Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mcll

    senior tag

    Sziasztok!

    Router csere előtt állok, és az igényeimet elviekben a Tomato CFW tudná teljesíteni, ha minden igaz. Ezek a következők:
    1. Sok, nagyon sok port forward kezelése (igen nagy a listám)
    2. MAC cím alapú szűrés: ami nálam konkrétan azt jelenti, hogy a hálózatban előforduló összes gépnek megvan az IP címe, ez bekerül a router listájába. A router így CSAK és kizárólag az általa ismert MAC című eszközt engedi a hálózatra, még akkor is ha az adott eszközön fix ip van beállítva.
    3. Egyedi IP kiosztás minden egyes MAC címhez. Tehát én határozom meg melyik MAC cím mely IP-t kaphatja, még akkor is ha egy eszközön fix IP van. Ha viszont a gépen beállított fix IP eltér a routerben beállított IP címtől, akkor az a gép nem fog hozzáférést kapni, amíg vagy átállítják DHCP-re, vagy legalább azt az IP-t adják meg a gépnek, ami egyezik a routerbe beírt IP-vel.
    4. Akármelyik (egy vagy több) MAC címnél tilthatom a net hozzáférést (beleértve a belső hálózat hozzáférést), akár kézzel, akár automatikusan (a hét bármely napjára megadva) egy adott időintervallumban (pl. este 10 és reggel 10 között az adott MAC című eszköz semmilyen hozzáférést nem kaphat)

    Tehát a kérdés, hogy valóban képes-e a fentieket a Tomato megoldani, ha igen, melyik verziója? Továbbá ha van ilyen CFW, melyik router képes "befogadni" azt a bizonyos Tomato verziót? (Gigabites, korszerű, stabil routert keresek, így ha valakinek van konkrét tippje ne tartsa magában. ;) )

    Köszi! ;)

    "Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."

Új hozzászólás Aktív témák