Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • squir

    aktív tag

    válasz vadászcsiga #104175 üzenetére

    :D
    Attól még gyönyörű, nagyszerű darab, kiváló minőség, nem csak a Breitling kínálatában viszik számomra a prímet a "heritage" modellek és bármikor elfogadnám, annak ellenére is, hogy nekem túl nagy. :)
    Egyszer felpróbáltam egy ilyet, hülyén állt a csuklómon még is nehéz volt levenni! :K
    Félre ne értse senki, nem degradáló jelleggel írtam. Az én Fortis-om is "kamu-búvár", holott a sport-búvár modellek közé sorolják.

    Saint: nézz meg igazi búvárórákat (Seiko Diver, Doxa Sharkhunter, Rolex Sub, stb.). A lünetta forgatása, állíthatósága, indexek mérete, mutatók kialakítása, lünetta láthatósága, stb. Mind azt a célt szolgálja, hogy jól látható legyen rossz látási körülmények között (nem csak sötétben), ne állítódjon el könnyen, megbízható.
    Talán épp Misi hozta fel pont ezt a modellt példaként. Ahol csak pöttyök világítanak, vagy csak a szokásos, 3-6-9-12, ahol túl könnyen forog a lünetta és akár egy véletlen elakadással is tovább tudod lökni, stb., azok inkább búvár-fazonú órák.
    PL a belinkelt Tudorom (Tudor 7017/0 " Oyster Prince "Jumbo") :oyster tok, Rolex koronazár, eredetileg kb 20 atm vízállóság (annyit persze már nem tudhat, 1970-es az óra), még sem búváróra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák