Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrCsiT

    addikt

    válasz noorbertt #20987 üzenetére

    Ha bármilyen e-mail szervernek küldesz levelet, ami offline, akkor jön elvileg
    - vagy azonnal egy üzenet, hogy kézbesíthetetlen;
    - vagy arról üzenet, hogy message delayed..

    viszont, a fentiek csak általános igazságok.

    Ennél pontosabban nem tudom megmondani: én nem fix IP-vel, klasszikus levelezőszerverként használom az eszközt, hanem
    - több szolgáltató pop3 fiókjából, külön mappákba, a Syno kéri le a leveleket, egyúttal törli is azokat a pop3 fiókot biztosító szerverekről;
    - mobilon fel van véve az a Syno felhasználó, akinek a neve alatt a Mail Station-ben beállítottam ezeket a fiókokat. (ahhoz, hogy ezt megtehesd, 0. lépésben, be kell lépni a Mail Station-re admin jogú felhasználóval, és a beállításoknál engedélyezni kell, hogy a felhasználók kaphassanak leveleket pop3 fiókokból);
    - PC-n outlookra kérem le a leveleket a NAS-ról, és mivel a Mail Station-ben felvettem minden egyes fiókhoz azonosítóként az adott fiók saját e-mail címét, így, PC-n annak a fióknak a nevében tudok küldeni, amire jött egy megválaszolandó levél. (sajnos, a mobilokon ez nem feltétlen oldható meg e-mail alkalmazásokkal.)

    Természetesen, mivel nekem nincs fix IP-m, és az e-mailt sem tudom úgy beállítani e miatt, hogy bárki megtalálhassa az e-mail szerveremet, küldő szerverként nem a Syno működik, hanem fel van véve egy SMTP Relay, amihez az internet szolgáltatóm által megadott SMTP szerver van beállítva, és azon keresztül mennek ki a levelek.

    Essejó: bárhányszor is nézegettem a különféle gyártók által kiadott NAS-okat, nálam mindig is fontos szempont volt, hogy mobil alkalmazással el tudjam érni távolról a NAS-t. Ebben a tekintetben, a Synology élen jár: pl. a QNAP-nak, Windows Phone-ra egyáltalán nincs semmiféle mobil appja, de még a droidos appok is fényévekre vannak a Synologyhoz elérhetőktől, vagy, sok funkcióra nem is léteznek.
    Ezzel nálam el is dől, hogy melyik gyártó eszközét vegyem meg, hiszen éppen a távoli elérés lenne fontos, és ma már ennek fontos részévé vált a mobileszközökről való elérhetőség..

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

Új hozzászólás Aktív témák