Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • okib4100

    aktív tag

    Üdv,

    Akkor elmondom én is a történetemet:
    10.06-án váltottunk át Datanetről T-home-ra (üzleti ADSL-ünk van), aztán sávszélesség módosítás volt 8 megára. Többször telefonálgatás után végre jött vki aki hozott egy ASKEY modemet, amivel viszont kiderült, h a vonal max 5 megára képes (feltöltés maxon van). Annyi baj legyen, ezért csak max az a konkrét ügyintéző (név, belső tel szám szerint meg tudnám mutatni) felelős, aki azt mondta h 95%-os valószínűséggel menni fog a 8 mega. A problémák csak itt kezdtek kezdődni: előbb, folyamatos szakadozások után behalt az askey cucc, pont amikor legjobban kellett volna a net, szerencsére másnap már jött is a szerelő és hozott egy telindus 1111 modemet. Ezzel már nem szakadt, de most meg (a modemtől függetlenül persze) a hálózat kezdett rendetlenkedni.
    Előbb a külföld lett esetenként használhatatlanul lassú csúcsidőben (pohlyfórum adsl sebességcsökkenés rovatba másoltunk egy csomó traceroutet, eddig illetékes még nem reagált rá), aztán tegnap elkezdte azt is, h egy sor magyar oldal (pl. mobilarena. prohardver, pdamania, etc.) kb. fél perc alatt jött be csúcsidőben egy 2,4-es core2duo-on 2 giga rammal. Traceroutot nyomtam ezekre az oldalakra, s mindig az jött ki h a vl50.osr0-vhugo.net.telekom.hu hopnál voltak esetenként 150+ ms késleltetések (most 15ms alatt van).

    Kérdés:
    - a szerelő aki a második modemet hozta, azt mondta, ha probléma van a kapcsolattal ezután is, kérjünk szakvéleményt, és kezdeményezzük h állítsák vissza 4 megára. ez segíthet vmit a dolgon (legalább a belföldi kapcsolat hibáit illetően)?
    - a nemzetközi lassulás ügyében lehet vmit csinálni, valahol bejelenteni, h legalább azt mondják h "tudunk a problémáról"?
    - DNS gond nem lehet a magyar oldalaknál tapasztalható lassúság hátterében (mondom, egy sor oldallal kipróbáltam, nem csak ezzel a hárommal)?

    Mert az a helyzet, h ha ez nem változik, amint lejár a hűség, megyünk vissza az eredeti szolgáltatóhoz.

    2009. március 8.-án 0.00 órakor a fórum használatát befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák