- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2007
tag
Üdvözlet!
Kis fogyasztású hálózati dolgok alá szeretnék venni UPS-t. Belterületi családi ház tetőterében lesz elhelyezve, áramszünet ritkán van, de ami van, annak is a 80%-a előre bejelentett. Nagy ritkán brownoutok előfordulnak, néha nem tudom, mitől. Line interaktívban gondolkodom, olcsó, és nem csak teljes kimaradás esetén simítgatja a hálózati jelet, ami főként a merevlemeznek jól jöhet. Van konnektorra csatlakoztatható mérőeszközöm, mondjuk a mért feszültség mond valamit a hálózat állapotáról?
Ami csatlakoztatásra fog kerülni: (D-LINK DNS-320l NAS 1db merevlemezzel, ZTE DSL modem+router kombi, és egy 5 portos gigabites switch) Tudom, itt összesen nincs 30W átlagfogyasztás, mégis valami kisebb PC-hez méretezettet gondoltam hozzá. A fentebb linkelt 300W-os és 500W-os APC terhelési görbéje viszont kisebb értéknél kezdődik, mint az összfogyasztás, amihez tervezem, azért remélem, működne így is.The meaning of life is to give life meaning
-
2007
tag
További kérdéseim: az ilyen apró külső tápos megoldásokra milyen tartási idő lehet jellemző? Ha nem valami kecsegtető, érdemes komolyabbra cserélni esetleg? (persze ez is sokkal olcsóbb lenne mintha online UPS-t kellene vásárolni).
Az akksi cserélhetősége is érdekelne: Mivel az elvétel nem nagy, az UPS eszköz nem lesz túlságosan megterhelve, ez az alkatrészeinek élettartamát gondolom, kedvezően befolyásolja beleértve az akksit és az elektronikát. Offline-nál gyakorlatilag érintetlen marad az akksi a jó hálózat miatt, a line interaktív biztos kapcsolgatna néha, de ugye kicsi a terhelés, biztos nem lenne megterhelő. Vagy ettől még nem fog évtizedekig tartani? Azt néztem, 15E körül lehet kapni megfelelőnek kinéző darabokat, van APC, EATON, (FSP) márkájú ennyiért, de ha nem tévedek, ezeknek nem cserélhető az akksija. Igaz, nem sokkal kerülnek többe mint egy utángyártott akksi ekkora kapacitással, és akkor az elektronika is új. Meg aztán gondolom, nem túl bonyolult megmókányolni valami mezei zseléssel.
The meaning of life is to give life meaning
-
2007
tag
Kiegészítés: nem titkolom, nem csak a szerver hosszú rendelkezésre-állása miatt lenne jó, ha át tudna hidalni egy hosszabb áramszünetet a rendszer, hanem a NAS-ról időnként készítenék egy teljes biztonsági másolatot egy másik külső merevlemezre, ami mondjuk 1TB vegyes anyag esetén 1-2 napig fog tartani számításaim szerint, és nem szeretném elölről kezdeni, bármi is történjék.
The meaning of life is to give life meaning
-
2007
tag
Sziasztok!
Tudom, alap dolog, hogy kvázi-szinuszos szünetmentes és aktív PFC-s táp nem a legjobb választás egymás mellé, de a szinuszos UPS drága, nem-aktív PFC-s tápot meg nem lehet kapni.
Szóval EATON 5E 650i USB szünetmentesre kötve használtam kb. 1 évig egy asztali gépet aktív PFC-s, FSP belsős Be Quiet! táppal, és egy rendkívül alacsony fogyasztású gépet mellette, aktív PFC-s FSP táppal. A két gép együtt csak nagyon ritkán volt bekapcsolva.
A hibajelenség: néhány hét különbséggel mindkét táp elhalálozott. Az FSP egyszercsak nem kapcsolt be, a Be Quiet! pedig használat közben leállt, és többet nem lehetett bekapcsolni. Egyelőre csak annyit teszteltem le, hogy egyik táp sem működik, és mindkét gép megúszta a dolgot, valamint hogy az UPS kimeneti feszültsége terhelés nélkül korrekt, és stabil.
A kérdés: Lehetséges, hogy a tápok tönkremenetelében szerepet játszott a kvázi-szinuszos UPS? Gyanús, mivel a tönkremenetel előtt többször lett áramtalanítva a lakás. Bár az is igaz, hogy jó meleg is volt ugyanebben az időszakban. Lehetséges, hogy csak a véletlen műve hogy együtt haláloztak el a tápok? Mit tegyek, mit mérjek le? Egyelőre nem merek újabb aktív PFC-s tápot venni. Vagy ha ismét baj lenne, a garancia véd engem attól hogy táp nélkül maradjak?The meaning of life is to give life meaning
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nők, nőügyek (18+)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- Társasjáték topic
- OLED TV topic
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest