Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    A kártyákat csupán egy indikátorként rángattam elő, mert ez számunkra is látható. A bevétel alkulása meg nem. A kártyák iránt keresleti szerintem egy jó mutató arra, hogy mennyire vannak rákattanva az egész Holiday Sale-re az emberek. Ha több lelkes ember van, nagyobb a hype, akkor valószínűleg rengeteg lelkes vásárló is van. Köztük rengeteg olyan, akit baromira nem érdekelnek a kártyák, viszont (játékokat) vásárol.

    Amióta ünnepi kártyák vannak, azóta kivétel nélkül MINDIG megvolt ez a lelkesedés. Tehát jól mentek a dolgok. A Holiday Sale-ben viszont váratlanul az elvárt kereslet 1/3-1/2 része van csak meg. Vagyis nagyon nagyon rosszul fogadták az emberek azt amit a Steam Holiday Sale-ként nyújt nekik. Márpedig a kapitalizmusban előbb utóbb, de biztosan bukik az a cég, ami nem azt nyújtja amit a vevői elvárnak tőle.

    A vezetés "okos" döntései 2014.

    Bevételi oldal.
    RU régió lezárása. Gabe Newell szerint már 2011-ben elérte a Németország vásárlóerejét (Steam-en). Nincs okunk feltételezni, hogy azóta ez nem növekedett jelentősen. Na, melyik cég engedheti meg magának, hogy egyik napról a másikra önként lemondjon egy ekkora piacról?

    Market.
    7 nap zár minden vásárlása. Ezzel instant lelassul a kereskedés sebessége, instant visszaesik a jutalék is. A tőzsdén se abból élnek a brókerházak, hogy emelkednek vagy csökkennek az árfolyamok, hanem hogy megpróbálják a végtelenig pörgetni a forgalom mennyiségét, mert ez után kapják a jutalékot. A Steam meg pont olyan lépését hoz be, amivel a mostani forgalmat a töredékére csökkenti.

    Kiadási oldal

    Steam Machine
    Nem lehet tudni, hogy pontosan mennyit költöttek erre a projektre, de valószínű, hogy több százmillió dollárt. Abszolút semmi jele nincs annak, hogy ez valaha is meg fog térülni. A platformra OpenGL játékok készülnének, de erről meg kiderült, hogy elavult és csak jelentős látvány effektek kiiktatásával lehet rá portolni a játékokat. Az új OpenGL szabvány meg 2018 előtt nem készül el. Eközben 2015-ben már kint lesz a DX12, meg a Mantle. Ezek megoldják majd azt a szoftveres problémát ami miatt ma indokolatlanul sok erőforrást igényelnek a konzol portok (PS4 és XBOX ONE).

    Ügyfélszolgálat
    Egyre kínosabb amit művelnek. A három nagy közül egyedül nekik nincs telefonos ügyfélszolgálatuk. Válaszidejük a végtelenhez közelít, miközben a problémát legtöbbször nem sikerül megoldani.

    Social Network
    2014 van, és Steam még mindig nem értette meg, hogy az egyik legfontosabb dolog az ügyfelekkel való gyors, világos kommunikáció. A cég még mindig titkolózik, ahol tud.

    Vezetés
    A kezdeti kis cégből a Steam óriási, picvezető céggé vált. Viszont a vezetés szemlélete nem változott. Még mindig úgy próbálják irányítani, mint régen. Pedig az egyes terülteket profiknak kellene irányítaniuk. Ma ez egyáltalán nincs így. Annak a területe kap figyelmet, és pénzt aki jó kapcsolatokat ápol a tulajdonossal. Sajna, ők pont nem pénzt hoznak, hanem pénzt visznek. Közben meg akik az új ügyfelek szerzéséért, meglévők megtartásáért, új termékek kidolgozásáért felelősek, azokkal szemmel láthatóan nem foglalkoznak.

    És igen, tényleg volt egy olyan cikk, ahol egy volt alkalmazott kitálalt, hogy mi megy cégen belül. Az emberek tényleg azzal a területtel foglalkoznak amivel csak akarnak. Ennek az lett a következménye, hogy mindenki a pénzzel legjobban kitömött projekteken akar csak dolgozni. Minden munkától valósággal menekülnek, ami ezeken kívül van, mert azok után ugye kevesebb pénzt kapnának. Azt meg ugye mégse...

    #73847 Bluerainbow
    >Azt irod , ez a vég kezdete...szerinted ez mit jelent ?

    A Titanic még vidáman úszik tovább, de a jéghegy már halálos sebet ejtett rajta. De látszólag semmi baj, az első osztályon boldogan rugdossák a fedélzetre esett jégdarabokat. A gépházban viszont már látszik, hogy kezelhetetlen a helyzet, a vezetésnek változtatnia kellene, reagálnia a teljesen megváltozott helyzetre.

    A cég mára baromira nagyra nőt. Viszi még előre a lendület, a tehetetlenség. A vezetés hibáit idáig el tudta fedni az, hogy dőlt a pénz. Most viszont (nekem úgy tűnik) egyszerűen leléptek a vevők. A bevétel 50%-70%-a hiányzik. Nincs olyan óriáscég a világon amit ez ne döntene be. Ekkora zuhanást egyszerűen nem lehet kompenzálni a kiadások csökkentésével, emberek elbocsájtásával.

    Mindezek a rossz lépések idővel oda vezethetnek, hogy Gabe Newell-t kirúgják attól a cégtől, amit ő alapított. És valószínűleg magával rántja a mostani teljes management-et is. Ez az üzleti világban nem szokatlan dolog. Steve Jobs is távozni kényszerült 1985-ben az általa (is) alapított Apple éléről.

    >Bedől idővel a steam ? És ha igen ,mi lesz a több millió játékossal
    >és a megvásárolt (bérelt) játékokkal ?

    Igen, a mai ismert Steam bedől, ha nem lesznek gyorsan nagyon drasztikus változások.

    Játékosként nem kell aggódnod, nem sokat fog változni az életed! Majd szépen jön egy szakmai/pénzügyi befektető és felvásárolja a céget. Meglépi azokat a lépéseket amit az előző vezetésnek kellett volna, és megy az üzlet tovább. :)

Új hozzászólás Aktív témák