- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
bőven elég a tl-wr741nd is, jóval stabilabb és jobban bírja a terhelést, mint az 5-ös széria képviselői! annyi a különbség, hogy a 7-es csak lite-n (150 megabit/sec elméleti maximális sebességű wifi), a 8-as széria pedig 300-as és mimo képes), esetedben tehát nincs kimondottan jelentősége! ja, a végén az n és az nd között annyi a különbség, hogy utóbbin levehető/cserélhető az antenna!
szettben is veheted, tl-wn721n szokott lenni hozzá - külön is vehető 3 e ft alatt -, de g szabványos wifi modul is jó hozzá![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
peavey78
csendes tag
Hello!
egy 542G routert szeretnék bekonfigurálni az xbox és a gép közzé (kábellal összekötve), de nem bírtam rájönni hol hibázok
le tudná vki írni, hogy kell ezt beállítni? végülis két gép közzé kellene beállítani a routert
nem találtam linket sem pedig már feltúrtam a netet, ez nem az én napom
előre is köszönöm a segítséget!--
-
-
peavey78
csendes tag
válasz valsavis #3007 üzenetére
a routert nem tudom, hogy kell beállítani, hogy átmenjen a kapcsolat azelőtt switch-em volt ott nem kellett konfigolni
a gépen minden oké, de a gép és a box közt nem tudok pingelni ezért gondolom a routerben kellene vmit még belőni
a net megy tehát a gépnél oké a router, a boxnál nem tudom, hogy tudnám ugyanezt megnézni, nem vagyok fent live-on, de már az első lépcsőnél elbukik a kapcsolatteszt, szóval a box nem jut el a routerig sztem
elvileg az ip-k jól vannak beállítva, de a routeren nem megy át
xbox360-ról van szó[ Szerkesztve ]
--
-
peavey78
csendes tag
alapvetően ott lehet a hiba, hogy nem látja a router az xboxot, ezt abból gondolom, hogy nincs az xbox mac address a listában
valakinek vmi tipp?--
-
dr.bubo
őstag
válasz peavey78 #3013 üzenetére
A routerben a DHCP-nél az Address Reservationnnál mac cim alapján rendelj az xbox-hoz ip-t. pl. a 192.168.1.110-et (ezt fogja mindig az xbox kapni a routertől).
Majd nyiss portokat a routerben az xbox számára. Az 53, 80, 88, 1863, 3074 -es portokat nyisd meg.
Routerben-> Forwarding->Virtual servers-->Add new
Service Port: 53
IP Address: 192.168.1.110
Protocol: ALL
Status: Enabled
Common Service Port: Select One
SAVE
A többi portot is így nyisd meg külön külön.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
imis
senior tag
van egy nagy gondom: wlan megy, de a lan nem (nem is jelez a led)
van valakinek ötlete? -
legenda
lehet, hogy hardveres hiba, de szoftveresen (is) kövess el minden esetleges javítási kísérletet;
- beállítások ellenőrzése
- bekötések, illetve minden lan port ellenőrzése
- reset, majd újrakonfig
- firmware frissítése, majd gyári állapot visszaállítása és újrakonfig[ Szerkesztve ]
-
peavey78
csendes tag
válasz dr.bubo #3014 üzenetére
köszönöm szépen a részletes leírást a linkekekt, és a segítséget mindenkinek!
végülis az volt a hiba, hogy a live beállításokat kitöröltem az "Additional Settings"-ből, mert bár nem használom 1x frissítettem onnan, és azóta benne maradtak
ahogy kitöröltem minden ment egyből
annyi még, hogy én kitöltöttem a DHCP-nél a Default Gateway, és a Primary DNS részt is a router ip címével kiegészítve--
-
Cancer
senior tag
Üdv,
Valószínűleg már mások is felvetették előttem a kérdést, de sajnos nincs lehetőségem végig olvasni az előzményeket.
Az lenne a problémám, hogy adott egy TL-WR542G router és egy D-Link ADSL modem. (Ez utóbbi típusát hirtelen nem tudom, de vagy 5 éves anno ezt adták a net előfizetéshez.) Szóval a router UPC előfizetéssel és modemmel szépen teljesítette a szolgálatot, ment minden rendesen. Aztán elköltöztünk s most a D-Link modemhez használnám. 2 gép + wifi. A gond ott kezdődik, hogy ha összekötök mindent rendbent, akkor a netre való csatlakozási kísérletnél a "csatlakozás a következőhöz WAN minipor PPPOE" üzenet jelenik meg és ott is marad. Ilyet már régen is tapasztaltam, ha ez 20-30 mp-nél tovább ott marad, akkor utána nincs tovább és hibaüzenet jelenik meg. Mintha nem látná a modemet.
Ha csak a modemet dugom a gépre, akkor megy a net rendesen. Ha a kettő közé teszem a routert, akkor a ledek azt mutatják, hogy "mindenki lát mindenkit", de mégsem műxik.
Az egyik gépen XP a másikon Win7 van. (Ez utóbbihoz el sem jutottam próbálkozni).Ha tudja valaki a megoldást (esetleg a kábel nem megfelelő, (anno a UPC-shez is ez volt) vs más apró beállítás szükséges) akkor kérem segítsen.
Előre is köszönöm!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
legenda
a router nullázva lett, majd bekonfigoltad az új netnek megfelelően? például a upc dynamic ip volt, és most az adsl pppoe (felhasználónévvel és jelszóval)?!?! a gépek pedig ne tárcsázzanak, azt a router teszi majd meg a beállításnak megfelelően, és tőle vegyék majd fel a belső ip címeket a gépek automatikusan!
-
Cancer
senior tag
Úgy kifejezetten nem reseteltem, de akkor megteszem. (manuálisan a hátsó gombbal.)
A konfig megtörtént dynamicró adsl pppoe-re felhasználónévvel és jelszóval. De ha ez megtörtént és nyomtam egy Connectinget, akkor is sokat gondolkozott és jószerével nem történt semmi.
Az, hogy a gépek ne hanem a router tárcsázzon, azt hogyan tudom beállítani?
elnézést a lama kérdésekért, de hálózatban nem vagyok túlságosan otthon((Illetve egy olyan fordult még meg a fejemben, hogy van a TP-Link-nek egy ADSL2 modem+Routere, ha egy olyat beszereznék, akkor az kiváltaná a kettőt? - de ezt csak nagyon zárójelben, mert kicsi az esély))
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
Whittman
csendes tag
Sziasztok.
A problmám a következő lenne: van egy tl-wr541g/tl-wr542g routerem, + egy d-link modem.
A router új, csak az a baj, hogy nincs internet (mármint az említett routerrel). A routert látom, a gépeket is, (van két számítógép, + 1 laptop ami wifivel megy, win7, az egyik gépen van winXp). A telepítőcd-vel nem csinál semmit, egyfolytába azt írja ki, hogy "check your network connect...", pedig minden jó helyre van dugva.
Böngészőbe beírom a router címét, Quick Setup > itt mindent megadtam, írja hogy várjak, >Save és ennyi. A többi gépet "látom", csak az internetet nem éri el.
Esetleg valamit rosszul állítottam be? Kihagytam valamit? Miért adnak cd-t hozzá ha úgyse használja senki? -
Tosee
őstag
válasz Whittman #3026 üzenetére
Szia!
Milyen interneted van? Melyik szolgáltatónál?
A cd-t felejtsd el! Nem sokra mész vele...
Lépj be a router admin felületére, majd a network -> wan beállításoknál:
WAN connection type: itt kell megadni a kapcsolat típusát
ADSL esetén: PPPoE
Username: adott a szolgáltató adta
Password: szintén
Wan Connection Mode: Connect on Demand
Max Idle Time: 0
majd kattints a Connect-re, és ha sikerült akkor saveKábelnet stb.: Dynamic IP
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
válasz Whittman #3028 üzenetére
Mikor csatlakozni próbálsz, akkor egyik gépről sincs betárcsázva ugye?
vezérlőpult -> helyi kapcsolat -> adsl kapcsolat
jobb klikk majd tiltás, majd utána próbáld újra a routerrel való csatlakozást!
Ha nem működne, akkor ugyan itt ugyan így tudod engedélyezni a kapcsolatot!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Boby_
csendes tag
Szóval
három ilyen cuccost adminisztrálok az ismerőseim körében,
mindenki megosztásra használja , ( mondjuk szomszéddal )
A 4 év alatt , a 3ból 1 hülyült meg , amit szó nélkül kicseréltek ( 5év gar )
Javaslom ha veszel , és problémába ütközöl , rossz fagy ujraindul stb ,
azonnal cseréltesd ki (garancia). Ezek 40-50-80 napot mennek bármi féle restart nélkül.
Erős titkosítás , stabil jel , akár a szomszédba is, dróton betonstabil hálózat.
Tehetném hogy 10x drágábbat veszek , de sajna ez jobb -
Tosee
őstag
szerintem 2007 óta magától is rájött (ideje volt rá), hogy nem rosszak a tp-link termékei!
Ezt csak azért mondom, mert 2007 (hozzászólás amire válaszoltál akkor íródott) már régen volt, és már biztosan nem azon gondolkozik, hogy vegyen-e ilyet vagy ne!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Cancer
senior tag
-
valsavis
tag
-
BriSom
csendes tag
Hello!
Sikerült ma venni egy TP-Link tl-wr541g,de nagyjából ezzel kapcsolatban ennyiben is maradt a sikerélmény... mivel sehogy sem sikerül telepíteni a cuccot.
A tények a következők:Van egy vezetékes router a házban,ami 3 részre osztja a netet,ezek közül az egyikre probálnánk rászerkeszteni ezt a wifi-s routert... de sehogy sem megy,pedig a telepítési útmutató szerint járunk el,csak az utolsó stádiumban mindig azt jelzi,hogy " Egy hálózati kábel nincs bedugva " . Sikertelen lesz a végén a telepítés... Remélem nem az van,hogy így nem is lehet már szétosztani a netet,mert akkor már tehetjük is fel az eba"ipszilon" - re...
Kérnénk benneteket,hogy segítsetek két nyomorult nettelen emberen -
Tosee
őstag
Hali!
Másik routert pontos típusa?
Írd le, hogy mihez és miként kötötted be az új routert! Jön egy kábel a régi routerből, és azt az új router melyik portjára kötötted?
Hogyan szeretnéd megosztani az internetet (kábelen, vagy wifin) stb...[ Szerkesztve ]
-
BriSom
csendes tag
Hali!
Köszi a gyors választ...
A másik asszem linksys vagy mi,de az a padláson van és lehetetlen oda feljutni....
Úgy kötöttem be,hogy a WAN-ba dugtam azt a kábelt,ami bejön a lakásba a routertől, az egyik Channel-be meg bedugtam az asztali gépem... nagyjából ennyi. ezzel van vmi gond?
Szerinted ezzel a megoldással működni kéne? Ja beszéltem az internet szolgáltatóval is és azt mondta, hogy Dynamic beállítást válasszak vagy mi a szösz,ez meg is volt de semmi...
Várom válaszodüdv
-
Tosee
őstag
Ha a hozzá kapott lemezzel próbálod beállítani akkor azt tedd félre! Nem ér semmit!
Lépj be a router admin felületére (böngészőbe: 192.168.1.1)! Jelszó és felhasználónév admin!
Network -> Wan beállítások!
WAN connection type: dynamic IP és kattints a renew-re!
Megkapja a kapcsolódáshoz szükséges adatokat (IP, getway, stb)?Régi routernek véletlenül nem 192.168.1.1 az ip címe?
[ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
azon a gépen ami a régi routerre van bekötve nézd meg az alábbit:
start -> futtatás -> cmd -> ipconfig /all
alapértelmezett átjáró sorában milyen ip van?
Mert ha egyezik az új router ip címével, akkor az a probléma!update: a renew gombot nem is lehet használni,mert klikkelhetetlen...
Azért mert mikor kiválasztottad, akkor lehetséges, hogy magától csatlakozni próbál! Kicsit várni kell vele aztán ha 0 ák maradnak akkor nem jó![ Szerkesztve ]
-
Tosee
őstag
Volt egy ilyen érzésem!
Természetesen van megoldás!
Régi routered kábelét, amit az új router wan portjába csatlakoztattál azt tedd át az egyik szabad LAN portba, majd...Lépj be az új router admin feületére!
Network -> Lan
IP Address: 192.168.1.5 re módosítsd
majd saveDHCP -> DHCP settigns
DHCP Server: Disabled
SaveMajd próba!
-
BriSom
csendes tag
huh..ez már izgi volt... sikerült megváltoztatni az ip címet,majd jött egy error,utána visszaléptünk az 1.1-el és a régi router jött már be,aztán 1.5-el beléptunk megint és megvolt a DHCP save is ,de még mindig nem működik,nyomtunk egy gyors setup-ot és még mindig semmi...
Most legyen? -
Tosee
őstag
Szóval akkor eléred mindkét routert, és az új routeren kikapcsoltad a DHCP servert (disabled)!?
start -> futtatás -> cmd -> ipconfig /all ról tudnál feltölteni ide egy képet?
Arról a gépről kellene csinálni, ami az új routerre kapcsolódik az új beállításokkal de nincs internet!LAN beállításoknál (ahol átírtad az ip-t) a subnet mask mindkét routernél 255.255.255.0?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest