Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DRPCDoki

    tag

    válasz Cs1csó #12690 üzenetére

    Az Eaton UPS Companion szerintem teljesen fals adatokat szolgáltat:
    - Kikapcsolom az UPS-t, majd bekapcsolom az UPS-t, rádugom a laptopra, elindítom a szoftvert és kiírja a töltöttséget feltételezésem szerint jól, viszont a kimeneti terhelés mindig kb. 62-57 W-al több, mint a valós.
    - A szoftver valószínűleg a töltöttséget 1x olvassa ki vagy manipulálja az UPS-t. Az UPS újraindítása után helyes az érték, de csakis akkor.
    - A szoftverrel ki lehet kapcsolni, hogy akku módban 10 másodpercenként pittyegjen, de ez is csak újraindításig él.

    A szoftvernek van egy config.js fájlja, most ezt szerkesztem kézzel, hátha ezzel beállítható rendesen.

    A probléma - jelenleg: az UPS nem merül le, de vagy a szoftver vagy a szoftvertől kapott kamu adat kikapcsolja, így viszont kb. óránként be kell kapcsolni újra, holott ekkora terhelés alatt órákig bírná szünet nélkül.

    A szoftvert nem akarom használni, az se baj, ha nem látom az akku töltöttségét.
    1 dologra akarom használni a szoftvert: kikapcsolni vele az UPS 10 másodpercenkénti pittyegését.

    A kérdés már csak az, hogy pontosan mi váltja ki az UPS fölösleges kikapcsolását, mert ha a szoftver, és elég, ha a pittyegés kikapcsolása után kikapcsolom a szoftvert és lehúzom az USB-t, akkor nekem ez így tökéletes lesz - legalábbis elég jó -, illetve a config.js-ben is van pár paraméter, ami a kikapcsolásra vonatkozhat, de homályos az ezeknél használt mértékegység stb. - google keresést követően úgy tűnik, ez sec és alapból 60 sec-re van állítva ez a 2 paraméter: shutdownDuration, runTimeToEmptyLimit. Ezt a 2 paramétert át lehet írni, de a szoftver módosítja az értéket 600-ra. A shutoffControl 1 volt, ezt engedte 0-ra állítani, ott is hagyja.

    Most lehúzom az USB-t és megnézem, kikapcsol-e az UPS.

    Más használ hasonló eszközt, esetleg ezt a szoftvert?

Új hozzászólás Aktív témák