Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fecdzo

    senior tag

    A merket makerek tudnak lopni, csalni, hazudni és meg is teszik! Egyik nagyon kedves barátommal is megtette (tradstation)...

    Az árfolyamok magja ugyanaz. Az eltérés a spreadben van. Pici felbontású tick vagy 1 perces és az alatti felbontású charoknál lehet látni.

    Valóban ha te nyersz akkor valaki+a brokicég veszít (broki a lefedezett pozival). Az ügyletek valósak mert lefedezik a pozikat, a nyereség meg többnyire a spreadből jön amit a bankközi devizapiacon keresztül érvényesítenek (ECN brókerek). A stopp hunting létezik, de már nem nagyon hallani felőle. Ha az ár elindul valakinek a stopja irányába az nem stop hunting. Ha hirtelen több 10-20 pipes kanóc jelenik meg a charton majd vissza ugrik hirtelen és ha másik brokit is megnézel és ott nincs ilyen, na akkor az stop hunting lehetett...persze elég sarkalatos de valahogy így kell elképzelni....oandánál még ilyennel nem találkoztam.

    Valóban nem teljeskörűen szabályozott a piac, de már igyekeznek a külföldi "PSZÁF"-ek egyre inkább szabályozni a market makereket.

    Már írtam korábban is, hogy aki úgy érzi, hogy ezeket nem tudja bevállalni, vagy a stratégiája nem alkalmas a kisebb mozgásokra az kereskedjen a DEVIZA HATÁRIDŐS kontraktusaival.
    Igen, nagyobb lóvé kell (kb 6000 dolcsi 1 kontraktushoz alapletétként de utána kell nézni)
    Igen, kicsit más, ott a spread az konstans(kvázi) viszont jutalékot fizetsz.
    TELJESEN SZABÁLYOZOTT, nincs görényködés.
    Viszont mindenhol vannak sikeres traderek....ki mit szeret...

    fulekitrading.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák