Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz libus #16524 üzenetére

    Nem tudom honnan szedik a 480wattot, mert bár a gyár is leírja nagyvonalúan, de a grafikon szerint 350watt sincs ebbe a szünetmentesbe, tehát ez a normál működése.

    Ezért kell még a jó szünetmentest is 50%, olcsóbbat 100% túlméretezni és lehetőleg azt is kideríteni mennyi és mekkora akkumulátor való bele. Az mindig egy erős támpont, talán fontosabb is mint a watt.

    Nekem a hót régi MGE amit múlt héten mókoltam meg egy kicsit, gyárilag 2×12V 7Ah akkuval jön és 1000VA/600W. Ezek után teljesen logikus hogy a tiédben ha csak 1×12V 9Ah van, akkor az ideális körülmények között is csak a fele, azaz 300W a maximum amit várni lehet tőle. A másik dolog, de ez csak spekuláció, hogy 12voltos rendszerből nagyobb veszteséggel lesz 230V mint 24voltosból kettő akkus kiépítés esetén, tehát ez is hátrány.

    Nem tudom mikor vetted ezt az egységet, de lehet el kéne állni, akkor is ha használtad. Vagy beteszed másodiknak és minimum egy fokozattal nagyobbat veszel. Ebből a szériából az 5E1100iUSB 1100VA és 660W ami nem tudom mennyivel drágább de egészen más világ lesz tartásidőben is. Az akku terén már 2×12V 7A és mivel nekem is ilyen csomaggal bír az MGE alapból, bizton állíthatom hogy a számítógép atomra leterhelve, monitor, erősítő, hangfalak, mélyláda, modem, világítás, meg az isten tudja mi volt még rákötve amikor csak ő volt, az sem fogja egyből lecsapni. Ha kilépsz várhatsz is legalább 5percet hátha visszajön az áram én mindig így csináltam, sose vetődtem árnyékra, csak akkuhibánál.

    De érdekességképp megemlítem a másik szünetmentesemet az APC SMT 1000I egységet ami hiába ugyanaz teljesítményben (1000VA/670W - újabban 700W), azonos terheléssel sokkal tovább megy, mert már nem 7Ah, hanem 12Ah akkuból van belőle kettő. Az akku rengeteget számít megint csak, fontosabb mint a teljesítmény.

    [ Szerkesztve ]

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák