágod ki a micronet routert és használod a tplinket, ha kell a wifi. vagy ha midenképpen meg akarod tartani a micronet cuccot, akkor nem router kellett volna, hanem access point.
ja mégvalami? a másolási sebesség 2Mb/s ez 2MByte?
ne midnig tartja a 54mbps-t, lejjebb veszi ha nicsn rá szükség.
[ Szerkesztve ]
-
Hippo
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit tanácstalan vagy és a segítségetek kérném:
Adott egy számítógép chello internettel és a hozzá adott modem + egy TP-LINK WR542G router, ezenfelül van egy laptop.
Össze van kötve a modem a számítógéppel usb-n keresztül, megy is a net szépen.. hálókábellel WLAN-on keresztül össze van kötve a router is..
Viszont a háló címe 192.16x.x.x nem akar bejönni, pedig azon keresztül tudnám beállítani a routert, hogy laptop-ról is lehessen wlan netezni..
Mit rontottam el vagy mi hiányzik még az összekötésből?
Valaki azt mondta nekem, hogy szerezzek be egy hálókártyát és azt a routerrel hálókábellel kössem össze aztán utána már be fog jönni a router konfigos oldala..
Köszi előre is minden segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
janika61
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Az a problémám, hogy elég gyengének tűnik a rúter hatótávolsága.Olvastam már, hogy esetleg nagyobb antanna megoldaná a problémát, de mi a biztosíték, hogy a gyári antennája jó?Hogy lehet ezt megtudni? -
ratamahatta
csendes tag
sziasztok!
most raktam össze itthon egy wr543g routert.
minden megy is rendesen, de ha vezeték nélkül akarok csatlakozni akkor nem kér jelszót, szabadon lehet hozzá csatlakozni.
be lehet ezt rajta állítani valahogy, vagy csak ha bekapcsolom a mac szűrést?köszi
-
TakkerX
aktív tag
hú ez kicsit összevissza volt, miért akarod rákötni a modemet még usb a gépedre és még a modere a routert? ezt nem fogja szeretni sztem. ahogy a kellege is írta, modem-router-gépek.
meg nincs a gépeden hálózati kártya? fogsz egy darab utp káblet, összekötöd a géped a routerrel, beirod böngészőbe a 192.168.1.1 kéri a jelszót és már tudod is konfigolni.
a chello modemet meg a router WAN portjára kösd rá,ide kell még egy hálókábel. és ha a gépedről beléptél a router konfig menüjébe, ne felejetsd el a Network-> MAC Clone menübewn beállítani a számítógéped mac címjének klónozásást, mert nem fog menni addig chello.
-
TakkerX
aktív tag
válasz ratamahatta #225 üzenetére
mac szürést is állíthasz, ahogy gondolod. amúgy a Wireless-->Wireless settings menüben tudsz beállítani titkosítást: pipáld ki: Enable wireless security és válaszd ki a WPA-PSK/WPA2-PSK -t , hagyd a többit automatán és a PSK passphrase-hez meg ird be amit szeretnél, asszem min 6-7 karakter kell, akkor ha csatlakozni akarsz bekéri a jelszót.
[OFF]de akár kikapcsolhatod az SSID broadcastot is, akkor asszem arra is szükség lesz ha csatlakozni akarsz, de ebben nem vagyok biztos nem próbáltam még[/OFF]
-
misikee
csendes tag
SZiasztok!
Adott 2 db TL-WR542G egy hálozatban. AZ egyik kapcsolodik az ADSL modemhez (legyen ez Master) a másik a lanporton keresztül van összekötve (ez meg legyen Slave).
Azt sikerült elérnem hogy mind a két eszközt látja a Laptop és automatikusan át is áll, de viszont a Slave eszközön nincs net.Valaki tud ebben nekem segíteni?????
Előrre is Köszi!
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok hálózatok terén, ezért nem is akaródzik összehozni semmit, amit szeretnék.
T-online netem van, és a modem mögé bekötöttem egy 541 vagy 542G-t, nem is tudom.Most úgy csatlakozok a netre, hogy START > csatlakozás, lefut hip hop valami, majd megy a net (óra melletti kis ikon). Ez így ok, de itt router még nincs.
Ha bekötöm routert, nem lesz net. A csatl. után a WAN Miniportnél tovább nem megy, setőlem sehozzád.
Hogy ezután mit tettem.
Beléptem a r. menüjébe, majd kitöltöttem amit kellett, felh. név, jelszó, majd a WAN menüben volt azt hiszem olyan, hogy CONNECT/DISCONNECT. Alapból a 2. van, de ha nyomok egy connectet elindul a net (de szinte alig lehet észrevenni, mert óra mellett nincs ikon, vez pultban azt írja, ADSL kapcsolat bontva, mégis minden oldal megy. Ez így szép, de én hagyományos módon szeretnék csatlakozni r. mögül is, ami most per pill. nem megy.Biztos én nem csinálok valamit nem jól, de a leírás:
1. nem magyar
2. elég rövid, és amit ír, azt végülis megcsináltam. (az a kis fecni).A CD-vel mit kell csinálni? Az is kell hozzá?
Tovább nem is merek menni, hogy a szomszéd szobában a gép kapjon netet "levegőből", mert addig úgyse fogok eljutni.
Légyszi segítsetek. -
nfsu17
veterán
Valahogy megoldottam, és van mind2 gépen net.
Az enyémen, amiről küldöm a nete, ahol a rúter van, itt most mindig lett net, nem kell csatlakoznom, mint eddig. De ez így nem jó. Én szeretnék csatlakozni, nem akarok mindig netet.
Anyám gépén már lehet bontani, de nem a netet, hanem az egész hálózatot.Hogy kell úgy belőni, hogy én is, ő is CSATLAKOZZON a netre és ne legyen állandóan?
Meg a 2. gép azt írja ki, hogy nem biztonságos kapcsolat, stb.
-
ratamahatta
csendes tag
Minek akarsz mindig csatlakozni?
Azt a router teszi meg automatikusan, azért kellett megadni a felhszn.neved meg a jelszavad.
A routered állandóan be van jelentkezve Te meg akkor, amikor bekapcsolod a szgépet.
Nem tudom működne-e az, h hazamész, csatlakozol a netre, aztán később valaki megint megpróbál csatlakozni.Egyébként meg sztem igy sokkal egyszerübb, nincs vele semmi gond. Nekem otthon szintén ADSL-em van, és még soha semmi gond nem volt belőle.
A nem biztonságos kapcsolat asszem azért lehet ami nálam is volt, nincs beállítva jelszó a vezeték nélküli hálózathoz -> lsd. TakkerX válaszát az én kérdésemre (#228)
[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz ratamahatta #234 üzenetére
Ok.
Köszi, akkor jó lesz ez így. -
atta74
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-link WR542g routerem. Tökéletesen működik minden, csak egy nagy baj van:
ha az egyik gépen megy a letöltés, a másik gép kb 3 perc alatt tölt be egy oldalt. Ami elég gáz...Lehet a net sebességét szabályozni? Mármint hogy az egyes gépek max mekkora sávszélességet kapjanak?
Ha valaki tud, akkor segítsen pls!!!
-
nfsu17
veterán
válasz ratamahatta #234 üzenetére
Na, ez jó lett.
Valahogy bekeveredtem a másik gép hálókártya beállításaiba, beállítottam a WPA-t, jelszó stb, és máris biztonságos a kapcsolat.
Köszi még1x. -
Coyot
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen rúterem, de a notimnak az istenért se hajlandó netet szolgáltatni, az azstali gépem frankón működik, de wifin be van lőve a macszűrés akkor felcsatlakozik a hálóra, aztán semmi...
mit állítsak h a notin is jó legyen a net?Má' nem
-
ratamahatta
csendes tag
Hát ebbe a mac szűrésbe én is belekeveredtem....meg aztán állítólag nem is igazán jelent védelmet, úgyhogy asszem teljesen felesleges bekapcsolni ha csak a wifit akarod védeni azzal, h csak a te notid tudjon csatlakozni...
-
tepsi3
csendes tag
Halli
Légyszi valaki segítsen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Fontos lenne!
Az a pálya hogy vettem a routert ami TL-WR542G-és tipusú!
Na megprobáltam beszerelni de valahogy nem működöt!
Elmagyaráznátok h kell beszerelni meg kaptam hozzá egy IP-é címet
Csak én hülye vagyok hozzá
Nagyon lécci valaki segítsen aki ért hozzá!!!!!!!!
Na Hali -
ratamahatta
csendes tag
Net a modemből a router wan csatlakozójába, és a router lan1 csatlakozójából a számítógép hálókártyájába..konnektorba a nem elfelejt...
Azután a számítógépen megnyitod a böngészőt és a címsorba beírod: 192.168.1.1.
Lehet, h kell elé a http://
Meg kell adni a felhsználónevet és jelszót, ami alapból asszem admin-admin, de rá kell legyen írva a routerra valahová...Így tudsz belépni a router menüjébe és konfigurálni azt.Tulajdonképpen tényleg halálosan egyszerű, sok sikert!
-
Angelevics
csendes tag
Ha tényleg úgy van, ahogy írod, tehát:
- A router látja a netet
- Minden más gép tud netezni
- Csak a notebookod nem tud netezni, de rendben hálózaton van
Akkor a notebookkal lehet a gond, méghozzá szerintem valami böngészőbeállítás lehet a ludas. Nem céges notebook véletlenül, ami a cégnél egy proxin keresztül éri el a hálót? Ha igen, akkor ki kéne kapcsolni a proxit amikor otthon akarod használni, mert a céges proxit nem fogod elérni a privát netedről...
A mac szűrésnek és a wifinek nem lehet ehhez köze. -
RViktor1986
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is TP-Link wr-542g típusú routerem van már kb. 2 hónapja, de azthiszem vissza kell vinnem gariba, mivel kb. 1-2 hétig müködik, aztán (mint most is) gondol egyet és a net elszáll róla. Hálózat az van, de a gépeken (1 asztali + 1 noti) net nincsen. A beállítás nem változott, hozzányúlni pedig senki nem tudott a router menüjéhez. Aztán mondjuk 4-5 nap múlva gondolok egyet és kipróbálom megy-e rajta a net és láss csodát megy. Nekem ez a problémám és ebben a 2 hónapban ez a harmadik eset, h eljátsza velem. Ha vkinek esetleg volt ilyen problémája az írhatna,hátha csak vmi beállítás kérdése az egész.
-
Flashget
félisten
UPDATE!
Aki érintett digis lan netben..biztos hogy bütyköltek valamit a digisek, mert müxik a TP-Link R-460-as routerem a lan netjükön míg eddig nem!
De így akkor szinte biztos a wifis változatai is működnek!Realme GT Master Edition
-
POWERIVÁN
tag
válasz ratamahatta #242 üzenetére
Szia ratamahatta
Láttom eléggé kened ezeket a routereket.(tp-link tl-wr542g)
Lenne egy nagyon nagy problémám.Tehát: UPC-s netem van.Modem -->router--->gép igy kötöttem be.Na most egyáltalán nincs net.Beléptem az adott ip címen a menübe de a quick setup után sincs net az asztali pcn-sem a laptopon.Mit csináljak?[ Szerkesztve ]
I am a WindowsPhone Freak !
-
Dr. Faustus
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy nálam okosabbtól. Vettem egy TP-LINK WR542G v4 routert. Négy gépet kapcsoltam rá. Egyet madzagon, hármat antennán. Minden gép látja a routert és a netet. A router látja a gépeket, és a nevüket is tudja. A GÉPEK NEM LÁTJÁK EGYMÁST. Valamit biztos nem jól állítottam be, de nem tudok rájönni, hogy mit. SEGÍTSETEK!
Köszi -
ratamahatta
csendes tag
válasz POWERIVÁN #246 üzenetére
hello!
Hát sok mindent nem tudok, nem programozó vagyok...
Sztem az van, hogy a upc-s kábelnetnél be kell regisztrálni a hálókártya fizikai cimét, ami nem egyezik a routeréval..Be kell lépni a menübe és nálam a network pont alatt van olyan, h MAC clon...az az mac cím másolása...
Átnevezi a router mac számát a szgépben lévő hálókártya mac számára és onnantól jó lesz...
még annyi, h én úgy csináltam, h közben kikapcsoltam a modemet de lehet, h ez nem számít..gösser rulez!
-
nagymate
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem! A napokban vettem egy számítógépet újonnan, routerel, meg kártyával együtt (tp-link) . A lakásban ahol használunk chellos net van, és volt is már. A régi lakók használták routerrel is anélkül is, tehát net van a lakásban, ki is próbáltuk a lakótársunk laptopján. Az én problémám az, hogy miután feltelepítettem a hálózati cuccokat a gyári cd-ről, kiváló volt a jel a routertől, de net mégsem volt . A modemmel, jól van összekötve(sztem). A Wan, és a WLAN led is világít mind a modemen, mind a routeren. Mi lehet a probléma, hogy mégsem megy a net, csak a jól ismert hibaoldal jön be. "A kért oldal nem megjeleníthető". A chello.hu-t beütve kiírta a chellos felületen, hogy jelenleg nincs elérhető kapcsolatunk, regisztráljuk a kártyát meg a modemet az alábbi linkre kattintva, ahova kattintva, a hibaoldal jött be, meg egy felhasználónév, jelszó kérő ablak ugrott fel. Admin-t beírva mindkettőhöz, a tp-link setup oldal jött be. Nem tudom mit csináljak, mi lehet a probléma...
Segítsetek!
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest