-
Mobilarena
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
senior tag
-
szabi__memo
nagyúr
-
addikt
Amúgy a VWCE mitől lőtt ki ma ennyire? Jó, persze nem olyan brutál, bő 2%, de azért az eddigi gyengélkedéshez képest nagy ugrás felfelé.
-
stingy2
senior tag
válasz szabi__memo #5603 üzenetére
EURUSD jelenleg 0,16% elmozdulás az előző napi záróártól. Megremegett meg pályát váltott . Komolyan lassan a Blikk színvonalasabb gazdasági lap, mint a pf.
INTJ
-
j0k3r!
senior tag
válasz szabi__memo #5607 üzenetére
A cikk címe alapján az elmúlt 1.5 óra kellene számítson.
some men just wanna watch the world burn...
-
julius666
addikt
Úgy tűnik a kötvény kibocsájtás mértékéből valóban visszavehet a kincstár: [link]
-
Oppenheimer
nagyúr
Úgy látom teljesen lecsúszok a jó árfolyamokról, még 1 hét van a fizuig. Addigra ATH lesz
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
j0k3r!
senior tag
-
bandus
veterán
válasz Oppenheimer #5612 üzenetére
eth is megtáltosodott lehet nekem is marad még párezer euróm, amit betolok, de ezt még nem döntöttem el.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
concret_hp
addikt
igazából 31-ei hír, wework a csőd szélén már tényleg aki az ipoba belevett vagy az azutáni 1 évben kb. bármikor az eddig is 99.5% körüli bukóban volt, de még majdnem lefeleződött az árfolyam
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Ringman
nagyúr
[link]
A minimálbér összege így bruttó 232 ezer forintról 266 800 forintra emelkedik. A – kedvezmények nélkül számolt – nettó összege 154 280 helyett 177 500 forint lesz. A garantált bérminimum bruttó 296 400-ról 326 040 forintra, a nettója 197 106 forintról 216 800 forintra nő decembertől.gondolom akkor az átalányadózási határok és szochó-mentesség értéke is változik, könyvelők örülni fognak.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
via vakmajom: [link]
20% körüli infláció mellett még a nominálisan stagnáló ingatlanárak is óriási reálértékvesztést szenvedtek el 2023 második negyedévében, évtizede nem látottat. A falvakban egy év alatt eltűnt az ingatlanok reálértékének negyede (!) - a faluban semmi értéktartás nincs. Az árait sokkal jobban tartó Budapesten pedig úgy estek a reálárárak, hogy a nominális árak még tovább nőttek. Ha egy 100 milliós ingatlan ára felment 105-re egy év alatt, akkor valójában durván csökkent a reálértéke, mert ahhoz, hogy tartsa a reálárát, 20% infla mellett, 120-ra kellett volna felmennie. Magas inflációban úgy is tud csökkeni az ingatlan reálárértéke, hogy nominálisan emelkedik.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bandus
veterán
válasz Ixion77 #4039 üzenetére
dtla-m mar van, viszont kellene hely nehany (tiz)ezer euronak, amire mondjuk0.5- 1-1.5 ev mulva lenne szukseg, erre pont jo lehet ez a rovid lejaratu kotveny amit emlitesz. viszont nem ertem a fix hozam reszet? azt jelenti, hogy a rovidsege miatt a lejaratig tartva mar nem vagyok kiteve a kotveny arfolyamingadozasanak? tudsz esetleg konkret isin-t is mondani? koszi
-
attiati
veterán
Egyébként most mi változott a piacon?
Oké, szét volt már ütve rv és kötvénypiac. Extrém fear zónában mozogtak a rv-ek.
Egy short squeeze is beindítja az emelkedést.Fed azt mondja, hogy a növekedés erős, de ez nem túlfűtöttség, hanem inkább a potenciális növekedés feljebb tolódását jelenti? Így nem inflatorikus hatású?
Aligha hiszem, hogy a fed őrült rallit szeretne látni.
Számítottam valami szóbeli intervencióra, de inkább mélyebben, 4000 alatt, mert eltörni sem akarják a piacokat.Így néz ki egy bullpiac?
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
válasz attiati #5621 üzenetére
Pont az, amit írsz. Nagy volt már az eladói nyomás, ráadásul a FED nem volt über hawkish, szóval gyakorlatilag bármi is okozhatja ezt a relief rally-t + short zárás + talán Yellen sikeresen ledumálta a hosszú oldali kamatokat a kibocsájtás ütemének csökkentésével + Powell-en szürke nyakkendő volt + október 31. volt bizonyos fundoknak az utolsó negyedéves zárás, szóval addig kellett kiszórniuk az idei minuszos pozikat tax loss harvestingra + szezonálisan általában erős az utolsó 2 hónap
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
válasz attiati #5623 üzenetére
Azt mondanám, hogy technikai tényező van túlsúlyban, komoly fundamentális változást nem látok. SPY újra a 100 és 200 MA fölött, sőt talán még az 50, 20 is meglehet egy héten belül. Ha ezeket legyűrjük és visszateszteljük, akkor én el tudok képzelni egy év végéig tartó emelkedést.
-
SzGee
aktív tag
Szerintem ezzel csak olajat öntöttek a tűzre, ez a mai rally lehet kárászéletű lesz a holnapi job riport miatt... Lehet jobb lett volna, ha a FED emel inkább tegnap, ez a maszatolás láthatóan felbátorította a piacot...Nem hiszem, hogy ez lett volna a FED célja, láthatóan nem értik a piaci folyamatokat, vagy túl- vagy alulreagálják a dolgokat, dilettáns banda
Innen lehet nagyot zakózni, én most eladtam a TMF-et, 12%-ot hozott 2 nap alatt
Holnap beállítok a jövő hétre cash secure-d put opciókat 4-re, szerintem addig simán
visszamehet
Én a kötvénypiacon 2024 márciusáig nem várok érdemi emelkedést, szóval addig megpróbálom ezeket a felpattanásokat megjátszani...Az szinte biztos, hogy a holnapi TMF03NOV23 4P opciót nem fogják rámhívni, így kerestem tisztán 650 dollárt (a jutalékot is levonva) ezen, azért az nem rossz hetibér...
4 alatt vevő leszek rá a továbbiakban is...
Most csak 1000 db-om maradt belőle, arra kiírtam egy covered call-t holnapra 4,50-re, ha felette zár, akkor odaadom annyiért, ha alatta, akkor megtartom mégJó dolog ez az opciózás, érdemes lenne komolyabban is ráfeküdni, mert elég jól lehet vele a kockázatot porlasztani... Lehet befizetek opcióguru-hoz egy kis fejtágításra... illetve látom van ingyenes 30 napos tanfolyam, azt szinte biztosan elvégzem majd a jövőben, csak most a meló is összegyűlt
If you leave me, can I come, too?
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
-
karburator9
csendes tag
Lehet befizetek opcióguru-hoz egy kis fejtágításra...
Amúgy szerintetek érdemes elkezdeni opciózni? Épp most gondolkodom rajta én is.
A másik dolog, hogy ha olyan jól megy az opciógurunak, akkor miért oktat, blogol és coach-ol és csinál 1000 féle videós oktatást? Itt van pl. egy 800 ezres csomag csupa nagy nyereségű kötéssel: https://www.opcioguru.com/gurukepzo
Ha mindez igaz lenne, hogy ekkorákat lehet nyerni, akkor miért nem egy tengeri szigeten vagy akárhol csapatná és a hobbijainak élne ahelyett, hogy gyártja a tartalmat? Költői a kérdés. -
veterán
válasz karburator9 #5635 üzenetére
Haha, ez ugyanaz a szitu, mint a Szabó Péter-féle sarlatánok. Abból élnek, hogy nézed + fizetsz nekik.
Opciózást annak ajánlom, aki tényleg elmélyül a dologban. Átlag/mezei befektetőnek hatalmas risk. Nem véletlen, hogy az opcióárazás egyetemi szintű sztori (befmatek).
-
bandus
veterán
ha jó leszel benne és keresel vele pénzt, akkor persze. ha szarul csinálod és buksz vele, akkor nem btw.: lehet a tartalomgyártás a hobbija, you never know.
[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
Szerintem derivatív piacon aktív kereskedésnek nincsen értelme, de vannak olyan szituációk, amikor hasznos lehet az ismerete. Ehhez viszont biztos valami professzionálisabb helyen keresnék tudást.
#5638JoinR: Kockázat teljesen attól függ, hogy állítod be. A hozzá nem értéssel viszont tényleg a tőke 100%-a mehet a kukába.
What is your ikigai?
-
Oppenheimer
nagyúr
Amerikaban elegge demokratizalodott az opciozashoz valo hozzaferes, eredmenye az lett hogy a r/wsb tele van screenshotokkal kinullazott portfoliokrol.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
aAron_
őstag
Brutális összegbe kerül az adófizetőknek a magyarok kedvenc állampapírja - Portfolio.hu
Portfolio.hu, de a jó fajta.
What is your ikigai?
-
stingy2
senior tag
Az "opciózás" az egyik, hanem a legnagyobb felkészültséget kívánó kereskedési forma. Eleve tőkeáttételes derivatív termék.
Persze ide is van W.B. idézetem : "A derivátumok pénzügyi tömegpusztító fegyverek."
Aki elmélyed benne, és évek kemény munkájával "kitanulja", akár sikerrel is alkalmazhatja, mert pl. kockázatcsökkentésre is alkalmas: Veszek call-t, vagy put-ot, és a max. kockázat a kifizetett prémium. Ezzel lehet amúgy szép lassan darálni a számlát, mert mindig csak egy kicsit bukik az ember a tőkéjéből, ami majd egyszer csak elfogy .
Vagy az összetett opciós stratégiáknál is mindig előre pontosan kalkulált veszteség van. A "práblem", hogy sok esetben ez a kockázatcsökkentés az elérhető nyereséget is csökkenti.
Pl. veszek egy call-t, tudom, hogy csak a vételárat bukhatom, ha elindul lefele az alaptermék. Mi van, ha az opció kifut pénteken, hétfőn meg a részvény, amit opcióztam, kilő, és már csak sokkal rosszabb áron tudok beszállni?
Vagy ott a "betonbiztos" covered call. Elindul fel a részvény, és nekem lejáratkor oda kell adnom azon az áron, amin kiírtam a call-t. Ez csak a felszín kapargatása, a görögökről még nem is beszéltünk.
Én kb. 8 éve beleástam magam az opciózás rejtelmeibe, de úgy 2 év tanulás és opciós kereskedés után rájöttem, hogy sokkal több befektetett munkával kb. ott vagyok, mintha beleültem volna vmi rv. etf-be, és türelmesen vártam volna.
A lényeg, hogy teljesen egyetértek: műkedvelők, kezdők kerüljék, aki viszont szeretné kipróbálni tanuljon sokat, és eleinte csak játszós pénzzel szálljon be.INTJ
-
SzGee
aktív tag
Hát a TMF-et korán adtam, ma megint 5% pluszban van pre-market
Úgy látom, USA eldöntötte, hogy elszállnak év végéig, lesz ami leszIf you leave me, can I come, too?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest