- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagvary
aktív tag
Otthonra, két egymás melletti géphez kb 5-10 perces időhöz milyen 1 db szünetmentest vennétek amire ezek egyszerre ráköthetőek?
[ Szerkesztve ]
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
sagvary
aktív tag
kb. 10 k-ért találtam 400 VA-eset, átlagos konfighoz talán ez is megfelelő.
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
mr_ricsi
veterán
válasz sagvary #4402 üzenetére
Nem hiszem, hogy elég lesz. A 400VA-es UPS 260W-os gépet bír hajtani, és ez nem csak az alkatrészek teljesítményfelvétele, hanem még a tápban hővé alakuló teljesítmény is.
Az UPS adatlapján megadott áthidalási idő a fele teljesítményre vonatkozik, jelen esetben 130W-ra, 200VA-re. Ezért a 10 perces idő sem fog összejönni.
[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
erikke17
őstag
Fúú de egy patt helyzetben vagyok Minek gyártanak egyáltalán kváziszinuszos ups-et ha a tápok 99,9% AktivPFC-s
Most honnan tudhatja az ember hogy fog e menni kváziszinusszal..?? Legalább a gyártó feltüntetné a honlpaján valamilyen formában... Bezzeg a Eurocase tápm passziv pfc-vel nem problémázik... A legjobb az hogy itt meg UPS nélkül élni nem lehet van olyan nap hogy 4x elmegy egy mp-re az áram.....Ejj most mitévő legyek, gyártó se válaszol semmit.....
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
erikke17
őstag
válasz mr_ricsi #4405 üzenetére
Sajna a Milyen Tápot vegyek cimű topicban nem tudják a választ sajnos, akkor megpróbálok a másikban segitséget kérni. De rosszak az érzéseim.
Itt irták hogy Aurum (ez van kinézve meg CM Silnet Pro 500) valakinek nem ment pedig egyetlen egy FSP-ről se nem hallottam hogy ne ment volna kváziszinuszal. Nagyon sokat utána olvastam de csak Chieftec GPS sorozatról tudok..||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Jamboo529
senior tag
válasz erikke17 #4406 üzenetére
Helló!
Nekem GPS -es tápom van, a szünetmentesem pedig back ups es 700.
Sajnos nekem tutira nem müxik a dolog, áramszünetkor - ha csak 1 villanásnyi is - eldobja magát az egész rendszer és lehal minden, a szünetmentes pedig elkezd visítani.
Nekem sem tudott senki 100%-os tanácsot adni, sajna ez van.
Ha esetleg jutsz valamire valaha, privizhetnél 1-et, én is így teszek. -
erikke17
őstag
-
gyenge47
aktív tag
Elméleti kérdés: Lehet 2 szünetmentes tápot sorba kötni? Tehát frontnak egy nagyobb teljesítményűt, backnek egy kisebbet, ezáltal összeadva az áthidalási idejük..
-
mr_ricsi
veterán
válasz gyenge47 #4410 üzenetére
"Lehet 2 szünetmentes tápot sorba kötni?"
Akkor 460V lenne a kimenő fesz, aminek semmi értelme."Tehát frontnak egy nagyobb teljesítményűt, backnek egy kisebbet, ezáltal összeadva az áthidalási idejük.."
A vezérlésükbe kellene belebarkácsolni, vagy a fogyasztókat megosztani a 2 UPS között. De ez teljesen gazdaságtalan lenne, akkor már inkább a nagyobb UPS egy még nagyobb akkuval.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
ripla
addikt
sziasztok!
szünetmentes tápot szeretnék venni, amire egy 450 wattos PC, illetve egy 230 wattos projektor lenne rákötve.
miket ajánlotok?
(a pénzlimit olyan 25k környékén van) -
tomeocsi
csendes tag
Sziasztok!
Egy szünetmentes tápot keresek ami lead legalább 400W teljesítményt és fixen 110V és 60Hz -en működik az akksiról!
Tud valaki estleg egy ilyen eszközt?
Előre is thx!
-
nyunyu
félisten
válasz tomeocsi #4416 üzenetére
Mihez kell a 110V 60Hz?
Amugy nem tul valoszinu, hogy Europaban kapsz amerikai vagy japan piacra szant szunetmentest, igy egyszerubb lehet masik tapot keriteni az eszkozhoz, ami europai 230V 50Hz aramot var.
Vagy ha az sem lehetseges, akkor elektronikai szakuzletekben lehet kapni 230V/115V konvertert.(Pl. Google ezt dobta)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
erikke17
őstag
Az APC Back UPS sorozat az ha jól tudom kváziszinuszos?
Gondolom ez is kváziszinuszos APC Back-UPS ES 400VA BE400GR ?[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
ripla
addikt
na akkor még egyszer
sziasztok!
szünetmentes tápot szeretnék venni, amire egy 450 wattos PC, illetve egy 230 wattos projektor lenne rákötve.
miket ajánlotok?
(a pénzlimit olyan 25k környékén van) -
mr_ricsi
veterán
válasz gyenge47 #4412 üzenetére
"frontba bemegy 230V ->12V->230 megy ki
backbe a frontból kijövő 230Volt megy be, a végén 230V megy ki a fogyasztókhoz.."Ez nem tűnik olyan borzasztó ötletnek.
De nem is sorba kötés, hanem sorba fűzés.Azért szerencsétlen esetben bekavarhatnak egymásnak az UPS-ek. Pl. ha a front nem színuszos, és a back AVR-je állandóan korrigálja a jelalakot, és közben lemerül.
-
mr_ricsi
veterán
"miket ajánlotok?"
1, pénzlimit-emelést (a leírt teljesítményhez alapban 1000VA-es UPS kell, és ha a gépben aPFC-s táp van, akkor ráadásul szinuszos is.)
2, egy olcsó aldis/lidlis teljesítménymérőt, (mert a 450W-os gép hihetetlennek tűnik, az inkább a tápjának a teljesítménye.)Ja, és UPS-választáshoz érdekes szokott lenni a kívánt áthidalási idő is. (Mennyi időt tudjon áramszünet esetén.)
-
Zolás
addikt
Üdv. 15k környékén keresek szünetmentes tápot. 3-5perc áthidalási idővel. Kezdem unni, hogy ha erősebben fúj a szél, akkor egy másodpercre nincs áram. Ez van hogy ismétlődően előadja magát, azért kéne a 3-5 perc.
Konfigom az adataimnál, és egy 23" crt monitor lenne rajta hosszabító-elosztóval.
Nem kell hogy új legyen.
Mindenkinek köszönöm, aki tud valami okosat írni.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy egy Corsair VX 550 es táphoz milyen szünetmentes tápot lehet venni, a lényeg az lenne hogy ha elmegy az áram akkor a monitornak és a gépnek biztosítson elegendő áramot hogy a munkát el lehessen menteni és kikapcsolni a gépet.
Meg erre több mindent is rálehetne dugni vagy hogy? Gondolok itt nyomtató hangfal.
Ezenkívül még ajánlhatnátok egy túlfeszültség védett hosszabbítót is.
A választ előre is köszönöm!
Üdv.
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
ripla
addikt
válasz mr_ricsi #4423 üzenetére
mondom akkor.
a gépemben egy Chieftec táp van, ennyit tudok róla, meg azt, hogy 450 watt van ráírva. hogy maga a gép mennyit eszik amikor megy....passz.
az áthidalási időnek nem kell soknak lennie, pár perc elég, csak amíg kikapcsolok mindent áramszünet esetén, ennyi.
figyelj csak, és mit ajánlasz akkor ha csak a projektort akarom rákötni a maga 230 wattjával?
most végiggondoltam, áramszünet esetén konkrétan a gép úgysem menne, a projektornak kellene csak idő, amíg a ventillátor lehűti benne a lámpát.
ebben az esetben mi lehet jó választás? -
erikke17
őstag
Nem tudom Projektorok hogy vannak a kvázi szinuszal birják e vagy nem, mert ha nem akkor mélyen a zsebedbe kell nyúlni egy APC Smartért ami tiszta szinuszt tol ki. Mert ha a tápod Chieftec GPS-es (Delta beles) , akkor a kvázi szinuszos UPS kilőve duplán.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Moonwolf #4425 üzenetére
Corsair VX550 elvileg nem haklis a kvaziszinuszos szunetmentesekre.
Meg erre több mindent is rálehetne dugni vagy hogy? Gondolok itt nyomtató hangfal.
Hangfalat nem probaltam kvaziszinuszrol, elvileg ha egyenaramu tapja van, mint a PCs cuccok tobbsegenek, akkor siman mennie kene.
Rendes erositot viszont nem kotnek kvaziszinuszra, trafojanak nem feltetlenul tesz jot a szogletes bemenet.Nyomtato viszont problemas lehet, lezernyomtatohoz minimum 1000VA-s UPS kell.
Legalabbis anno probaltunk egy HP LJ101x-et SUA750I-rol, siman tulterhelte a szunetmentest, holott csak 2-3 lapot kellett volna nyomtatni, hogy amig nincs villany akkor is lehessen tudni, melyik ugyfel hogy all egyenlegileg, kasszanal tudjanak offline fizetni.
Tintakopkodovel nincs ilyen problema.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Moonwolf
senior tag
sima tintasugaras nyomtató van
hangfal pedig egy logitech 2300 as van.
de én a túlfeszültség védett részére gondoltam rádugni a hangfalat vagy ott sem mindegy?
a szünetmentes részére én a monitort meg a gépet gondoltam vagy akkor ez most hogy van?
amugy egy ilyet néztem ki
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
erikke17
őstag
válasz Moonwolf #4429 üzenetére
Én úgy csináltam hogy túlfeszvédelemre, modem, hangfal stb. mivel sima trafósak és négyszöget nem szeretik ezek vannak dugva ez csak egy elosztó túlfeszvédővel ellátva. UPS-re meg csak a monitor és a PC van rádugva. Igy ha el is megy az áram zenét nem fogok hallgatni de biztonságosan ki tudom a gépet kapcsolni
Csak annyi hogy az enyémben nincs külön túlfeszvédős aljzat. Ezért igy oldottam meg.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz erikke17 #4430 üzenetére
de akkor ezzel nem kell külön venni túlfeszültség védett hosszabbítót?
ha rádugom akkor nem romlanak el a modem router,hangfal?
vagy ez egyben két különálló dolog ?
-
nagyúr
Üdv. Kollégák kinéztem egy szünetmentest: APC Back-UPS ES 700VA BE700G-GR
Ez jó lenne egy i5-2500K + 6850 + monitor ami van az adatlapomon. Köszönöm
-
mr_ricsi
veterán
"a gépemben egy Chieftec táp van, ennyit tudok róla, meg azt, hogy 450 watt van ráírva. hogy maga a gép mennyit eszik amikor megy....passz."
Akkor 1000VA szinuszos UPS, de az nem fér bele a keretedbe."és mit ajánlasz akkor ha csak a projektort akarom rákötni a maga 230 wattjával?"
Bármilyen 400VA-es UPS-t, de az nagyon ki van centizve, ezért inkább 500VA-est. A keretedhez nézegess, de a márkástól -elvileg- nagyobb élettartamot várhatsz.
Ha leáll a gép, a projector lekapcsolja a lámpáját, amitől lecsökken az áramfelvétel, és úgy már hosszú ideig bírja az UPS.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
nyunyu
félisten
válasz Moonwolf #4431 üzenetére
ha rádugom akkor nem romlanak el a modem router,hangfal?
Tulfesz vedos aljzatokra nyugodtan radughatod oket, max nem lesz hangod aramszunet eseten.
#4433: elvileg belefersz a szunetmentes 400W leadott teljesitmenyebe monitorral egyutt, igy ha nem haklis a tapod ra, akkor jo lesz.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Edorn
senior tag
Hogy tudom megállapítani egy kvázi (vagyis közelített/lépcsős szinusz) jelalakot leadó szünetmentesről, jó-e az aktív PFC-vel rendelkező tápommal?
Másik fórumon mondta valaki, hogy neki működött egy enyémhez nagyon hasonló kombináció, de attól még hogy működött, simán tönkrevághatja, vagy károsíthatja (amit nem is biztos, hogy rögtön észrevesz az ember) áramszünet esetén...
Konkrétan ez a két termék érdekelne:
- [URL=http://ipon.hu/webshop/product/fsp_fsp500_60ghn_500w/130740]FSP FSP500-60GHN 500W[/URL]
- [URL=http://www.apc.com/products/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BK500%2DRS&total_watts=200]APC Back-UPS CS 500VA[/URL]De ha van általános módszer ennek megállapítására, biztos másoknak is hasznos lesz a válasz...
Bónusz kérdés: Ha együttműködik rendesen a kettő egymással, akkor az 500W-os szünetmentesre az 500W-os tápom mellé rádughatom még a monitoromat? (aláírásomban szereplő konfighoz lesz a cucc... elvileg nem igényel 500W-nyit jelenleg...)
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
ripla
addikt
válasz mr_ricsi #4434 üzenetére
"Ha leáll a gép, a projector lekapcsolja a lámpáját, amitől lecsökken az áramfelvétel, és úgy már hosszú ideig bírja az UPS."
így van és pont ez a probléma, ugyanis a projektornak leállás után kell még pár perc amíg lehűti a lámpát a ventillátor, ha áramszünet van, akkor a lámpa magától fog lehülni ami nem tesz neki jót. legalábbis nekem azt mondta, projektoros haver, hogy neki már volt ilyen és a következő bekapcsolás volt a lámpának az utolsó döfés. na ezt akarom elkerülni.kösz a választ amúgy, viszont, mi ez a színusz izé, amire a kolléga írta fentebb, hogy az is számít?
-
Edorn
senior tag
A kvázi (vagyis közelített/lépcsős szinusz) jelalakot leadó szünetmentesek ritkán működnek hibátlanul aktív PFC-vel rendelkező tápokkal. Azt mondják, hogy akadnak már új tápok, amikkel igen, de a legtöbbel jelenleg nem...
Az olcsóbb (ahogy néztem 50ezer forint alatt mind, felette nem is mertem nézni) szünetmentesek úgy tudom mind lépcsős szinusz jelalakot adnak le. Az aktív PFC-s tápok meg csak a szinuszjelalakot bírják... Leszámítva pár kivételt... A szinuszos szünetmentesek viszont méregdrágák...
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Edorn
senior tag
Ezen az oldalon írnak róla: [link]
Keress rá a szövegben erre: "Aktív (Full) PFC"
Illetve a jelalakok magyarázatára gyorsan rátalálsz, mert képekkel van illusztrálva a közepetáján...AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Moonwolf
senior tag
EMI/RFI Noise rejection (100 kHz to 10 MHz)
ez mit jelent a túlfeszültség védett hosszabítóknál?
-
ripla
addikt
De most nekem mint laikus felhasználónak, milyen problémám származhat belőle, hogyha lépcsős szinusz-al működő tápot veszek? vagy ha a projektort nézem, annak lehet tőle bármi problémája?
mellesleg a teszt szerint, akkor az Eaton-t javasoljátok ti is megvételre?
[ Szerkesztve ]
-
Edorn
senior tag
E témában én sem tudok sokkal többet, mint amit a linkelt oldalon írnak, viszont idéznék onnan:
A kvázi szinusz jelalakkal egyes tápegységek és egyes aktív PFC támogatással ellátott tápegységek sajnos nem tudnak megfelelően együttműködni, így erre mindenképpen érdemes figyelmet fordítani és olyan tápegységet választani, ami a tapasztalatok alapján együttműködik az adott UPS-szel. Esetünkben az APC szünetmentes tápegységét le is nullázta egy Chieftec táp. A hivatalos állásfoglalás szerint az APC (és feltehetően egyéb gyártó) szünetmentes tápegységeihez nem szabad Delta belsővel ellátott Chieftec tápegységet alkalmazni (GPS széria), mert a két termék nem kompatibilis egymással, így a táp túlterhelheti és tönkreteheti az adott szünetmentes tápegységet.
Tehát akár teljesen haza is vághatja a szünetmentest. De gondolom a tápnak sem feltétlenül jó a dolog... Ezért is érdeklődöm itt okosabbaktól, hogy miképpen lehet kideríteni, hogy mi mihez passzol...
(egyébként ahogy olvastam, működni működik minden mindennel, csak ha jön egy áramszünet, na akkor vághatja haza... tehet lehet évekig megy, aztán jön egy áramszünet és mindennek vége... a szünetmentesek meg nem olcsók..)
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
pl. ehhez mit szóltok? erre még talán a PC-t is ráköthetem a projektorral együtt? vagy tévedek?
625 VA-s és durván 18.000 huf.
szerintetek? -
mr_ricsi
veterán
"Bónusz kérdés: Ha együttműködik rendesen a kettő egymással, akkor az 500W-os szünetmentesre az 500W-os tápom mellé rádughatom még a monitoromat?"
Az UPS 500VA-es, azaz 330W-os. A tápodnak 80% körüli a hatásfoka, ezért amikor 330W-ot vesz fel a szünetmentesről, akkor a géped alkatrészeit legfeljebb 260W-tal szolgálhatja ki.
Ez így elég gazdaságtalan kombináció, vagy a táp túl nagy ehhez az UPS-hez, vagy az UPS kicsi ehhez a táphoz.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
"Tehát akár teljesen haza is vághatja a szünetmentest."
A szünetmentes leáll, nem lesz baja. A tápnak viszont lehet baja a nem szabályos szinuszos áram miatt."miképpen lehet kideríteni, hogy mi mihez passzol..."
Próbálgatással.
Vagy meg kell venni egy valódi szinuszos UPS-t.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mno
tag
Sziasztok!
Látom felpörgött a napokban a fórum, itt egy teszt ahol összehasonlítják sok szünetmentes kimeneti jelét. Olyan tesztet senki nem talált ahol tápegységeket tesztelnek kvázi szinuszos jellel hogy működnek-e?
üdv
Ha valódi szinuszos ups, új akkukkal, garival kell valakinek akkor keressen meg
[ Szerkesztve ]
Joe
Új hozzászólás Aktív témák
- Weblap készítés
- PlayStation 5
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok