-
Mobilarena
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pudzi
tag
válasz Bogyó bá' #4050 üzenetére
Köszi bogyo
Hát jah, erről lecsúsztam sztem majd az ipon-ról rendelem. Mondjuk kár h csak 4 konnektor szünetmentes, de majd otthon megnézem pontosan mennyi is van az elosztóban
Amúgy ha én az egyikbe betolok egy normál pl 6-os elosztót az úgy ok? Mert akkor mindjárt több konnektorom lenne
Eco annyira nekem nem fontos, nyomtatót csak akkor dugom rá ha használom az meg elég ritka, fax nincs...gépet meg amúgy is ritkán hagyom menni felügyeletlenül
Aksit tényleg csak szakember cserélheti? Nem hiszem h annyira bonyolult lenne
Esetleg gari után önteni? -
Bogyó bá'
nagyúr
Nem biztos, hogy érdemes minden sz@rt a szünetmentesre kötni. Csak a legfontosabbakat: gép, monitor (hogy legyen időd szükség esetén rendesen elmenteni a munkádat, a gépet szabályosan leállítani, és lásd is a monitoron, hogy mit csinálsz.)
Nekem még a router, meg a kábelmodem van rajta (na nem azért, mert áramszünetkor netezni akarok), mert az 1-2 másodperces áramkimaradásoktól nálam teljesen meggyárgyulnak, negyedóra míg újra lesz netem.
Az összes többi csak a túlfeszvédős részen, ne merítsék fölöslegesen az akksit.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Zoli55
csendes tag
Sziasztok!
Egy Blazer 400 típusú szünetmentesítőt szeretnék használni.
A gyártó 8-10 percet ír amíg áramszünet esetén kb 50% terhelésnél bírja ellátni a rákötött eszközöket.A probléma hogy ha kíhúzom a bemenetet pontosan 5 perc múlva kikapcsol.
Amennyire megértettem ez az "energy save" opció miatt van.Elvileg egy kattintás lenne kikapcsolni ezt, de a Winpower "device control" része nem tartalmazza ezt a menüt. Konkrétan csak a hangját lehet állítani semmi egyebet.
Ha valakinek van tapasztalata ez ügyben, hogyan lehet kikapcsolni az "energy save" 5 perc után kikapcsot megköszönném.
Üdv: Zoli
-
Zoli55
csendes tag
válasz Bogyó bá' #4055 üzenetére
1db wrt54gl routert szeretnék rákötni, semmi mást.
Mindig pontosan 5 percig bírja, másodperc pontosan.
Winpower leírásban van egy "energy save" opció ami alapértelmezett 5 perc után kikapcsolja az ups-t, szerintem ez a gond, de valamiért nekem hiányzik ez a funkció winpowerban.
Device/device control parameters
Elvileg itt lehet ezt kikapcsolni, nekem kizárólag egy dolog van itt, ki lehet kapcsolni a sípolást, más semmi.[ Szerkesztve ]
-
-
szarnyalosas
tag
Sziasztok
Alaplap :ASUS Rampage Extreme
Memoria: Mushkin High Performance HP3-12800 DDR3 4GB(2*2GB)
Processor: Intel Quad Core Extreme QX9770 3.2Ghz
Videokartya: Ati Radeon HD4890(Msi Cyclone)
Tap: Zalman ZM850-HP 850W
Merevlemez: Seagate Barracuda 7200rpm 1.5TB SATA
DVD-ROM: LG BH10-LS30 SATA
Processorhutes: Zalman CNPS9700
Haz:Antec Twelve Hundread(1200)ehez a géphez egy jo szunetmentes táp kellene: Apc ét néztem ki ketöt:
[link]
és
[link]Kérdés ehez a táphoz melyiket ajánljátok ?
-
szeva000
addikt
válasz szarnyalosas #4058 üzenetére
Ehhez jó lesz bármelyik,de ha komolyabbat akarsz, vegyél hasznát smartot
-
WiZARD
addikt
szereztem a nasomhoz egy APC Smart SC420I ups-t, de sajnos soft nincs hozzá. soroskábeles cucc, nason win7 fut.
honnan és milyen soft/driver kell, hogy tudjam vmilyen szinten kezelni a dolgot?Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
csiga8
senior tag
válasz szarnyalosas #4058 üzenetére
Szia!
Itt a Prohardver! Hardveraprón MNO-tól vettem nagyon szép állapotú, új akksis APC Smart-ot.
Érdemes lenne írnod neki, anyagilag sokkal jobban kijönnél... -
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
infosec 1000VA-es szünetmentesemre szeretnék rákötni egy NAS-t és egy routert. Több helyen érdeklődtem, hogy nem tenne -e kárt valamelyik eszközben, hogy a szünetmentes kvázi szinuszos jelet ad. Valahol azt mondták, hogy simán ráköthetem, mert általában nincs ezzel gond, más helyeken meg azt tanácsolták, hogy inkább ne tegyem. Arra jutottam, hogy a szünetmentes után kötök egy kapcsolóüzemű tápot, majd azzal táplálom meg a két eszközt. Ez vajon mennyire járható út?
-
Cobra.
őstag
Nekem sose halt meg router/modem tápom, pedig azok szerintem sima trafósak.
-
szeva000
addikt
Hááát azért kissé necces egy kváziszinuszossal járatni egy induktív fogyasztót,főleg aminek tekercselése,működése 50-60Hz és valódi szinuszjelen alapul.(nagyobb melegedés lesz és kisebb teljesítmény)
A felharmónikusok miatt egyértelműen leéghetnek és le is égnek.
A másik súlyos probléma lehet az occsó ups-nél,hogy az inverter hosszú távon szereti e az induktív terhelést,mert ugyebár egy trafó,akár egy villanymotor egyértelműen az.
Tehát az a kérdés,hogy mi fekszik meg először
A trafó vagy legyen az vill.motor vagy a UPS (1-2 kisebb trafót nagy eséllyel elfog viselni induktív fogyasztóként a ups,de többet nem)
Menni fog egyébként a trafó róluk,de nem ajánlott így használni a kváziszinusszal.
Én csak leírtam a véleményem,mindenki a saját kárán tanuljon mostmár
Akinek meg van esze,vesz egy használt smartot fillérekért és meg van oldva minden gondja.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz Bogyó bá' #4067 üzenetére
mert nyugaton maga a smart is filléres,nem úgy mint egy magyarnak.Én már kb 300smartot szereltem be...95%-a használt,rossz akkukal volt.Gyakorlatilag 1%-os a meghibásodás ezekből.Ezek nem bóvli szutykok,mint a mostani viccosztályok.Ha hűtést adsz a feteknek,24/24h-ás áramszünet is mehet rajtuk....Nomeg egy 700VA-es smart elvisel minden gond nélkül 2X100Ah-ás akkut,egy sz*r 80 vagy 92mm-es ventivel.....
Nah,ezt ne próbáld ki a pár tízezres szutykokon....nomeg ott az AVR,ott az induktív terhelés mentesség....ez egyenlő az akkuk éllettartamát megnövelő tényezővel...legalább +2év(hiába áradozol az occsó lomokról a 2év garral...itt komoly műszaki és egyéb paraméterek,tényezők döntenek az akkuk élettertamáról!pl..AVR,ami nem egy FSP trapézjelesnél lényeg!!..hanem egy valódi szinusznál.Lehetnek itt ámító,bámító doksik a UPS-ről,de egy smart ezért ennyi!)
ezt meg nem kezdem el részletezni,hogy miért is.Aki már javított ilyeneket,nem is gondolkodik mit is vegyen.
Az más kérdés,hogy ha komolyabb akkukkal akar az ember boldogulni,nem szabad gyári állapotban eladni!!!Ott már minimum egy hűtést tervezni kell.Nomeg 1-2 eeprom módosítás sem árt néha[ Szerkesztve ]
-
petrusz82
aktív tag
válasz szeva000 #4066 üzenetére
A legjobb ezek szerint az lesz számomra, hogy veszek ezek közül: [link] Akár a legkisebb teljesítményűt, és arra akkor nyugodtan ráköthetem a NAS illetve a ruter sima trafós tápját. Ha jól értelmezem a dolgokat. Ezek tehát szinuszos feszültséget szolgáltatnak?Mindenképpen szeretnék védelmet ezen eszközök számára, mert két év alatt az áramszünetek miatt tönkrement már két router.
-
petrusz82
aktív tag
válasz petrusz82 #4070 üzenetére
Az előző hozzászólásomat már nem tudom szerkeszteni. Amit linkeltem azok közel sem szinuszos jelet szolgáltatnak. Kicsit tanácstalan vagyok, melyiket kéne megvennem, amiről az induktív eszközök is normálisan működnek.
Ezért feltenném a költői kérdést: Melyik a legkisebb teljesítményű szinuszos jelalakot előállító szünetmentes, ami jó lenne ezen célra? -
csiga8
senior tag
válasz szeva000 #4069 üzenetére
Szia!
Látom igencsak otthon vagy a Smartokban.
Kettő kérdésem lenne.
- 700-as régi SU APC Smart com csatlakozóját COM-USB csatlakozóval szerettem volna összekötni az szgéppel, de nem jó. Utánanéztem, úgy értelmeztem, hogy speciális saját kábel kell hozzá, mert nem szabványos a COM bekötése.
Esetleg tudod, hogy mit kell átkötni a szabványos COM-USB kábelen? A gyári kábele igencsak húzós árban van...- Az akkuk karbantartása akár ebben, akár másik szünetmentesben ( Pannon pro 2060 ) szükséges? Ha igen, pontosan hogyan, miként?
Egyébként tényleg álomjó ez Smart. Volt AEC-m, ill még van is Pannon pro 2060-om, de össze sem lehet hasonlítani őket. Súlyban sem . Használtan meg alig drágább, mint ezek az UPS-ek.....
-
szeva000
addikt
com-usb-n semmit.csinálni kell hozzá egy kábelt,ez a legegyszerűbb és legolcsóbb
Itt a bekötése:
Smartoknál nem nagyon kell az akkukkal foglalkozni.max félévente csinálj egy tesztet full lemerítéssel.Én azt sem szoktam.Ha tönkremegy,úgyis észreveszem
De ezekbe nem nagyon kell akkut cserélgetni 4-5évig.(persze ez a folyamatos,napi többszöri lemerülésekre nem vonatkozik)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem tudja valaki hogy lehet a win7 ups menedzsmentjét újra elindítani? a múltkor feltettem a póvercsutkát, kiírta, h stopped windows driver. erre behányt az apc back (cseréltem akkut, de azóta is elég furán viselkedik), nem tartotta meg a gépet meg a projektort (hálistennek az utóbbi nem ment tönkre)
tettem be helyette egy régebbi belkin F6H650-t, persze h cd keyt kér a honlapról letöltött program, persze h nincs meg... mégis mit gondoltak ezek a barmok, kiloptam a szaros ups-üket a gyárból??? zmeg, nemár... gondoltam ránézek a programjukkal, erre... belkin... :köpköd:
de ha van valakinek esetleg egy elfekvő cd.
key.[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz petrusz82 #4079 üzenetére
Mit is adna le
Talán megmérjem szkóppal,hogy elhidd végre?Ha nagyon szétnéznék a gépen,bizta van mentve,de nem keresgélem.
ugyan már....bakker,veszel használtan 8-10k-ért egyet....akkut meg kb6-7k(2X7Ah).A két akkut sorbakötni kb elég az általános iskola pár osztálya is,nem kell elektronikai végzettség
Egy smartért ne várd el,hogy 20000ft-ot fognak kérni a boltban
Ilyen 700-750-eseket(csak sokszor a rackeseket,mert fekvő) szoktam 2X60-100Ah-ás akkukkal kazánokra rakni.Persze a fetek hűtve vannak ventivel.Még érdekes módon egy ment tönkre...az is azért,mert víz ment bele.
Ha qrva jó minőséget akarsz,akkor vedd meg a régi SU700-at használtan.Ezek a feketék már alulméretezettebbek,de nagyon jók!(de ha kell az usb a smarton,akkor csakis az sua marad)[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz petrusz82 #4081 üzenetére
Az RBC6 csak az APC számozása.Bemész,kérsz 2db 12V/7Ah-ás akkut és ennyi. Ha hozzájutsz 9Ah-ás akkuhoz,akkor az is mehet bele,mert ugyanez a méret van belőle.
Esetlag ha nem akarsz sarukat cserélgetni a vezetéken meg a biztosítékon,akkor először meglesed,hogy most 6,3-as vagy 4,8-as saruk vannak rajta és olyan akkut veszel.De ez nem egy egetverő probléma.(vannak 4,8 és 6,3mm-es sarusak is).
Itt vannak a méretei: [link]
A ritarok pl jók,ilyenből sokat beraktam már csak a komolyabb példányokból.Igazából nem éri meg 2-3X drágábban egy márkásabb.Ezekből mennek 3-4éves akkuval,még nincs gond.Most ha kiszámolod,hogy talán 1évvel majd tovább teszi egy drágább....nem éri meg.(azért majd ha szétszedsz egy apc akkut,húzd le a matricát róla..nem kell meglepődni...ugyanazok a kínai akkuk,amiket 3-4k-ért megveszel így a boltban.Én már meglestem párat,de sosem találkoztam igazán minőséginek nevezett akkuval bennük....csak az áruk nevetséges.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #95590400 #4078 üzenetére
ehh, a belkín oldalán találtam kódot... egyszerűen nem értem, miért nem teszik akkor már alapból bele...
más: teszteltem az apc back-et. azt csinálja, h ha elmegy a delej, lekapcsol kb. 100 w felett. ha ámítógép van rajta, akkor már az akkus üzemmódban az újraindul. (monitor, gép 250w felett vesz fel a konnektorból, és szerintem az crt monitor induló árama is nagy lehet, de bírja) van egy másik, ugyanilyen ups, abból kiszedtem a benne lévő akksit, illetve beleraktam az újat (ritar, 9ah egyébként), az új akksit. kifogástalanul megy vele. illetve annak az akkujával ugyanezt csinálja. az eredeti akksijával meg csak folyamatosan sípol, kirnyeg.
nem tud valaki szekszárd környékén valakit, aki ért hozzá? nem muszáj cég, számla.csak legyen meg.[ Szerkesztve ]
-
nakamura
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne egy szakavatott ups szakértőhöz
Körübelül 1.5 éve vásároltam egy Eaton ellipse asr 600-as szünetmentes tápot.
Mostanáig nem volt vele probléma, de sikerült a gépembe még 1 hd4890-es videókártyát szerválnom és a a kártya beépitését követően , pár napja az áramszünetnél nem kapcsolt a szünetmentes táp,és leállította a gépemet A konfigom egy q9650 1db hdd 1 dvd iró 4 gb ram x fire-ba kötött hd 4890.Monitor 22" .Lehetséges, hogy ez a fajta szünetmentes táp már nem birja el a konfigomat?A táp Coolermaster 650 A szünetmentes 360w bir elméletileg.
A segitséget előre is köszönöm -
SzalaiG
addikt
Hali!
Szerintetek egy 45W-os keringető szivattyú elmenne valameddig egy szünetmentesről?
A fűtéskörben van egy ilyen és nem szeretném ha megállna, ezért gondoltam rá, h rákötöm. -
törölt tag
válasz nakamura #4084 üzenetére
prohardver tesztben hasonló gép fogyasztása ezzel a vga-val terhelve volt 228 watt.
monitor ehet olyan 100w környékén?
330 w környékére odatettél még legalább 70w-ot, és a végére ért a teljesítmény.
amíg nem újítasz be másik ups-t, érdemes a monitort lehúzni róla. úgy a pillanatnyi áramingadozást bírni fogja nagy valószínűséggel.
alsó hangon is 400w.
ahogy előttem írták, 600w minimum kell. jójaz, ha felül van méretezve.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz #95590400 #4087 üzenetére
monitor ehet olyan 100w környékén?
Azt irta 22" monitora van.
Nem hinnem, hogy 22"-es elektronagyura gondolt, mert az igencsak 200k+-ba fajt anno.
Egyebkent egy 21"-22"-es CRT zabal 100W-ot, a mai trendeknek megfelelo anyaghianyos lapos cuccok joval kevesebbet.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
petrusz82
aktív tag
Kinéztem magamnak egy ilyent: [link]
Ez 4000 ft-ba kerül. Akku nincs benne. Milyen típusú akkumulátor való ehhez?[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz petrusz82 #4094 üzenetére
és ez mióta szinuszjeles????én már leírtam pont a gyengébbek kedvéért,hogy szinuszos SMART csak 700VA és fölötte!a 700-sast meg megkapod 8k körül,ebbe veszel 2X7Ah-ás akku...még hányszor monjam el????
Itt nem fogsz ezekből fillérekért aranyat venni...ezt meg kellene értened....[ Szerkesztve ]
-
nakamura
csendes tag
Volt 22-es elektronágyum Egy Dell a cégnél és csakis véletlenül mert berendelték és blama volt belőle
Otthon csak 17 Mag volt 150 Csoro voltam de kisporoltam 5 évig gyüjtöttem rá.......
Aztán mikor már lecsengőben voltak a CRT-k 19-es Mag 35 el sem hittem mikor megvettem......
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ugye figyelted a kérdőjelet?
bájdövéj, ekkora crt 140w környékén is kajál, de inkább felette. lcd teljes fényerőn ennek a fele lehet. az is megeszi ám a magáét. azaz a 100w-al adtam egy középértéket.
egyébként hajdani 200k-s monitorhoz bagóért hozzá lehet jutni. én egy piacra dobáskor 400k-set vettem 30 környékén és az sem mostanban volt. az meg 180w környékén eszik. -
szeva000
addikt
válasz petrusz82 #4099 üzenetére
nah,így nézve az elektronikát tényleg az.Csak egy a bökkenő,ez öregebb,mint én
Az SUA sorozatok némelyike is 10-15éves már ha jól emlékszem,de ez sztem lassan öregebb,mint én(pedig én sem 20 éves vagyok )
Ha nem akarsz ennél több teljesítményt,akkor elég lesz.De erre ne próbálj meg nagyobb akkukat kötözgetni,mert a hűtés igen nehézkesen megoldható.Ha meg hosszabb áthidalási idő kell,akkor maradj egy nem sokkal drágább 700-as smartnál.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest