- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
macikos
addikt
Na ilyenre gondoltam. Nem emlékszel, hogy úgy 15 évvel ezelőtt mi volt a neve azoknak az óráknak, melyeknek ehhez hasonlóan az egész számlapja világított? Ha jól emlékszem a szabadságszoborral (USA) reklámozták őket.
A Citizent láttam még a múltkor amikor olvasgattam a topikot, tetszik is.
-
WN31RD
addikt
Írtam korábban, hogy analóg kijelzős (LCD nélküli), öröknaptáras órát kerestem, amely a hónap napja mellett a hét napját is mutatja, és végül a Citizen E870-re épülő órák közül találtam megfelelőt. Egy BL8050-56E lett az általam legjobbnak ítélt kompromisszum, és összességében meg vagyok elégedve vele.
Igen jó minőségűnek tűnik, zafír óraüveg, kényelmesen járó, teljesen tömör acél szíj, és butterfly clasp, ami nekem történetesen bejön. Napelemes, ez szerintem fontos a mutatós óráknál, mert különben hamar leszívják az elemet. Fény nélkül akár másfél évig bírja energiatakarékos üzemmódban (a másodpercmutató megáll), közvetlenül rásütő napfényben kb. 2 perc alatt gyűjt be egy napnyi működéshez szükséges energiát. Az külön tetszik, hogy rendes, nagy méretű másodpercmutató megy körbe a számlapon, ezen nem spóroltak. Stopper nincs benne, de azt annyira ritkán használnám, hogy számomra nem hátrány. Elég pontos, havonta legfeljebb 2 másodpercet késik (valószínűleg kicsit kevesebbet, de nem tudtam még pontosabban megmérni), ez nekem már tökéletesen elég.
Élőben talán picit jobban néz ki, mint képeken, számomra pont megfelelő átmenet a hétköznapibb és az elegánsabb órák között.
Az egyetlen komoly negatívum, amit említeni tudok, hogy a mutatók sötétben csak rövid ideig világítanak. Szerencsére a mutatók széle és a számlap néhány jelzése nagyon fényes tükröződő felület, így ha bármi kevés fény esik az órára, akkor azért leolvasható az idő, vaksötétben pedig ritkán vagyok. Az ébresztő nagyon halkan csipog, ez is felróható lenne mint negatívum, de nekem speciel nincs rá szükségem.
Egy postaköltséggel, mindennel együtt alig több mint 300 USD-be kerülő órától ez szerintem jó teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
pohár
félisten
Azt nem tudom, de asszem a gari teljeskörű
Az óraüveg mineral, vagyis ásványi kristályüveg, ez gondolom nem zafír
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
Akkor erről le is teszek, pedig álmaim órája volt...
Esetleg helyette valami ajánlás, ami hasonlít erre egy kicsit?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Furfangos
tag
Üdv
Seiko-tól szeretném kérdezni hogy mi a véleménye a Fossil órákról?
Milyen gyártmány és milyen szerkezet van bennük?
A másik kérdésem hogy mi a véleményed a Feinwerk,és Graf von Monte Wehro órákról?
Tele van velük a Vatera és jól néznek ki,de nem ismeri őket senki akit meg tudnák kérdezni.
Kösziwww.carpinfo.hu
-
tomcsi23
veterán
Seiko milyen felkapott lett
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2212 üzenetére
a Fossil egy "neves" divatmárka.
kínai és jó esetben japán szerkezetekkel dolgozik.
a másik kettő "internetes", kínai kreálmány.
én biztos egyiket sem venném meg, a szememben pénzkidobás lenne.de nem vagyok szakértője ezeknek a noname óráknak.
ha valakinek pont ezek közül tetszik valami, akkor vegye meg, de csak az esetben, ha kap legalább két év garanciát! -
Furfangos
tag
Köszi szépen,sejtettem hogy valami gagyi a Feinwerk mert vagy 3 másik néven is fut ugyanaz az óra.Akkor a fossilt is kihagyom.
Az a gondom hogy olyan 60-70 körül keresek egy jó órát legalább öt-hat évre,utána majd akarok egy igazán komolyat.Ami tetszik nagyon a Certina Ds Podium Big Size,de az 130körül van.A Tissot Prc200 is tetszik csak túl kicsi,nem áll jól.
Mondjuk az is 100ropi.
Egy pár hsz-el ezelött be van linkelve egy óra ami olyan szépen világít,egy nagy T van a közepén az milyen márka?
Üdvwww.carpinfo.hu
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2216 üzenetére
KHS MissionTimer.
létezik kvarc szerkezetes (zöld---sárga---kék), és automata szerkezetes (kék) indexekkel.
az indexek helyén kis üvegcsövek vannak, tríciummal töltve.
a trícium felezési ideje kb. 12.5 év, tehát a csövecskék ~25 év múlva a mostani fényük negyedével fognak még világítani.
a világításhoz külső fényforrásra nincs szükség, éjjel csodálatos fénye van az órának.van komolyabb tríciumos óra is: Ball Engineer Hydrocarbon. ez már sajnos többszázezer Ft.
[ Szerkesztve ]
-
Furfangos
tag
Szia
Nem nagyon tetszenek a citizenek,vagyis ami tetszik az nem fér bele.
Most kinéztem egy Tissot pr50 nascar típust,45-ért meghoznák vadi újba.
Tetszik nagyon,csak kicsinek gondolom.38mm.
Inkább a 40-42mm kellene.De lehet hogy megveszem mert azt már látom hogy kompromisszum nélkül nem kapok ebben az árfekvésben órát.És inkább a svájci felé húz a szívem.
Victorinox órákat ismered?Azt is bevállalnám,tetszetősek.Csak semmi magyar nyelvű infót nem találok róla.Azt tudom hogy bicskáik jók
Van róla valami infód?Legfőképpen hogy itthon be lehet-e szerezni,és milyen az árfekvésük?
Kösziwww.carpinfo.hu
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2219 üzenetére
sajna a Victorinox órákat nem forgalmazzák kis hazánkban.
jó kis órák, svájci szerkezeteket használnak.
a Tissot sem rossz, de ragaszkodj a garanciához.
sajnos mostanában a low-cost vonalon előszeretettel használnak javíthatatlan (megbonthatatlan) kvarc szerkezeteket, és az árból ítélve Te sem mechanikusat választottál.
pedig "pontatlanságuk" ellenére sokkal megbízhatóbbak kvarc társaiknál, és kellő karbantartás mellett többszörös élettartamúak is lehetnek. -
Furfangos
tag
Igen,ez quartz amiről beszélek.
Az olcsobb automata órák azok jók?Például van egy Ds podium automata 85ezerért.
Ez gondolom alap modell,mi a különbség mondjuk egy ugyanilyen óra 200ezres változatához képest?
És amit emlitettél pontatlanságot,az számokban kifejezve mit jelent?
Üdvwww.carpinfo.hu
-
WN31RD
addikt
"sokkal megbízhatóbbak kvarc társaiknál, és kellő karbantartás mellett többszörös élettartamúak is lehetnek."
A #2199 után ezt nem egészen értem. Egy mechanikus óra jellemzően sokkal megbízhatóbb egy nagyjából ugyanannyiba kerülő kvarcóránál?''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
concret_hp
addikt
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2221 üzenetére
a legtöbb egyszerű svájci automata órában vagy ETA 2824, vagy ETA 2892 szerkezet ketyeg.
még a leg"alapabb" kivitelű is megfelelő a napi használatban.
napi 10" alatti pontosságra a legtöbb beszabályozható.
a drága órákba néha a finomabb kivitelt rakják, azoknak jobb a stabilitása. -
seiko
senior tag
egy mechanikus óra akár sok évtizedig is működőképes maradhat, ez az elektromosoknál nem biztos hogy így van.
míg az előbbieknél hiba esetén elég 1-2 alkatrész kicserélni, utóbbiaknál sokszor csak a komplett szerkezet cseréje jöhet(ne) szóba, de általában már az sem beszerezhető.
elég, ha egy picike kondi betojik, és mehet kukába az egész óra.
200 éves zsebórák még vígan ketyegnek, és alkatrész is készíthető hozzájuk.
a legtöbb kvarcóra még a húsz évet sem éli meg. -
seiko
senior tag
válasz concret_hp #2223 üzenetére
attól is függ, a 3-4 óra alatt mit csinálsz.
ha egy íróasztalnál ülsz, akkor kevés lehet a mozgásod.
ha rekeszeket pakolsz, akkor elégséges.
nem tudni, mennyit állt az órád raktárban-üzletben, mielőtt megvetted.
5-6 év alatt a kenőanyagok elöregszenek, azokat ki kell takarítani a szerkezetből, és újra kell azt kenni.
ilyenkor visszajön a gyári járástartalék, ami esetedben: ~40 h. -
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2221 üzenetére
íme, a háromféle kivitel közötti eltérések rövid leírása (pontosság terén):
* the Standard grade is adjusted in two positions with an average rate of +/-12 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-30 seconds/day;
* the Elaborated grade is adjusted in three positions with an average rate of +/-7 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-30 seconds/day;
* while the Top grade is adjusted in five positions with an average rate of +/-4 seconds/day, with a maximum daily variation of +/-10 seconds/day. -
petymeg
addikt
hi!
nekem volt egy qrvajó doxa óram fekete számlapos az volt ráírva hogy "sapphire crystal", még az első menyasszonyomtól kaptam, (volt vagy 100k az ára) de sajnos beleesett a tiszába mikor ott fürdőztünk és nem lett meg.
ami furcsa módon szerencse is -úgyse viselhetném mert a mostani menyasszonyom nem hagyná!
na mind1 lesz még nekem doxám ebben az életben az biztos!Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2229 üzenetére
akinek a pontosság számít, az vegyen kvarcot.
akit érdekel a feeling, az vegyem mechanikusat.
a normál kvarcok havi ~15"-et térnek el, a precíziós hőkompenzált kvarcok évente ennyit.
ha még ez is sok, akkor rádiókontrollos órát kell választani.
jó esetben naponta szinkronizálnak. -
seiko
senior tag
válasz concret_hp #2230 üzenetére
ha egy óra naponta stabilan siet/késik 10"-et, akkor az szabályozható.
ha össze-vissza jár, ott komolyabb problémák lehetnek.
én azokat az óráimat szerettem, amelyek napközben (hordva) késtek 2"-et, éjjel (letéve) siettek ugyanennyit.
csak a dátumállításkor kellett piszkálni a koronazárjukat!!!! -
Furfangos
tag
Egyenlőre jó lesz egy kvarc,aztán majd egyszer.....
Letisztult annyira a kép,hogy van két típus ami között választok,és érdekel a véleményetek.
Az egyik a Tissot Prs 516,a másik a Certina Ds podium.
Esetleg a Certina Ds Furius,de gondolom a két certina között nincs különbség tudásba.
Nos melyiket?
Üdvwww.carpinfo.hu
-
Furfangos
tag
Köszi a véleményeket.
Mindenképpen fémszíjast akarok,a bőrszíj nekem túl elegáns,vagy még a kaucsuk jönne be,de azok meg olyan rövidek hogy eddig még egy se volt jó a csuklómra.Igaz hogy csak a ds furiust próbáltam,de az kicsi.
Nekem is dillemát okoz hogy krono,legyen vagy csak 3mutatós,nem tudok dönteni.
Egyébként két boltba is voltam tegnap,és mindkettő eladó azt mondta hogy inkább Tissot-ot venne....azt nem mondták miért,csak hogy jobb...
Mindenesetre érdekes.
Üdvwww.carpinfo.hu
-
MickPDA
csendes tag
Azt hiszem igazad van. Elnézve a piacot és a potenciális érdeklődőket, marad. Ugyanakkor szeretnék egy másikat is. A Certina Podium, amit linkeltem, nekem nagyon bejön. Bőrszíj, világos számlap, 42mm-es átmérő
Ugyanakkor vonzanak a rádiójel vezérelt órák is (pontosságmániás vagyok ), bár azokról olvastam sok jót és sok rosszat is. Az a Citizen Promaster, amit nemrég linkelt tetszik és az ára sem volt rossz. Casio-ra kaptam jó ajánlatokat Young-tól. Szóval vannak megválaszolatlan kérdések: Certina Podium, vagy radio controlled és ha az utóbbi Casio, vagy Citizen?
-
Furfangos
tag
Ismertek esetleg valakit aki bolti ártól olcsóbban tud szerezni Certina órát?
Azért kérdezem mert régebben említették itt a fórumon Young78-at,beszéltem is vele,de ő inkább Tissot és Casio vonalon mozog.
Ha estleg tudtok valakit akkor írjátok meg.
Köszwww.carpinfo.hu
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest