- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Aktív témák
-
petne
őstag
válasz Tóth János #850 üzenetére
Fontos tudni, hogy két STB esetén is két stream áll rendelkezésre és ezen osztozkodnak. A második STB csak az adás nézésére való, rögzítési lehetőség nincsen. A kép és hangminőség természetesen ugyanaz.
Ugyanannyi marad netre, mint most ha veszel fel és másik csatornát nézel, kb. 2 megabit.
-
petne
őstag
válasz Tóth János #852 üzenetére
Sajnos nem tudom...
-
csaodarwin
csendes tag
sziasztok!!!
Lene egy kérdésem tudja-e valaki hogy mért szagatnak be a filmek idöközben???
Vagy kicsi a sáv széleségem??? ez egy kicsitt zavar nem rég ota van kbé más fél honapja de nagyon zavar hogy me meg ál a film. és akkor is mikor nem netezem ez mért ven????HALI :) GALI
-
petne
őstag
válasz csaodarwin #854 üzenetére
Jelentsd be hibára a 1412-re és kivizsgálják.
-
kgyuri
tag
Talán ekkor lehet:
" Emellett a GTS-Datanet arra számít, hogy hamarosan viszonteladóként forgalmazni tudják majd a Magyar Telekom adsl-alapú tévészolgáltatását, az IPTV-t. Bármilyen furcsán hangzik, ezzel a Magyar Telekom is jól járna, hiszen az IPTV szélesebb körű forgalmazásával több lehetséges ügyfelet ér el. Szathmáry szerint ők olcsóbb tévészolgáltatással állnának elő, amelyen kevesebb csatorna elérhető."
-
csimpok
aktív tag
Kipróbáltam az egyik T-Pontban az IPTV-t. Szép és jó, hogy kb 1 méteres LCD TV-n mutatják az adást, de így kb olyan, mintha valami gyenge xvid rip-et néznék. Talán hasznosabb lenne egy sima 70 centis CRT tévén mutatni a képet, akkor talán még látná is az ember, hogy milyen a képet várhat az otthoni TV-n.
A visszatekerhető/megállítható adás érdekes és néha jól jöhet, meg a filmkölcsönzés és izgalmas, mondjuk szerintem a filmenkénti 5-600 Ft kissé sok (bár ahogy látom az itunes-on is 3 dollár a legolcsóbb kölcsönzés, de ez remélhetőleg megy majd lejjebb is).
-
-
kew
senior tag
azért tegyük hozzá, hogy t-pontba nem dsl-en megy a tv. bár gondolom minőségben ugyanaz, mint máshol.
amúgy nagyobb lcd-n tényleg nem szép a kép, viszont crt-n tökéletes.
lassan lassan jönnek hd csatornák vdsl-en, gondolom ezzel lesz némi minőségnövekedés a többi csatin is. bár erre még várni kell, és hát nem is sok helyen lesz elérhető a kezdetekkor - gondolom
minden esetre nálam már kb másfél éve megy a t-home, és teljesen elégedett vagyok vele. az első pár hónapban voltak akadozások, de azóta zökkenőmentesen megy Már teljesen elkap az ideg, ha leülök egy sima kábeltv elé és nem tudok megállítani meg visszatekerni -
A box az tudja a full HD felbontást? Vagy csak HD ready?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Jégkokó
veterán
Hát azért azt tegyük hozzá, hogy a jelenlegi analóg műsoroknál 1000x szebb képet tud .Nálunk az lcd tv n a kábel tv minősége egyszerüen csapnivaló. Iyen csíkok mászkálnak le és föl a képernyőn.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Tató
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje mérlegelem a T-Home Tv előfizetését. Teljesen laikusként engedjetek meg néhány alapfokú kérdést.
Jelenleg külön van T-Home, T-Online és T-Kábel előfizetésem. Szeretném megrendelni a T-Home TV-ét a havidíjmentes próbahónappal, és ha bejön, akkor a T-Home Tripla csomagra áttérni.
1) A próbahónap alatt bármikor használhatom a T-Kábelt (T-Home-t kihúzom, T-Kábelt bedugom), ha bármi gondom van a T-Home szolgáltatással? Vagy azért technikailag ez nem ilyen egyszerű?
2) A próbahónap alatt az Internet szolgáltatást a régi ADSL-kábelemen kapom, a T-Home TV-nek pedig kihúznak egy új kábelt? Tehát azt nem tudom tesztelni, hogy a három szolgáltatás (telefon, Internet, TV) párhuzamosan használható-e problémamentesen, amikor majd egy kábelen jönnek (mert ha jól értem a T-Home Tripla esetében, technikailag erről van szó),
3) Budapest III. kerület Belső Óbudán lakótelepi környezetben lakom. Előfordulhatnak problémák a szolgáltatás minőségével (TV- kimaradás, képszétesés, net lassulása tévézés közben) a nem megfelelő kapacitású hálózat miatt. Vagy ennek semmi köze a lokációhoz?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
kew
senior tag
hali!
1, bármikor használhatod a t-kábelt. Főleg, ha koaxon jön, akkor maradhat is a tv-be dugva, mellé scarton vagy akármin bedugod a set top boxot, aztán ha AV-re kapcsolsz, ott a t-home, egyébként meg ott a t-kábel. Nincs köze a kettőnek egymáshoz, tehát mehet párhuzamosan mindkettő
2, Nem húznak ki új kábelt, a jelenlegire ültetik rá. A sávszélességedet felhúzzák 8mbit körüli értékre (már ha engedi a vonalad), kapsz egy routert, amin keresztül menni fog az adsl és a tv (plusz a telefon, ha azt is kérsz). Tehát ki fog derülni, ha nem megy rendesen de amúgy be sem kötik, ha nem bírná rendesen a vonal. (jelenleg mekkora sávszélen megy a dsl-ed?)
3, Sajnos erősen vonalfüggő a t-home, tehát ha gyakori a szakadás, lassulás, rossz vonali értékek, érdemes más lehetőséget keresni a tv-re. Viszont ha tudod, hogy stabil a vonalad, és bírná a nagyobb sebességet, nem szakadozik, stb, akkor bátran ajánlom
-
petne
őstag
A minőségben ugyanaz, mivel ugyanazt a streamet megy a T-Pontban is.
A jelenlegi bitráta nem a nagy képernyős tévékre van optimalizálva, ezért ott valóban nem tökéletes, mint a CRT-n, de az elindítás előtt nem is ez volt a cél szerintem. VDSL hálózaton már lesz lehetőség még jobban javítani a kép és hangminőségen, mivel több sávszélesség fog rendelkezésre állni, valamint ide tartozik, hogy ott már lehet HD adást is továbbítani.
-
petne
őstag
Az 5-600 forintos téka ár sajnos nem a T-n múlik, hanem a forgalmazókon, ha Ők csak ennyiért adják oda a filmeket, akkor nincs mit tenni vagy nincsen téka... Azért néha el lehet csípni akciókat és akkor fél áron lehet tékázni, ilyen volt karácsonykor vagy pl. most is a Britmania hét elnevezésű kampányban.
-
nagymisi2
csendes tag
Sziasztok!
Azt hallotam vagy olvastam valahol, hogy az e-mail eket meg lehet nézni az T-home tv-n
csak nem tudom hogyan ha valaki tudja segítsen!! Köszi!!!! :[ Szerkesztve ]
-
csimpok
aktív tag
Lehet adni HD adást persze, de ha azt is szénné tömörítik, akkor nem sok köszönet lesz benne...
Amúgy honnan szedi a jelet a Telekom (meg az összes szolgáltató), mielőtt digitalizálja? Ugyanúgy műholdról veszik az adást, mint ahogy otthon parabola antennával lehet múholdas vétel? Mert akkor ebben az esetben a legjobb minőséget egyéni műholdas vétellel lehetne elérni, mert az átlakítgatás során csak romlik a minőség, nem?
-
shabbarulez
őstag
-
Latency
senior tag
A csatornák tulnyomó többségénak kábelfeedje nem vehető egyéni vétellel kivéve a Viasat 3-at és a UPC Directen elosztott csatornákat, viszont ott meg a minőség messze elmarad a többi T-home-os csatornától a Viasat 3 pedig iszonyú drága kb. egy családi csomag ára havonta egyénileg előfizetve (vagy még több is nem tudom pontosan).
-
csimpok
aktív tag
válasz shabbarulez #876 üzenetére
Szóval ugyanaz a jel érkezik meg a tévémre, mint ami a műholdról jön, veszteség nélkül a digitális kábel és az IPTV esetében? Ehhez ugye HDMI csatlakozós STB és TV is kell, hogy a csatlakozásnál se legyen veszteség?
Viszont amelyik csatorna csak analóg módon sugároz, azt gondolom előbb digitalizálni kell, mielőtt eljuttatják az ügyfélhez; itt viszont számít a tömörítés.
-
shabbarulez
őstag
Egy digitális műsorszórási láncban, hacsak a szűkös sávszélesség korlát nem kényszerít, nincs igazán szükség átkódolásra. Így aztán ha nincs hiba az átviteli láncban akkor a digitális jelnél sem lesz veszteség. Olyan STB ami tudja dekódolni a HD streamet, HDMI-vel is fog rendelkezni, hisz ha HDTV-re is előfizet a fogyasztó, akkor igen nagy valószínűséggel azon megfontolásból teszi mert a TV-je is támogatja ezt a formátumot. Digitális TV-nél a forrásoknál is lehetőleg digitális jelet keresnek a műsorszórók, mert akkor az encodolás fázisát megússzák. Szerintem ma már nem igazán van csak analógban elérhető adó, az analóg korszak már igencsak elmúlóban van.
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Érdemes vennem egy HDMI kábelt a STB és az LCD TV közé, vagy nem lesz szebb a kép, mint Scart-on?
Köszi,Zoli
Raw Dark Pure
-
csimpok
aktív tag
Ha a tévéden és az STB-n is van HDMI, akkor szerintem bűn nem azon használni. Mivel a HDMI digitális, így nem kell átalakítani a jelet analógra aztán vissza, mint a Scart esetén. Ettől függetlenül egy jó Scart kábel után nem biztos, hogy érszreveszel különbséget, de ezzel együtt a HDMI sokkal modernebb és jobb elméletileg.
-
Allien
veterán
Történt egy baki. Hátha tud rá valaki magyarázatot. Adás megállítva, Aztán indítottuk volna, de, mintha megfagyott volna. Meg se rezdűlt. Kis várakozás, majd kikapcs-bekapcs. Na, ezt nem kellett volna, mert a wincsiről minden lementett műsor elszált. Járt valaki hasonloképpen?
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
PEPE85
senior tag
Azt tudom mondani neked, hogy amit adnak az STB-hez gyárilag scart kábelt ahhoz képest fogsz látni különbséget, ha veszel 10k körül(ne 2k körül) egy 1.5-3.0 méteres hdmi-hdmi kábelt(én látok különbséget). Arról ne is beszéljek, hogy milyen különbség volt a scart és ez a kábel között amikor a National Geographic-ot néztük HD-ben, "kicsit" jobb képe volt.
Watch 4k movies with Netflix :)
-
FehérHolló
veterán
T-home IPTV-hez adott Thomson SpeedTouchnak mi a default hozzáférési user/pass párosa?
Manualt olvastam, az alapján nincs, de kér.[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
petne
őstag
válasz FehérHolló #884 üzenetére
3play/3play
-
petne
őstag
válasz FehérHolló #886 üzenetére
A bekötésnél elvileg kaptál egy útmutatót és abban benne van vagy a T-Home portálról...
-
csaodarwin
csendes tag
Hi!
Ujra inditottam STB mivel nem az monták a központ ban hogy az megoldgya a gondomat (képszagatást). Megtörtént az ujra inditás de várom az eredményétt.
HALI :) GALI
-
csimpok
aktív tag
válasz csaodarwin #888 üzenetére
Húvazz előbb egy nyelvtankurzust ajánlok, aztán lehet foglalkozni a képszaggatással. Bocs.
-
petne
őstag
válasz csaodarwin #888 üzenetére
Hívd vissza az ügyfélszolgálatot és mondjad, hogy ez nem oldotta meg...
-
nagyonbéna
csendes tag
válasz csaodarwin #892 üzenetére
Sziasztok!
Én most tervezem, hogy bekötöm a T-home-ot. Jelenleg se Tv, se ADSL, se telefon előfizetéssel nem rendelkezem. Rengeteg hozzászólást elolvastam ezen a fórumon és azt láttam, hogy a tvézés közben elérhető sávszélességgel sokaknak problémája van, annak ellenélre, hogy 8mbites kapcsolatuk van.
A t-home tripla bekötésén vacillálok, amivel mindent bekötnek egyszerre(tel, tv, adsl). Ezen belül van 1 mbit-es 4mbites és 8mbites internet kapcsolati lehetőség, természetesen jelentős árkülönbséggel. Kérdem én, hogy van-e értelme az 1mbitest bevezetni, ha a tévézés ennyire lelassítja a netet. Vagy ezt a problémát a T-home már megoldotta? Vagy ahogyan olvastam a t-homehoz eleve kell a 8mbit, akkor miért árulják csomagban a t-homeot az 1mbites internettel?Előre is köszi a hozzáértő válaszokat
-
petne
őstag
válasz nagyonbéna #893 üzenetére
Azt kell tudni, hogy 7-8 megabitre állítják a vonaladat, a csomagodtól függ, hogy ebből mennyit használhatsz netre. 1 megabites csomagnál nem veszel észre semmit, ha megy a tévé, ha nem. A 4 megabites csomagnál két stream használata esetén megy le kb. 2 megabitre a sebesség, 8 megabites net csomagnál meg 1 stream esetén kb. 5 megabit, 2 stream használata esetén meg szintén 2 megabit marad netre. Remélem így már érthető a dolog.
-
Allien
veterán
válasz nagyonbéna #893 üzenetére
Annyival kiegésziteném a választ, hogy azt kalkuláld bele, hogy 3play rendszernél, ha nincsen áram, telefon sincsen. Ha ez nem aggaszt, akkor no problem (bár ez erős tulzás így mondani).
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
szasza_xp
senior tag
Én ma váltottam dupláról triplára, s a csajszikám annyit mondot, hogy mivel 8Mbit-em volt/van, ezért az ip tv miatt felnyomják 16 ra a vonal teljes sávszélét, mert nálam 18Mbit ig bírná.. wtf ? mondjuk ha tv közben megy 8Mbit-el akkor egy szavam sem lesz 2 héten belül beszámolok
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
-
szasza_xp
senior tag
én csak dupláról váltottam triplára, mondjuk a haver is azt mondta, hogy neki sem csökkent a 8 Mbit pedig az apja folyton tévézik... szóval lehet, hogy mákos vagyok... pénteken kötik be utánna csinálok tesztett tv nézés torrent közben
“A jövőnk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is..” by Youkai
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hálózati / IP kamera
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest