Hirdetés

Aktív témák

  • umek7

    őstag

    Lesz rengeteg baromi jó meccs hétvégén, lehet a meglepikkel is játszani.. a németeknél pláne.

    Van pár meccs aminek jönnie kéne, mint pl a Middlesb, Gent, Lokeren, Nürnberg, Auxerre mellesleg jók a szorzók is, de egyikbe sem merek ugrani mert még nagyon az elején járunk..

    Viszont a kis szorzók közül ami igazán megtetszett:

    Kaiserslautern - Bayern München:

    Tavaly nagy mumusom volt a Kaiser, mindig megviccelt, na nekik aztán lehetett követni a formájukat.. ha jól játszottak akkor utána elfelejtettek focizni, fordítva, meg nem fordítva, az összes permutációját elsütötték ennek a sorozatnak. Semmi érdemi nincs velük kapcsolatban, egyértelmű hogy nem ütik meg az első osztály szintjét. A Werder a nyitányon lazán püfölte őket 2-vel, aztán az Augsburg ellen a 80. percben mentettek pontot, majd a Köln ellen vért hugyozva harcolták ki a döntetlent.. Lényeg a lényeg nekem nem meggyőző, már a buli2-ben sem voltam odaáig értük. Nem is érzek olyan pontot amin megfoghatnák, vagy meglepetést okozhatnának a Bayernek. Őket meg mindenki ismeri, bár voltak gondok 1-2 hete, viszont azóta kezdik magukat összeszedni. Robben játéka kérdéses, de az már nem kérdés hogy nélküle is lehozzák a kötelezőt.

    Chelsea - Norwich

    A kékek is kezdenek éledezni, a döcögős start után végre igazán kiélhetik magukat. Szerintem csak az első gólra kell várni ami meglesz egy bő 30 perc alatt, aztán megmutatják az amúgy semmiben sem jeleskedő újoncnak hogy mi az a PL. Odds kicsi, viszont valaminek meg kell dobnia a nyereményt.. ;]

    Zaragoza - Real Madrid

    Ez amúgy sem kérdés, de a Zaragozát az a maradék húzóember is elhagyta aki talán egy kicsit megnehezítette volna Mourinhoék dolgát, tuti vendég.

    Manchester United - Arsenal

    Tegyük? ne tegyük? Egyik csapat irányába sem vagyok elfogult a PL-ben, viszont ha mérlegelni kell akkor nincs mese.. A MU ott folytatja ahol tavaly abbahagyta. Döcögős játék idegenben, magabiztos hazai fölény. Spurséket 5:0-ra végezték ki, lehet itt bármivel jönni, az 5:0 felértékelődik a PL-ben, játsszon akárki akárkivel.. Ferdinand, Valencia, Vidic és Rafael is hiányozni fog elvileg, bár Ferdinand még közel sem biztos. Még így is azt mondom hogy sima hazai, Fergie mindig is nagy játékerőt tudott képviseltetni még a tartalékos csapataival is. A lényeg az ágyúsoknál van, ha nem lenne elég baj hogy a csapat 2 eszét eladták (Fabregas, Nasri), és a szurkolók már legszívesebben felakasztanák Wengert, még egy pokoli meccsen is túl kell lenniük. Így is fiatal játékosok alkotják a csapatot, ha ezt lehet csapatnak nevezni, de Alex Song, Gervinho és Emmanuel Frimpong sem lesz bevethető. Ja nem csak ők, hanem még Bendtner, Wilshere, Squillaci, Gibbs és Diaby sem :D Szóval két értelmes játékos marad a csapatban, Vermaelen (kis túlzással legyen három: Koscielny) és RVP! Nem tudom elképzelni az a Wenger aki már rég befásult mit tud még előhúzni a cilinderből, 15 éves kenyai fiatalokat igazol 10 milliókért, minőség meg sehol. Rosicky Ramsey középpálya elég bivaly, a cseh már csak 5m-es körzetben passzol, azt is csak hátra (remélem láttátok a bl meccseket..), Ramsey meg akkora tehetségnek lett kikiáltva hogy talán a magyar bajnokságból is előlehetne bányászni ilyen srácokat. Walcott már többször bebizonyította hogy nulla esze van a focihoz, csak szaladni tud.. Capello meg is mondta neki a válogatottban hogy ha nem maradsz a vonal mellett akkor "megöllek". Ezen kívül ott van még a már tavaly is formán kívül játszó Arshavin és Sagna, akik megint csak inkább terhére vannak a csapatnak.. a többiekkel nem is foglalkozom, azok még 20 évesek sincsenek, tapasztalat nulla. A legnagyobb gond mellesleg a küzdeni akarás, nincs bennük már meg az a motiváció ami csodát eredményezhetne.

    Így ha már tippmixelni "akarunk" akkor ez a négyes szerintem jól hangzik:

    132 Kaiserslautern - Bayern München V 1.47
    141 Chelsea - Norwich H 1.11
    195 Zaragoza - Real Madrid V 1.22
    214 Manchester Utd. - Arsenal H 1.40

    Ez közel ~3-as szorzó (2,78), amit szerintem bátran lehet vállalni nagyobb téttel is. Én is így teszem, ha ezek nem jönnek akkor nem tudom mi fog..

Aktív témák