Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bV40

    újonc

    válasz #64495104 #234923 üzenetére

    Az, hogy valamelyik gyártó ad neki saját kaliber számot még nem jelenti, hogy "in-house" szerkezetként hivatkozik rá. Elhiszem, hogy így értelmezed, de nem az. Ahogyan egy snassz elabore werk sem "prémium", akárhány alkalommal írják oda mellé :) Érdemes utánajárni a "minőségi kategóriáknak". A "standard" és az "elabore" között nincs nagy eltérés, az igazi ugrás a "TOP" kategóriánál van (más ütésbiztosítás, más kidolgozottság, más alkatrészek, stb), a "COSC" pedig alapvetően egy TOP werk tesztelve és több ponton szabályozva, minőség tanúsítvánnyal.
    In-house... Pl a Longines új, 65h járástartalékos szerkezetét az ETA gyártja. Viszont kizárólag a Longines részére és mindkét cég a Swatch csoport tagja... A Rolex szerkezeteket is 2004-ig az Aegler SA. gyártotta kizárólagosan a Roli részére (amikor is a Rolex felvásárolta az Aeglert...)... Aztán ott van a Kenissi Holding SA. amelyik a Tudor, a Breitling, a Channel (és azt hiszem a Baume&Mercier) in-house szerkezetek gyártásáért felelős. Innentől kezdve az sem In-house? De ugyan ezt lehet kérdezni az Epson cégcsoport kapcsán is (Seiko-Orient-Pulsar-Lorus-Orient Star) :) Magánvélemény: ahogy Gonzi fogalmazta meg egyszer tök jól: akinek van pénze majomra, legyen banánra is :) Jól hangzik, hogy "in-house movement"... de valóban ad annyival többet egy nagyobb tételszámban gyártott szerkezethez képest, vagy csak a szerviz költsége és elvégzésének nehézsége emelkedik meg?! (lásd pl Sinn és az AR technológia: kizárólag akkor tudja az óra a gyártó által ígért képességeket, ha az időszakos szerviz Németországban, a Sinn saját üzemében történik meg...)
    Ízlés kérdése, de személy szerint nem kedvelem a másoló cégeket, mint a Steinhart. Volt idő, mikor tetszett, de kinőttem belőle. 1000 eur határig azért akad bőven alternatíva: Rado, Tissot, Certina, Hamilton, Glycine, Victorinox, Mido, Davosa, CR Ward, Longines, Sinn, Junghans, stb Új és használt árban egyaránt (a microbrandeket most nem soroltam ide, abból aztán akad még bőven)
    Nem kötekedni akarok :N mindössze igyekszem nem egyetlen szemszögből nézni a kapott információkat. Bőven eleget vitatkoztam már az elmúlt tizenpár évben egy-egy márka fanatikus híveivel... :)

    FLx: az a GMT iszonyat jó :C lehet rosszul emlékszem, de mintha nem régen láttam volna ezek közül egyiket eladóban az FB csoportokban :F arra nem tapogatóztál, vagy mindenképp új kellene?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák