- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valci
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Tetőfedő-bádogos szakembert keresek Székesfehérváron végzendő munkára 4 emeletes társasháznál, kit ajánlanátok?
Köszönöm szépen a segítséget!
üdv:
Valci -
San398
őstag
-
mtade
aktív tag
válasz Motion_Blur #36897 üzenetére
Én melóban hagytam az autót inkább, és hazasétáltam. Ugyanúgy 1 óra volt, csak adtam az egészségnek... Az Alba Ipari zóna katasztrófa volt...
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
Varoz
addikt
válasz MunezXBK #36904 üzenetére
Valaki tudja, hogy mi a túrót művelt a katonai konvoj?
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
hzsolee
őstag
válasz OPiiPO #36908 üzenetére
Lehet tényleg túl felületes volt a kérdése. De ebben sincs leírva semmi konkrét. Ő kb ilyenre kíváncsi: ...a szabályosan haladó nyuszibusz belerohant az előtte satura fékező pk uazba...
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
siti
őstag
nem írták meg, hogy miért történt, de ha Veszprém felé akartak menni, akkor az Auchan körforgók felé vitte az útjuk. Egy ilyen konvoj nem megy többel 80-nál és 90% hogy nem használnak navigációt se (Waze, Google, stb) ami figyelmeztette volna a vidéki csapatot városunk állandó torlódására. A többi találgatás. Bevágott eléjük valaki, őket nem engedték be, elaludt a hosszú úton, annyit fékezgettek már előtte hogy nem tűnt fel hogy az egy satufék, passz.
A kifogások már itt vannak: ott a torlódás tábla, már vasárnap szóltak hogy katonai konvojok lesznek az utakon...
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
OPiiPO
veterán
válasz hzsolee #36909 üzenetére
azt hiszem a konkrétumot még sokáig (vagy sose, ha kellően titkosítják) nem fogjuk pontosan megtudni - de nagyjából én is arra saccolok amit #36910 siti írt, néztem a maradék konvojt amit az Öreghegyen a Zsolnain ( ! ) vezettek át a katonai rendészek, nekem furcsa volt hogy nagyon kicsi követési távolságot tartanak a csapatszállítók
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
-
cannibal
senior tag
válasz OPiiPO #36911 üzenetére
Amúgy erre tényleg van esély, hogy titkosítanak egy közúti balesetet? Meghalt egy szerencsétlen katona, felbolydult az egész környék és besöpörnék a szőnyeg alá? (Nem akarok álnaív kenni.)
Gondolom valamikor vissza is mennek a katonák majd ahonnan jöttek. Remélem komolyabban veszik majd ezt a vonulást.
-
szebe
addikt
válasz cannibal #36913 üzenetére
Tavaly is ennyien mentek közúton?
Emlékszem, belefutottam Hajmáskéren egy csapatba, amint hagyták el a lőteret, ott szobroztunk negyed órát, amíg kijöttek, de ők egyből a vasúti rakodóhoz mentek.Valahol írták, hogy menetoszlopban való közlekedés esetén nincs követési távolság (de folyamatos kommunikáció igen), ott megindulnak aztán mennek.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Varoz
addikt
A konkrét ok érdekelt volna, hogy más tolt ki velük vagy önmaguk balszerencséje okozta, esetleg műszaki hiba.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
rita7107
aktív tag
Ha valaki a közlekedésre panaszkodik, az elfelejt egy két dolgot.
A külső elkerülő a hozzá tartozó utakkal (tudtommal) nem Fehérvárhoz tartoznak, hanem az állam bácsié.
Odafent meg tojnak rá.Nehéz kiigazodni egyébként, hogy melyik út hova tartozik.
Pld. a 7-es út Fehérváron átmenő része szintén nem a városé.
Kb hasonló a helyzet pesten is. XI. kerület Bartók B. út Mellék utcák Kerület, Bartók, főváros. De csak a Kosztolányiig. Onnan megint kerület.
Más pld. a narancssárga villanyoszlop városi, a szürke eon.
Az itthoni út "tulajdonosok" kiderítése nehezebb mint egy atombomba felfedezése. -
szebe
addikt
válasz rita7107 #36920 üzenetére
Én amikor a közlekedésre panaszkodok, két dolgot szeretnék:
-normális tömegközlekedés
-közlekedésben résztvevő normális emberekNa, ebből egyik sincs meg
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
nagyúr
-
juliabrilke
veterán
válasz Napfénysüti #36923 üzenetére
Egyszerre csak egy csoda...
-
törölt tag
-
Tudtok teherfuvarozót, aki vállal építési törmelék elszállítást? Kb. fél raklapnyi lenne, kicsit több.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
rita7107
aktív tag
Normális ember???
Mutass nekem egyet is! (bocs az itt lévőktől!)
Manapság már több éves barátságok tönkre mennek mert más a politikai véleményük.
Egymás torkának esnek az emberek, csak azért mert bal vagy jobb. És ez nem most kezdődött hanem
1990-ben. Ha "ide" tartoztál, itt voltál jó, de "ott" nem. Fordítva ugyan ez. Kiemlékszik már az első gázszerelő tündöklésére, és bukására....Normális tömegközlekedés? Hogy valósuljon meg Fehérváron? Csak 3 utat mondok amit meg kellene kerülni:
Budai út, Széchenyi út, Balatoni út.
Hol? Merre?
Budai út a Gáz u.-ig 2 sáv, majd 1. - Melyik oldalon bontsuk a házakat?
Széchenyi út körforgalomba 2 irányból nagy forgalom - Melyik bejövőt tereljük másfelé?
Balatoni út végig 1 sáv? - Teljes átépítés!
Ezek csak amiket én használok sűrűbben. A többit nem is mondom.
Rengeteg pénzt lehetne elkölteni mire itt rendes lenne a tömegközlekedés. -
-
szebe
addikt
-
echterion
nagyúr
válasz rita7107 #36927 üzenetére
Én már annak is örülnék, ha lenne normális minőségű aszfalt a mostani utakon. Röhej, hogy bárhova megyek, szarrá rázza a kocsit az út, tök mindegy, milyen kerülővel próbálok trükközni, mert mindenhol szar az út. Sok városban laktam már itthin, de ez mindegyiknél szarabb, hihetetlen, hogy ez nem böki a választók szemét.
-
-
Dare2Live
félisten
válasz rita7107 #36927 üzenetére
"Ha "ide" tartoztál, itt voltál jó, de "ott" nem."
Ez mindig volt vmennyire mindenhol. A probléma sztem ennek a legszéle a Rákosi/ÁVOs féle aki "Aki nincs velünk, az ellenünk van." és ez ~2008tól szépen mindenhol megjelent. pl. "Aki magyar a f*re szavaz."
1990-2008/2010ig moon sokkal inkább a Kádár féle “Aki nincs ellenünk, az velünk van“ dívott. Nagyon nagy a difi a kettő közt.----
"Rengeteg pénzt lehetne elkölteni mire itt rendes lenne a tömegközlekedés."
Már ha sűrítenének lehet segítene.... de amit nem értek Pécs, Debrecen vonalból kiindulva az az, hogy az elmúlt 10évben rengeteg pénz volt mindenre. "Minden" iskolát felújítottak, "minden kórház" csillog villog, új szárnyak épültek, közművek kiépültek, megújultak, közlekedésre "végtelen" pénz volt dimenziokkal jobb mint 10 éve... Pécsen és Debrecenben. Értem én, hogy 90%ban EUs pénz de akkor is, hogy a fenében van, hogy eközben Szfvár kb mindent elbukott.
Tessék csak a legutobbi modern városokra gondolni. És ez hosszú távon nagyon nem mindegy.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
válasz Dare2Live #36934 üzenetére
Főleg azt nem értem, hogy EU-s pénz ide, vagy oda, baromi kreatívak a lenyúlásában, de a jó helyre elköltésben nem :S
Illetve, hogy itt sokkal több pénze van a vásornak, embereknek is, sokkal nagyobb ipar van, mint az említett helyeken, mégis itt megy a sóherség a közvilágítással, tömegközlekedéssel...Mutogatni való hater díszpinty
-
Dare2Live
félisten
Én Pécsen kb direkbe láttam azt, hogy az EUs pénzeket, hogy nyúlják le. De akkor is a pénz kb feléből minden kiépült, megújult. Nem lehet összehasonlítani milyen volt Pécs 2008ban és 2019ben. Úgy, hogy Pécs munkahely/ipar vonalon csak árnyéka Szfvárnak...
Most is épül 400ágyas területén vmi bazi nagy új centrum.
Itt meg semmi. Lopták volna el itt is de csináltak volna itt is pl útbővítést, normális tömegközlekedést... 2008ban busszal hazajutnom 45perc volt Pécsen. Most 15perc. Hosszú út így is de durva a fejldődés. Eközben pl Szfváron sostó vagy feketetehegyről bejutni videton ipari parkba...vagy pl Pécsen vérvétel: Megyek másnap reggel. Szfváron kapok időpontot 1.5hónappal késöbbre.
Szóval lopták volna el itt is a pénz felét de csinálták volna meg. Mert oké munka van de minden más szempontból katasztrófa.
És akkor Debrecent nem vettük elő... az überdurva. EUs keretből elképesztőt lépett előre az a város. És modern városok és köv 10évben vmi 600milliárd Ftt kap. Szfvár kb 0át fog. Mindent elvettek tőle. Városvazetés kb 0át ér. Kérnénk Kosát ide...
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Alváz és üregvédelemmel foglalkozó megbízható szakit tudnátok ajánlani?
-= Pancsermeste® =-
-
gabyka
aktív tag
...ez engem is érdekelne...
-
válasz Dare2Live #36936 üzenetére
Én is ott laktam ám '16-ig Azért ott sok minden azért volt jobb, mert nagyobb a város, de itt meg egyszerűen látom, hogy mennyivel több a pénz, és semmi...
Különben én 2008-2016 között azt emelném ki Pécsett, hogy azért volt egy EKF, amire brutál pénz jött, és muszáj volt belőle valamit csinálni + utána fenntartani.
Az eü. várólisták meg mindenhol hosszúak - nekem pl. ultrahangra volt ott 2 hónapos várásom 14-ben.
Kósa meg kell a halálnak. Inkább legyen nem narancs polgi, és akkor járok gyalog.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
A@ron
tag
-
mdk01
addikt
Érdeklődnék, hátha valaki képbe van a jogi dolgokkal.
Ha vásároltam egy faipari gépet személyesen, és ki is bontottam és minimálisan használtam(le lehet takarítani) de rájöttem, még sincs rá szükségem akkor visszavihetem? Gondolom a használat miatt nem, de tegyük fel, hogy nem használtam.
Köszi -
mdk01
addikt
Köszi mindenkinek akkor megy valamelyik piacra.
-
Dare2Live
félisten
-TP-LINK TL-WR941ND router
-V-moda crossfade M-100 fejhalgató
eladó
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Ryder1
senior tag
Valaki C&A-ból közös rendelés? 5,9 EUR a szállítás és van 20%-os végösszeg kuponom, amit a héten lehet beváltani (csak a szállítási díjat nem felezi).
-
cannibal
senior tag
Halihó! 50-60kg körtére lenne szükségem, mert sajnos nekünk nem lett elég. Neten már kerestem, van ahol csak pár kiló van, máshol pedig 100kg-tól indul. Esetleg hátha itt tud valaki jó forrást.
-
Poiro7
senior tag
[KERESEK] 2GB ddr2 notebook memóriája (1 modul) nincs véletlenül valakinek eladó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest