Hirdetés

Aktív témák

  • Vorel

    csendes tag

    válasz szasza_xp #1258 üzenetére

    Nem akarok senkit megbántani, de ha kompletten rendeled meg az egészet, akkor bizonyos előfizetésekért kapsz "kedvezményt". Így adódik össze a Te 12k-d (xk net+ yk TV + zk telefon= 12k), de nem egy csomagra fizetsz elő. A legtöbb szolgáltató bevezetett kényelmi szolgáltatásokat, és kedvezményeket, éppen azért, hogy az Ő szolgáltatásukat válasszák. A T-Home is egy ilyen. Nem 3 csekket kapsz hó végén-elején, és mivel nem csak telefont, hanem más szolgáltatást is igénybe veszel kedvezményt kapsz, mert akkor nekik fizetsz, nem másnak (A kapacitásuk megvan rá, és ugyanannyiba kerül nekik fenntartani a vonalad, ha csak telefon, illetve telefon+tv+net is jön rajta. Ha gondolod a technikai megvalósítást is elmondom mail formájában, mert az több oldal)! Tehát vissza az alapgondolathoz: ha csak netre fizetsz elő, akkor is tudsz rajta tvműsorokat nézni, és nem kell IPTV-re előfizetned, akkor ha TV-zel tényleg csökken a sávszélesség. Viszont hamár fizetsz érte (IPTV), akkor ne lassítsa a netet, mert HA RENDESEN VÉGIGOLVASOD A SZERZŐDÉST biztosítínak rá sávszélességet ha van vonalad... Biztos felmerül benned a kérdés, akkor 8+2 mega ( vagy 8+x*2 ) az 10-re jön ki, és akkor miért nem jön annyival a net, ha nincs bekapcsolva az STB. Nos a TV-nek van egy saját nem dinamikus címe, mert így tudják mit vehetsz, és mit nem ( a felhasználóoldali szűrés nem biztonságos ), és arra a címre biztosítanak x sávszélességet. Ez olyan, mikor router-en kiosztod ki mennyivel netezhet! Ennyit az előfizukról.

    Most rólam! xD Nekem bőven elég lenne a VDSL egy ideig, de engem az idegesít, hogy fizetek valamiért, akkor azt kapjam, amiért fizetek, ne mást, rosszabbat... A 4 gépről pedig: családban élek, van 2 asztali számítógép általános felhasználásra (játék, stb...), 1 laptop, és még 1 asztali csoda munka célra. Namármost, ha 2 gépen CS-znek teszemazt, a laptopon mailt olvas valaki, és a munkagépet felhasználom mint erőforrás neten keresztül ( mondjuk több millió számítást több gép gyorsabban végez el, és az eredményeket, és a forrást neten osztják meg ), és filmet veszünk fel STB-n az már senkinek sem jó. Én kihasználom a 8 megát, bár az ilyen komplex eset ritka, de előfordul, ált. nem megy mind a 4 gép egyszere...
    Arról pedig, hogy programozó vagyok: aki szakmabeli az tudja, hogy kész/megvalósult hardware-re fejlesztünk/írunk software-t. Én egészen addig teszek a VDSL-re amíg nem látom, hogy rendelhető. Az ígéretekkel tele van a padlás. És nehogy azt hidjétek, most fognak cserélni, mikor a többség 2-4 megás netért fizet elő! Majd ha lesz valós igény a VDSL-re és látnak benne potenciált akkor lesz, és akkor sem optikai kábelek húznak majd, mit ahogy kéne, csak a modemedet cserélik ki jó esetben.

Aktív témák