Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Spec

    őstag

    Sziasztok! Elméleti kérdés...

    Telekomos üzletkötő rádumált a 150-es netről 300-ra váltásra, mert ugyebár le fog járni a hűségidő, és ráparáztak nehogy szolgáltatót váltsak. Beígérte a nagyobb netet, meg hogy cserébe 3 hónapig kedvezőbb lesz a díjam is, és utána meg ugyanannyi mint most, viszont a net sávszélesség duplázódik. Gondoltam mit veszíthetek, legyen, úgyse akartam váltani.

    De elfelejtette közölni, hogy ehhez cserélni kell a HGW-t, mert a jelenlegi Huawei HG8245H már nem bírja a 300-as netet. Ha ezt tudom nem is kértem volna a bővítést, elég nekem a 150-es net is, és a Huawei-el tökéletesen elégedett voltam eddig is.

    Ehhez képest megkaptam egy szép új Sagemcom F@ST 5655v2 típusú csodát, amit magam össze is dugtam, és működik is. Nincs is ezzel bajom, csakhogy szerintem ez a Sagemcom HGW sokkal vacakabb, mint a Huawei, annak ellenére is, hogy elvileg ez a gyorsabb eszköz.

    Egyrészt a wifi-je szerintem iszonyú gyenge, nincs is külső antennája, ami azért sok mindent elmond. A szoftvere, és a lebutított Telekom-os konfigurációs felülete is egyszerűbb, gyengébb a Huawei-esnél. Egyelőre stabilitási tapasztalatom nincs vele, nem fagyott ki, vagy ilyesmi, de még csak 2 napja használom. De az első benyomásom nem pozitív, a Huawei eszköz szerintem jobb ennél.

    A kérdésem, hogy szerintetek melyik eszköz jobb, stabilabb, megbízhatóbb? visszacserélnétek-e, ha nem fontos a 150-es netnél gyorsabb net? Előre is köszi a véleményeket.

    "They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Új hozzászólás Aktív témák