Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz sajby #35628 üzenetére

    A régi ezüst 360R következetesen túlbecsüli a vonali paramétereket, ennek megfelelően előfordulhat, hogy valamivel jobb sebességet produkál. Természetesen ennek ára van: a vonal kevésbé stabil, jön a brutális mennyiségű bithiba. Arról nem beszélve, hogy a szürke 360R-nek lényegesen rosszabb az uplink képessége.

    fekete 360R-rel és az általam írt szoftverrel a szürke 360R-nél lényegesen jobb eredményt lehet elérni ráadásul úgy, hogy ott pontosan látod mi történik a vonallal. Például a hibás vivők kizárása után csökkentett SNR margin mellett nagyobb lesz a sebesség és közben a vonal stabilitása is lényegesen jobb marad, mint a szürke360R-nél.

    Arról nem beszélve, hogy például a szürke 360R nem tudja kitolni magából labor körülmények között sem az 1 mega feltöltést, míg a fekete 360R minden gond nélkül, lényegesen kevesebb bithibával. A fekete jobban tűri a vonali zavarokat, hirtelen változásokat stb. Ennek az az oka, hogy a fekete 360R-ben ugyanaz a chipset család van, mint a túloldalom a DSLAM-ben (Broadcom), ez nem véletlen.

    Nem kérdés, hogy melyik a jobb modem: fekete 360R.

    Dchard

    [ Szerkesztve ]

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák