Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Razr 40 is jónak tűnik, de az Ultra tényleg ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Motorola Edge 30 Fusion - fúziós kínai konyha
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remek árak!
Billentyűzet mindössze 90e Ft-ért, amelyhez szinte ingyen, 17e-ért még csuklótámasz is kapható!
És 44e Ft-ért remek siklást biztosító egérfuttató is van!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
KAMELOT
titán
válasz
solti_imre #4 üzenetére
Én vettem egy 30€ billentyűzetet és 5 éve használom!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Predatorr
őstag
Inkább az uborkapakolás.
Hulladék-kiárusítás méregdrágán, vagy új szemét méregdrágán.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
-
fanti
addikt
Ja, szóval ezért OC edísön
"Boost frekvenciáját 1670-ről 1695 MHz-re emelték"GIGABYTE B550 Aorus Pro, AMD Ryzen 9 5950X, Noctua D14, Crucial Ballistix 4x16GB DDR4 3200Mhz@3800MHz CL18, Powercolor 7900XT, M.2 Samsung 981 2TB, M.2 Kioxia (XG6) 2TB, 2 x Intel 730 SSD 480GB, Crucial MX500 2TB, SEAGATE SkyHawk 6TB, 750W Gigabyte Aorus Gold, Evolveo T4, Samsung S43BM700UUXEN
-
Misi_D
tag
Jól értem, h 90k a fél billentyűzet, kupakszett és kapcsolók nélkül?
Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!
-
Én a 2009-ben 5000 Ft-ért vásárolt szigetes Genius billenyűzetemet használom a mai napig, mégpedig úgy, hogy lényegében szövegek írásából élek.
És bár alapvetően elégedett vagyok vele, szívesen áldoznék egy igazán szövegbevitelre optimalizált (talán mechanaikus kék kódos???) tasztatúrára, de azért nem ennyit.
MaCS
-
azbest
félisten
Az asus expertbook még akár megfelelő is lehetne. De hasonló felszereltségű dell vostro 3500 kicsit többért 3 év helyszini garival kapható, sokáig csak egy 10essel volt drágább.
Az usb névkavarás miatt nyugodtan írjátok ki a USB 3.2 Gen1 helyett, hogy sima usb3.0 vagy hogy 5gpbs port.
A vivobook akár jó is lehetne, de nagyon meg kell nézni melyik változat. Viszont hasonló áron néha előfordul oledes, nagyobb akkus is.
Például lehet a reklámozottnál jobb vétel náluk valamelyik amd M3402QA (ram bővítéssel) [link][ Szerkesztve ]
-
ttamas
tag
válasz
solti_imre #4 üzenetére
Szeretnék 20 évig ugyanolyan billenytűzetet használni.. ja, nem is
-
Megnézném szívesen közelebbről a Razer egérkét és az üveg padot.
IF U RIDE LIKE LIGHTNING, U'RE GONNA CRASH LIKE THUNDER
-
clon
aktív tag
Az elmúlt 10 évben annnnyyyyit változott a billentyűzet, hogy... ja, nem is.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy ugyanaz az ergonomikus design csak "modern" kinézetre faragva mint régen és hááát no az elengedhetetlen és "élni nem tudok nélküle" 16 390 forintért tömör fa csuklótámasz- és ilyenkor hol vannak a környezetvédegetők...
Egy billentyűzeten a forma már 10 éve is adott volt (hovatovább a felpuhított, kattanásmentes gombok visszamennek a kőkerszakba mert ugye kiderült nagy igény van a "régi" érezd/halld gombnyomásra) a kapcsolók és a gomb rögzítése változott (a rögzítés esetén sokszor annyira finomított lett, hogy könnyebben tönremegy - vagy ez lett a cél).
A billentyűzet nem egy monitor vagy processzor kicsi az innováció ami van azt meg sok éve lerakták csak formában/anyagminőségben próbálnak rajta farigcsálni.Az egér is jó példa erre, mikor nem tudtak mit kitalálni elkezdett világítani mint a "karácsonyfa", hogy elpalástolja nincs benne új fejlesztés - majd mikor erre is kezdtek rájönni akkor "méhsejt" kinézetet adtak neki
és eszt is innovációnak adták el...
-
flexxx2
őstag
-
lujo10
aktív tag
+1
Talán még annyit és lehet ezért itt megköveznek, de én mindig érzésre-tapintásra választok egeret/billentyűzetet (persze vannak előzetes szűrők, pl.: hang, leütési ellenállás, vezeték milyensége, stb...), de ha ezeknek megfelel, akkor teljesen mindegy, hogy pl. milyen márka. Megjegyzem volt már nem egy olyan olcsó egér/billentyűzet, amely azután évekig volt használva és miután elhalálozott, akkor sajnáltam igazán, hogy csak egy darabot vettem.Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
A Keychron Q8 konstrukció amúgy igen fini. Plusz full QMK/VIA programozhatóság, ami ugye szintén nem mindegy. A magam részéről majd sanszos következő billencsnek egy kék. Egy kis extra Poron habszivacsot az aljába, TTC Gold Blue kapcsolókat bele, meg az eredeti kék OSA PBT kupakszett rájuk, és $$$.
"4És 44e Ft-ért remek siklást biztosító egérfuttató is van!"
Ami egy életre egy csúcskategóriás kemény felület, mert ha vigyázol rá, 15 év múlva is olyan lesz, mint az első napon. Ennek fényében már annyira nem durva az ár, főleg, ha hozzáveszed, hogy egy-két kivételtől eltekintve egy valóban korrekt, nagyobb méretű szövetpad is jellemzően 15-25 pénz között van, és azt 2-3 (de 4 biztosan) évente azért nem árt cseréni, ha használod is.
Nyilván ennek sem te vagy a célközönsége, de nem árt ezeket a dolgokat a valós helyükön kezelni, és a piacon lévő, hasonló kategóriás kínálattal összevetni. Nyilván egyik sem olcsó, egy kicsit sem, de a kontextus fontos.
"És bár alapvetően elégedett vagyok vele, szívesen áldoznék egy igazán szövegbevitelre optimalizált (talán mechanaikus kék kódos???) tasztatúrára, de azért nem ennyit."
50-60 között már igen finomakat ki lehet hozni hot swappel és 3rd party kapcsolókkal, ha vatta újban gondolkozol. Vagy igazából sokkal olcsóbban is, ha az apró belefér. Pl. hot swapes Ducky One 3-ak mérettől függően 20-35 pénz között vannak mostanában HA-n. Fullos, dobozos pakkok, minimális garival és DE ISO kiosztással, szóval még rendes PBT kupakokat is kapsz hozzájuk, nem lézerezett ABS tejfölösdobozt, amit a magyarhoz. Best buy imo.
"(talán mechanaikus kék kódos???)"
Egen, ha sokat gépelsz, a taktilis switch-ek valszeg. jobban bejönnének. Jelenleg erre esküszöm most ezek közül, szerintem éri a pénzt. Az ember néha örül, ha van még plusz gépelnivalója, bármilyen abszurd is legyen ez.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
A billentyűzetek világa ma nagyon-nagyon nem ugyanolyan, mint 10 évvel ezelőtt, a lehetőségeid szó szerint hatványozódtak, és már a jobb "konzumer"/"mainstream" gyártók is elkezdtek meríteni az épített szegmens jóságaiból.
Már persze ha nem a felszín felszínét karcolgatod finoman, mert akkor ez nem annyira feltűnő (bár talán még ott is érezhetőnek kellene lennie).
Az egérnél is rossz a példád. A mai kínálatot kb. össze sem lehet hasonlítani a hajdanival. A mostaniak minden egyes létező metrikában szanaszét hugyozzák az elődöket.* Itt persze néhány kiválasztott gyártó bizonyos modelljeiről van szó, de így is óriási a felhozatal, és az ember alig tud választani a jobbnál jobb darabok között. Amit eddig tudni lehet 2023-ról ezügyben, az az, hogy idén sem egy vagy kettő igen durván jó példány fog jönni, és itt most értelemszerű, hogy nem az ergaybé Vérjózsi fröccsöntött műanyag hulladékokról van szó.
* Egyedüli kivétel talán a tartósság lehet, de ott ugye soknál még szimplán nem telt el annyi idő a megjelenés óta, hogy erről érdemben nyilatkozni lehessen.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Semplar
őstag
Nem akarok szemét lenni ezért nem írom, hogy
a címből kimaradt az ét.Update = Replace old bugs with new ones.
-
Fitzgerald
veterán
Hot swappable Redragon Kumara 20 rongy körül van újonnan, akkor az neked ideális választás. Kék, piros, vagy barna kapcsolóval jönnek alapból.
Ráadásul az Akko CS kapcsolók is belemennek a Redragon boardokba, ezek a Cherry kapcsolókkal versenyeznek minőségben.
Szóval egy ilyen hot swappable Redragon kiváló modding alap is lehet akár. -
válasz
Synthwave #28 üzenetére
Köszönöm!
Vélhetően más igényeket támaszt a játék, amiben nem vagyok otthon.
Az első egéralátétem (szövet) 120 forintba került 1993-ban, és jó tíz évig használtam -- amikoris egy batteryless egér váltotta, amihez ugye hozzátartozik a lap.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Fitzgerald #31 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Mindez jól hangzik, csak sajnos egy kicsit kínai. Pontosan mit kell vennem ahhoz, hogy egy működőképes billentyűzetem legyen?
Köszönettel: MaCS
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Igazán nincs mit.
Ez egy kék kapcsolós billentyűzet, használatra kész a dobozból kivéve. A billentyűzetes topikban is az egyik legajánlottabb évek óta, mert nagyon jó modding platform is egyben.
Hot swappable, ami annyit jelent, hogy ha később kipróbálnál más kapcsolókat is, akkor az AKKO nevű gyártó összes CS jelzésű kapcsolója belemegy (ezek nagyon jó minőségű kapcsolók, itthon is kapni őket), illetve a legtöbb Outemu kapcsoló is, amelyeket viszont leginkább külföldről lehet beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Azért az akkori cuccokat már nem szívesen használnám.
Ha munkaeszköz is a periféria, de legalábbis sokat püföli az ember, érdemes rá kicsit költeni. Egy jó billencs, egér, pad, monitor; annyival jobb dolgozni vele.
(#31) MaCS_70: Hardverapróról 20-35k között a neked kellő formátumú (60%, 65%, TKL, num pados) Ducky One 3-at, DE ISO kiosztással. Vagy 25-ért Ducky x Varmilo Miya Prót.
Ezek ajándék árak amúgy.
Aztán ha akarsz bele másik switch-et, akkor még azt, de az első körben nem kötelező, érted.
[ Szerkesztve ]
-
eca
tag
Használ valaki ívelt monitort ? Érdemes rá beruházni ?
-
zetor2000
senior tag
Alza bemutatótermében a (Róbert Károly körúton) jópár mecha csoda klavi ki van állítva. Sajna gyártót és kapcsoló típust kevésnél írtak ki. Esetleg a Pixelben is lehet nyomogatni párat, régebben volt ilyen infó is.
Ha klaviatúrát építenél akkor készülj fel, hogy a világ pénzét is el lehet herdálni rá.
Vannak előre "megkent" kapcsolók és csinálhatod magadnak. Ez esetben van kapcsoló szétszedő izé, meg kence, hogy örülj, mindegyikből többféle.. (Lubricated switch...)
Kupakok - amiket nyomogatsz - is olyanok, hogy lyally... Van a legolcsóbb tejfölösdoboz anyagútól a vérprofiig minden, ami sajnos ritka, az a magyar, ami meg még átvilágítható is lenne, az meg pláne (én nagyon keveset láttam, azt is csak képen). Már ami rendes, dupla fröccsöntéses (doubleshot) lenne. Ami meg szép színes is, na, olyant nem találtam, pedig pár gyártónál nagyon fasza színek vannak. És olyan gyártók vannak, amikről életedben még csak említést se hallottál, de azok akár a legnevesebbel is lehetnek.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Bird
addikt
válasz
ScomComputer #2 üzenetére
Szemrevaló szemétkupac.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
ceia
őstag
Kiváncsi vagyok, a pc billentyűzet gyártók mikor jönnek rá, hogy a capslock billentyűbe érdemes lenne beépíteni a LED-et, ami világít, ha az be van kapcsolva. Amigán kedveltem ezt a megoldást. De lehetne a numlockba és scrolllockba is. Akkor a jobb felső sarokba a ledek helyére tehetnének valami mást, pl. extra billentyűket.
it's more fun to compute
-
SaGa59
őstag
Ezért építettem magamnak kifejezetten méretre szabott és magyar nyelvű szövegek létrehozására tervezett kiosztású mechanikus billentyűzetet pár éve. Az elrendezés a kezemhez méretezett és a magyar szövegekben használatos karaktergyakorisághoz lett tervezve. Elemeztem jópár regény szöveget, megszámoltam, melyik betűből, írásjelből mennyi van és aszerint alakítottam ki a karakterek helyét. Plusz arra is figyeltem, a kettős betűk (cs, ty, zs és társaik) elemei a másik oldalra kerüljenek. Aztán néhány heti használat után még módosítottam rajtuk és ez a jelenlegi kiosztás. Nem is kell felirat a billentyűkre, annyira sikerült megtanulnom tíz ujjal vakon gépelni rajta néhány hét alatt. A „klasszikus” billentyűzeteken ez a mai napig nem megy, pedig vagy harmincöt éve használom őket.
A karakterek színe és helye a rajzon a „rétegeket” jelöli, melyik írásjel melyik réteg, vagy melyik billentyű kombináció. Pl AltGr+az adott gomb.[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
Új hozzászólás Aktív témák
ph Notebookok, VGA-k, házak, hűtések, monitorok, egerek és padok mellett egy barebone klaviatúra is felbukkan.
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest