Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz screeny #16015 üzenetére

    Erről a (tervezett) felállásról eszembe jutott, amit mondani szoktam, hogy 1 db (Synology) NAS-nál csak egy jobb dolog van 2 db (Synology) NAS. :DDD

    Első javaslat:
    Ha a DS415play lenne az elsődleges NAS, akkor én azt a Win7-es gépet átalakítanám szoftveresen egy második NAS-nak. Ha csak backupra kell tényleg, akkor lehet rá tenni OMV-t (Open Media Vault), ami r-sync kompatibilis, azaz a Synology időzített backup szolgáltatása alatt ki lehetne választani r-sync kompatibilis szervernek és így ídőzítve, automatikusan futhatna le mindig a mentés. OMV-s gépet meg időzíted, hogy a mentés idejére elérhető legyen. :K (Hátrány lehet, hogy az OMV alatt is Linuxos fájlrendszerűek a vinyók, így ha az szempont a Win7 + NTFS fájlrendszer akkor ez a megoldás nem jó.)

    Második javaslat:
    Nem írtad mekkora adatmennyiségről lenne szó, de pl. egy 8 TB-os vinyó külső házban is lehet backup cél. Külső vinyó is lehet NTFS rendszerű. (Hátránya, hogy új lemezt kellene venni és te a Win7-es gépedben meglévő vinyókat szeretnéd használni backupnak.)

    Harmadik javaslat:
    A Win7-es gépre rá lehetne rakni a Cloud Station klienst és az tudná szinkronizálni a megosztott mappákat, de csak akkor, ha a Win7-es gép be van kapcsolva. Vagy kézzel kellene mindig elvégezni az adatok Win7-re másolását, külön programmal, vagy pl. Synology Data Replicator is alkalmas lehet. De ezt sosem próbáltam. Ahogy Borisz76 is írta előttem, inkább fordítva szokott lenni, hogy a kliens gépek backupolnak a NAS-ra.

    Ha több részletet megtudhatnánk, akkor tudnánk segíteni a döntésben. :U

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák