Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Tikakukac #20364 üzenetére

    Nem biztos hogy a szünetmentes a legjobb ötlet a teszteléshez, pláne hogy ha "H" tarifás, nem köthetsz elé hivatalosan semmit, ha észreveszik csúnya lehet.

    Amúgy szerintem először egy műszerész táppal kéne megnézni hogy Nálad az adott szerelési környezetben tényleg a hálózattal van-e a gond, nem lehet hogy ahogy Te is írod, a telepítés másik pontja miatt rezonál ennyire.
    Tehát kellene kölcsön kérni valaki műszerésztől megfelelő teljesítményű tápot hogy 2kW-ot le tudjon adni fix 230V 50HZ-el. Azzal tesztelni 1 napot.
    Aztán annak eredményeként lehet továbbhaladni, pl nem muszáj szünetmentes, ha egyszer vannak dedikált eszközök arra hogy a betáp hálózatból állandó jelleggel fix elmenő hálózatot alkaítsanak ki.
    A szünetmentes esetén egyéb problémák is bejöhetnek a képbe, pl az enyém olyan típus hogy ha tönkremegy az aksi, akkor az első kikapcsolás után nem kapcsol be amíg nincs kicserélve az aksi, hiába tudna gond nélkül ahogy Te is írod fix 230 kimenetet adni a betáphálózatról, nem hajlandó átengedni se aksi cserééig.

    Szerintem a "hobby elektronika" topicban kérdezz be a következővel:
    A háztömb elektromos hálózatán csak 220V van(lehet sokszor még ennyi se), a klíma szerelő szerint a berendezés kompresszora emiatt búg, szeretném letesztelni. Átlagosan 700W alatt igényel, de felpörgéskor rövid időre felugorhat az 1500-2000W tartományba.
    Milyen legolcsóbb megoldást javasoltok egy 1-3 napos tesztre egy ilyen berendezéshez?
    Aztán ha tényleg ez a gond, akkor hosszabb távra milyen bolti eszköz lehet egyszerűen és olcsón megoldás?

    Azért lenne jobb a bolti, mert akkor ott a tanúsítvány hogy ha elszaródik a klíma, akkor ki a felelős. :D

    SZERK.:
    Bekukkantottam abba a topicba is és látom hogy már próbáltál ott segítséget kérni, csak szokás szerint megoldást javasoltak, ugye ha kovács elé raksz problémát mindent kalapáccsal akar megoldani. :D

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák