Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ladlac

    tag

    Üdv! ADSL internettel kapcsolatban van problémám, és a Telekom sem tudott érdemben három hét alatt segíteni, úgyhogy bennetek bízom.

    15 megás csomagban voltunk korábban, net+telefon. Mivel lejárt a hűség, újat kötöttünk egy 20 megásra.* Amióta ez a csomagváltás el lett intézve, naponta többször (akár 10+) megszakad néhány percre az internetkapcsolat. Ilyenkor csak az adsl led világít, az online viszont nem villog (Pirelli DRG A225G modem/router). Ha belépek a router webes kezelőfelületébe, a status fül alatt azt írja ilyenkor, hogy "ADSL: Physical Up". Magától is visszatér néhány perc alatt, de általában próbálkozok a connect gombra kattingatással, bár nem tudom használ-e, van, hogy csak a második, harmadik próbálkozás után csatlakozik - lehet, hogy ennyi idő alatt akkor is megjavulna, ha nem piszkálom. Kétszer is bejelentettem a problémát, egyszer csak smst küldtek, hogy vizsgálják, majd hogy nincs probléma, másodjára fel is hívtak, hogy ők semmi problémát nem látnak. A Telekom részéről tehát minden rendben, nem látnak semmi hibát, mi viszont napi szinten találkozunk vele használat közben, és tényleg csak azóta van ez, mióta az új csomagra váltottunk. A routernek lehet baja? Jogom van egyáltalán lecserélni, vagy a Telekomnak kellene biztosítani másikat (mondjuk mire fel, ők nem tapasztalják a hibát)?

    *A Telekom oldalán ha megadom a címünket, kilistázza, hogy a 10-es és a 20-as csomag érhető csak el. Személyesen kötöttem meg az új csomagot, és akkor is ugyanezt mondták. Ennek ellenére csak 8 mega körül volt a letöltési sebességünk, ezért erre is rákérdeztem, mire nagy nehezen kiderült, hogy szerintük mégis csak a 10-es érhető el egyedül, ezért mindenféle értesítés nélkül azt kötötték be. A korábbi, 15 megás csomagnál simán lehetett 1.8-1.9 megabyte-tal tölteni, szóval nem igazán értem, miért nem engedik a 20 megát. Nekem nem úgy tűnik, hogy hatalmas különbség lehetne a névleges és tényleges teljesítmény között a nagyobb csomag esetén.

Új hozzászólás Aktív témák