Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AssAssynn

    őstag

    Sziasztok!

    Pár napja rendeltem meg interneten keresztül a t-hometól a családi díjcsomagot (dsl), ez pénteken volt és még vasárnap este a régi net volt, ugyebár az is tőlük volt, egy (direktbe számolva) 265/20-as net, amit most ugye bővítettem 1900/110-es netre. Hétfőn reggel megnéztem a "my t-home"-t és azt volt írva, hogy teljesült az átváltás, gyorsan felmentem a routerre, (modem+router egybe van) és azt írta: Upload: 1084 Kbps.
    Download: 17913 Kbps. Tehát e szerint valóban megtörtént a bővítés. Na még annyit, hogy ennek a netnek a garantált sebessége is (szintén direktbe számolva) 665/65 kéne ,hogy legyen.
    Na tehát a lényeg, hogy megnéztem a gyorsaságot speedtest.net-en és azt kaptam, hogy a letöltésnél épp, hogy csak eléri a garantált küszöböt, de sokszor még azt sem teljesen, a feltöltésnél meg még a 65 garantáltnak a felét sem... 18 vagy 20-akat produkált...
    Tehát a feltöltésem maradt a régi, hiába, hogy a modem is mást ír...
    Megnéztem továbbá a pingtest.net-et és a packet loss-t vagy 88%, ami ultra brutál sok, vagy pedig meg sem érkezik és ezért értelmezhetetlen a teszt. A ping és a jitter amúgy nagyon változó, van ,hogy 10 és van ,hogy 60 körül vannak.
    Este kihúztam az egész cuccos a konnektorból és reggel dugtam vissza. Leírom ezt is, ha már itt tartok, hogy mindent szépen betölt pár perc alatt és is minden lámpa, kivéve az online lámpát.. ilyenkor nincs is net és általában 3-4 vagy 5 óra amíg "megjön" a net.
    Fogalmam sincs, hogy mi lehet a gond. Valami tipp, trükk, tanács?
    Szinte hihetetlen, hogy ennyire nem megy a net, az előbb még a traviant is csak laggolva töltötte be..
    Szóval kérlek segítsetek!

    "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

Új hozzászólás Aktív témák