Aktív témák
-
kalozhun100
őstag
válasz kalozhun100 #6896 üzenetére
Na megvettem a hdmi-dvi kábelt. Összekötöttem a set top boxot a monitorral, be is jött frankón a kép, csak egy "Input not support" felirat egy négyzetben, és az mozog ide-oda. Miért van ez?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
funkygee
aktív tag
Sziasztok! Mi lehet a gond? Bekapcsolom a TV-t ami HDMI vel van összekötve az IPTV boxal, és elsőre mindíg a "HDMI videoszolgáltatás nem elérhető" jelenik meg. Ekkor kikapcsolom a boxot, egy pillanatra bejön a kép, majd kikapcsol. Másodszorra már működik. A box/tv bekapcsolási sorrend mindegy, ugyanaz történik elsőre.
-
kisapa
senior tag
Szia! Jutottál valamire a szolgáltatóval. Velem ugyanaz történt mint veled.Az internet sebesség növelése miatt tértem át vdsl-re. Sajnos nálam az igért 20 MB sincs meg nem hogy a HD strem. Felhívtam őket azt mondták,hogy ha a minimum garantált 10 MB megvan akkor rendben és csak HD readyt tudnak adni. A gond csak az ha ezt előre így mondják akkor nem kötök 2 éves hűségidőt hanem jövő év februárban elgondolkodom,hogy erőltessem-e a T-home-ot vagy inkább váltsak.
-
Crizal
tag
Egyelőre semmi.........nem nagyon akarnak kommunikálni. Vicc ami itt van!
Persze ez a baj, a két év hűség..........simán aláírnám, mert nagyon jók a plusz szolgáltatások pl. elindítható a felvétel távolról mobilról.........amúgy ez is vicces, mert így hogy nincs HD stream pl. a HD csatik felvételét nem tudom távolról............[ Szerkesztve ]
-
kisapa
senior tag
Engem legjobban a beetetés zavar.Ígérnek mindent aztán a szerződéskötés után kiderül,hogy nem tudják vagy nem akarják azt szolgáltatni. Arra spekulálnak,hogy az emberek egy része ide sorolom magamat is lusta és nem szívesen vált szolgáltatót mert az mindig macerás.Ráadásul semmi garancia,hogy a másik jobb lesz . Lehet,hogy náluk is csak az ígérgetés megy mert abban ugye jók vagyunk.Lásd például a legfelsőbb vezetést. De nem akarok politizálni mert ez nem az a fórum.Én mindenesetre erőt veszek magamon és futok még egy pár kört, hátha sikerül valami javulást elérnem.
-
Arki
tag
Segítséget szeretnék kérni ehhez a témához, mivel ott még nem kaptam jó ötletet: http://prohardver.hu/tema/router_gondok/hsz_17689-17689.html (második router miatt szakadozó IPTV jelenség).
[ Szerkesztve ]
Comodo:http://comodo.freegamespalace.org, blog: http://geza.freegamespalace.org, olcsó tár: http://secure.hostgator.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=gabrielg
-
kisapa
senior tag
Az IPTV-t a szolgáltató eszközéhez kötötted? Mert nekem gyakorlatilag ugyanez működik és semmi bajom a tv-vel. 2db tv a szolgáltató LAN-jához 1 TPLink n-es router szintén az elosztóhoz, minden más eszköz a saját eszközömhöz kapcsolódik.Szerintem inkább a ZTE-vel van a probléma nekem egy Pirelli jobban bejött.
[ Szerkesztve ]
-
kisapa
senior tag
válasz Andrewstarr #6906 üzenetére
Valamelyik nap a héten kiderült,hogy ha megy a két TV nincs meg a garantált 10Mb sem .Kijön a szerelő beméri a vonalat és megállapítja ,hogy teljesen esélytelen a dolog. Mondom neki, hogy semmi különbséget nem veszek észre a HD ready és a normál adás között mire közli velem ,hogy nem csoda hiszen Ő nem is lát semmilyen HD-t nálam. Ezek után felhívtam a 1412-t,hogy műszakilag alátámasztva nem tudják teljesíteni a szerződésben vállaltakat tehát kérem vissza a korábbi csomagot természetesen az arra vonatkozó hűségidővel.Közli velem a hölgy,hogy a csomagot vissza tudja állítani de a hűségidő az új lesz érvényben mert technológiai váltás is történt,ugyanis adsl-ről vdsl-re cserélték illetve digitális telefont kaptam.Mondom neki,hogy én nem kértem se digitális telefont se pedig vdsl- t csak internet sebesség növelést.Ők ígérték azt ,hogy ez csak ezekkel a módosításokkal lehetséges. Ennek ellenére a sebesség növelés nem sikerült tehát a változtatás is oka fogyottá vált és vele együtt a hűségidő is.Ezek után azt mondta akkor rendben van elindítja a vissza változtatást.Jelenleg itt tartunk.
-
oris
aktív tag
Lehet, hogy csak nekem újdonság, de leírom: Samsung smart tv került beüzemelésre nálunk, s a teljes csatornakeresés (digitális+analóg) alkalmával kilistázta az analóg kábel tv csatornákat (ez nem volt meglepő ) és az IPTV csatornákat is (na ezen meglepődtem). Az IPTV műsorok (kép, hang) nem láthatóak, de a csatornák megnevezései és a műsorújság igen. Van mód arra, hogy láthatóvá váljanak az IPTV műsorok?
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
-
oris
aktív tag
Automatán próbáltam... de mindegy is, szóval ez digitális kábel tv... ezek szerint nem kell reménykedni abban, hogy egy távszabályzóval (set top box nélkül) használom az (IP)TV-t... Egyébként a digitális kábel tv-t lehetne set top box nélkül használni ( a cam modul felhasználásával)?
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
wmati
addikt
Nem minden tv (enyém se) találja azonnal digitális csatornákat hanem be kell pötyögni adatokat hozzá akkor találja meg. T kódolva adja az iptv-t jó darabig nem kell reménykedni hogy set top box nélkül nézhetjük, de pl ott van Invitel ö minden kódolás nélkül adja azt egy mezei számító géppel nézheted. Igen digitális kábel tv tudod nézni set top box nélkül cam modul felhasználásával persze ezt neked kell megoldanod T ezt nem támogatja. De viszont T nem szokta hagyni hogy vissza válts csak úgy digitális kábel tv re ip tvről, esetleg komoly műszaki okokra hivatkozva engedik csak. Iptv területen nem köthetsz új előfizetőként se analóg,digitális, sat tv csak ip tv-t.
-
oris
aktív tag
-
adammkaa
senior tag
Hi. Szigetszentmiklóson kiépítették már a t-home optinetet, valaki nem tudja mikor lehet előfizetni rá?
Nexus 5 Black
-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
Ugyanezt a kérdést feltettem a ciscos topikban is, de szerintem ide jobban illik és láttam korábbi hozzászólásokban volt már róla szó, hátha van valaki akinek akadt már hasonló problémája. A Ciscoban a tűzfal nincs kikapcsolva. (és ha van rá mód nem is szeretnem kikapcsolni)
20/1-es kábelnetem van iptv-vel.
Nemrég vettem egy NAS-t amin a transmission fut, viszont a feltöltési sebesség le van korlátozva a net 75%-ára.
Nem tudom, hogy mitől csinálja, de nagyon nehezen tölti be az oldalakat, 4. 5. próbálkozásra, eddig is torrenteztem utorrenttel akkor nem volt semmi bajom, és ott nem volt sebességkorlát, ezért nem tudom, hogy van-e hozzá egyáltalán bármi köze is.
Jelenleg iptv-m sincs.
Legutóbb mikor egyáltalán nem volt internetem, se analóg tv-m se ugye az iptv, felhívtam őket, és annyit mondtak, hogy a modem nincs feljelentkezve majd megcsinálják.(ezért nem merem megrendelni az 50-es netet, ha ez így sz@rakodik akkor miért fizessek többet a semmiért? -lehet megrendelem hűség nélkül ha nem jön be, lemondom. A 120-asról náluk jót még nem hallottam, csúcsidőben nagyon gyengén teljesít elvileg...)
Ui.: ha jól vettem észre ez a jelenség "csak" hat és éjfél között van jelen, és hiába kapcsoltam ki a nast ahogy bekapcsoltam a tv-t elment a net és tv se jött.
-
adammkaa
senior tag
Hi. Szigetszentmiklóson kiépítették már a t-home optinetet, valaki nem tudja mikor lehet előfizetni rá?
Nexus 5 Black
-
tbesze
tag
Sziasztok!
A múlt hét végén rendeletem a neten keresztül egy tv-t a telekom-tol. Hétfőn felhívtam a a 1412-öt, mert semmi visszajelzés nem jött a rendelésről. Azt mondták, hogy nem is fogok egész addig kapni, amíg kiszállításra nem kerül. Akkor a kontakt számon keresnek. Ő pedig nem látja hogy hol tart a folyamat. Azt mondta hogy ez lehet hogy két hétbe is telhet mire megkapom. Esetleg valakinek van tapasztalata az átfutási idővel? Rendelt így tv-t mostanában valaki?
Előre is köszönöm a segítséget! -
dr.bubo
őstag
Nekem 10 nap volt mire hozták. A tv szerelő ( hivatalos lg szerviz) hívott, időpont egyeztetés miatt, hogy mikor hozhatja a készüléket.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Cinibn
csendes tag
Sziasztok!
Afelől érdeklődnék, hogy akinél IPTV és internet szolgáltatás van a router melyik fizikai portjába kell csatlakoztatni az IPTV-t és melyikbe az internetet vagy ez nincs megkötve?
Illetve van-e olyan fizikai port a routeren, ahol mindkét szolgáltatás egyszerre működik?Köszönettel.
-
kalozhun100
őstag
Helló! Lenne egy kérdésem: A STB és a router között milyen utp kábel van? Lengő vagy fali? Mert át akarom tenni máshová a dobozt és nem elég a mostani kábel. A kábelt meg tudom én csinálni, csak nem tudom, hogy milyen kell.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
wmati
addikt
válasz kalozhun100 #6939 üzenetére
Teljesen mindegy szerelők vagy a dobozban lévő cat6 kábelt használják fel vagy ha az kevés akkor sima cat5e lengő kábelt használnak annyi lényeg rendes bekötés szerint csináld meg mintha egy számítógép lenne.
-
titán
válasz kalozhun100 #6939 üzenetére
Bármilyen CAT5E jó lesz a célra.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kalozhun100
őstag
válasz Gubek-Einste #6941 üzenetére
okés köszi szépen nektek. Cat6-os nem felesleges? 1000mbit/s hol van még?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
wmati
addikt
válasz kalozhun100 #6942 üzenetére
Cisco-t kérdezt biztosra mennek.
-
wmati
addikt
válasz kalozhun100 #6944 üzenetére
Egyformán kell bekötni.
-
OldMike
őstag
Azt olvastam, hogy a Cat6 kábelekre másfajta dugókat tesznek (kétsoros), vagy a szerelők erre is rábiggyesztik az Rj45-öt?
#kalozhun100
Nem az 1000 Mbps a lényeg, hanem az hogy a sima Cat5 már a 120 Mbps-t sem tudná, ami ma már nem annyira rendkívüli netsebesség. A Cat5e is tudja az 1000 Mbps-t, csak az árnyékolása egy fokkal gyengébb a Cat6-nál.
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Szeretnék információt kérni olyantól, aki úgy használ okostévét, hogy az STB elé csatlakoztatott egy Switch-et (nem routert switchként), amiből tovább megy egy UTP az STB-be, és egy másik a tévé LAN csatlakozójába. Érdekelne a switch képessége is: 10/100-as vagy 10/100/1000-es. A HGW az utóbbit tudja.
Van-e a tévészolgáltatással, vagy a Smart használattal illetve az internetes böngészéssel kapcsolatban bármilyen gondja (net sebessége, tévé akadozása stb.)?
Jelenleg wifivel használom a tévén lévő lehetőségeket, de elég messze van a HGW, és a wifi is nagyon telített, ezért nem a legjobb megoldás. A HGW-től nem tudok újabb UTP kábelt a tévéhez elvezetni.Köszönöm
42LM660S
-
-
OldMike
őstag
Elsősorban az érdekel, hogy van-e a tévén érzékelhető probléma a switch beiktatása miatt (akadás, kockásodás stb.), illetve - ha ezt tudod - az internet sebessége a tévén csökken-e a switch miatt.
Igazából azt szeretném elérni, hogy ugyanolyan legyen a végeredmény a switch-csel, mintha az STB-hez és a tévé LAN csatlakozójához is külön-külön menne egy-egy UTP kábel a HGW-től.
Valószínűleg 1000-es switch-et vennék, mert egyrészt nyilván korszerűbb, másrészt ha később lenne lehetőségem komolyabb netre, akkor ne ez legyen szűk keresztmetszet.42LM660S
-
titán
-
OldMike
őstag
válasz Gubek-Einste #6953 üzenetére
Az elvileg arra utal, hogy személyes tapasztalatod nincs, vagy arra hogy az elektronikában minden, és annak ellenkezője is előfordulhat?
42LM660S
-
BBalu
csendes tag
Igen, ez lehetséges, de nem biztos. Ezért írtam offként, volt kint t-s szerelő nagyon korrekt volt vele beszélgettem, szerinte is javítana a helyzeten a nagyobb csomag, de hiába ha nekem kicsi a csomagom max kapcsolatok 100, torrentekként 5, ezzel 20 megát se szabadna leterhelni főleg ha max 10 megy egyszerre. Speedtest szerint pedig 20megát mérek amikor nem jön be a tv.
Lassan csomagot váltok úgyis, akkor megírom a saját tapasztalataimat.
[ Szerkesztve ]
-
ngabriello
csendes tag
Sziasztok !
Tanácsot szeretnék kérni olyantól akinek már van tapasztalata.
A decemberben induló M3 csatornáról szeretnék majd műsorokat rögzíteni, és archiválni is hosszabb távra ( régi színházi előadások felvételei ). Emiatt a T-home műsorrögzítő szolgáltatás nem jó nekem.
Megoldás ha veszek egy HDMI-os merevlemezes felvevőt (LG) , ezzel fogom tudni rögzíteni az adásokat ? ( a jelkimenet a set-top-boxból ebbe a kütyübe menne, abból pedig a tévébe .)
Működhet ez ? -
wmati
addikt
válasz ngabriello #6958 üzenetére
Necces mert úgy tudom hdmi-n másolás védelem van.
-
skroy
senior tag
válasz ngabriello #6958 üzenetére
Bizony, HDMI-n védelem van, nekem sem megy a felvétel pc-n, ha a HDMI-re kötöm a tv-tunert.
-
ngabriello
csendes tag
Aha, ettől féltem én is.
És ha olyan merevlemezes dvd íróval csinálom, ami euroscartos ? Ott működhet ? -
skroy
senior tag
válasz ngabriello #6961 üzenetére
A többi kimeneten nincs védelem, azzal működhet
-
Skillerz
aktív tag
Hello! egy ISB2000 IPTV-s settopbox-om van itthon, egy olyan kérdésem lenne, hogy meglehet valahogy azt, hogy a számitógépet össze hangolom vele? (egy hálózaton van a gép a settop-al)
battletag: bArney#2866 PSN ID: Nigma911
-
Skillerz
aktív tag
Az elképzelésem, az hogy lejátszok valamit a gépen, és az megjelenjen a TV-n. Nem tudom, hogy lehetséges-e ezért érdeklődőm. USB-n probáltam wincsit, pendrive-ot rákötni, azzal nem csinált semmit. Illetve hdmi-vel sem tudtam pl a telefonom rákötni, mer nem csinált semmit. :S Tudom, hogy össze tudnám kötni a gépet a tv-vel de engem a settopbox-os össze köttetés érdekelne, hogy végbe vihető-e előre is köszi a választ.
battletag: bArney#2866 PSN ID: Nigma911
-
wmati
addikt
válasz Skillerz #6965 üzenetére
Usb le van tiltva Egyedül ez a képek zene funkció van jelenleg. Filmet nem tudsz így se megnézni, bár ki tudja hátha következő szoftverben változik már ez.
-
-
BBalu
csendes tag
válasz Andrewstarr #6969 üzenetére
Én a serviiot kedvelem a legjobban, de azzal is csak képet, és zenét fogsz látni az stbn
-
ngabriello
csendes tag
Sziasztok !
Örömmel láttam hogy újra lesz viasat history/ nature hd a kínálatban. De nem értem, azt írják hogy az extra csomagban. Akárhogy nézem nálam az iptv kínálatban nincs extra csomag, Családi+HD a legnagyobb ( nekem ilyenem van ) és a minicsomagok, de ott sem látok extra nevű minicsomagot.
Valamit félreértek, vagy lesz egy ilyen új extra csomag a kínálatban ?
Köszi előre is ! -
törölt tag
válasz ngabriello #6971 üzenetére
Szia!
Extra csomag lezárt csomag,de akinek ez van és nem váltott csomagot az láthatja.
Globe minicsomagba is bekerül Januártól! -
dr.bubo
őstag
válasz #78121280 #6972 üzenetére
Akkor akinek van extra csomagja 2sd stream-mel, akkor megkapja HD stremet is, hogy tudja nézni? Ésszerűbb lett volna a családi+HD-be rakni azt is.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
MODERÁTOR
A topik témája a továbbiakban a Telekom (vezetékes telefon, IPTV, Kábel TV, SatTV, xDSL, Kábelnet, Optinet, áram, földgáz) topikban beszélhető meg. Ezt a topikot zártam.
Megértéseteket köszönjük!
Everybody lies.
Aktív témák
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest