- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ez a topik a S.T.A.L.K.E.R. Shadow Of Chernobyl játék két ingyenes módjával (StalkerSoup és Narodnaya Solyanka Cumulative Pack 2) és honosításával foglalkozik.
FIGYELEM!
A StalkerSoup fejlesztés alatt álló játék, ezért hibák adódhatnak!
A végleges verzióra még várni kell
(TALÁN SOHA NEM JÖN EL AZ A NAP!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szepko
tag
Mikor megkapod az átjárót Agropomból a mocsárba, lesz ott egy csajszi, akinek minő meglepetés, gyógyszerre
lesz szüksége, valami kuczka anya részére.Elballagsz Kalmyk mesterhez, ő meg küld kelet Pripyatba.Ennek ez egész láncnak az egyik gyökerében Ghost áll. Próbáld meg nem lelőni mikor x10 közelében kolbászolsz!
Ghosthoz pár kulcsnév: Thunder, Le Havre, Rabinowich, Goblin. Ha jól emlékszem velük mindenképpen "találkoznod" kell. Mostanában még nem voltam Pripatban, fejből ennyire futja.Jó sok küldit kihagytál ha nincs
beozárod. Én sokáig azt hittem az a füle a dögnek.
Detektorom csak a Szidrovics féle volt, a sípolós. Csak a nádasban meg a bozótosban használom.[ Szerkesztve ]
Bocsánat, hogy élek,én tehetek róla!
-
Gery D.
Topikgazda
Lenne egy kérésem!
Ha valaki a Generátorokra ér és megkapja azt a feladatot Countryman-tól, hogy egy adott időn belül le kell lőni egy Helikoptert a lebetonozott útnál, ott mentse el nekem a játékállást. Van egy pár sms, amit nem nagyon tudok kibogozni az eredeti Oroszból, az angolnak meg semmi értelme. Az is elég, ha a feladat közben csinál valaki pár képet, miközben jön az sms. Az meg mindegy, hogy az NS-ben, vagy a Soup-ban készül, mert ugyanaz. Bár, a Soup-os bug-os volt még pár verzióval ezelőtt, mert nem jött a Helikopter.
<string id="sms_hit_heli_hit1">
<text>A francba. Néhány barom lő ránk. Öngyilkosok.</text>
</string>
<string id="sms_hit_heli_hit2">
<text>Látom a barmot, aki lő a helikopterünkre. Szétrúgjuk a seggét!</text>
</string>
<string id="sms_hit_heli_hit3">
<text>Fejezzük be a beszélgetést. A pokolba ezzel a barommal. Lejjebb viszem, amíg Schwarzenegger aknavetőjével elkapod.</text>
</string>
<string id="sms_hit_heli_hit4">
<text>A francba, ez a barom eltalálta a turbinát. Kigyulladtunk!</text>
</string>
<string id="sms_hit_heli_hit5">
<text>I gave this android a piece of the monolith in the well... stuffed!!</text>
</string>Erről lenne szó.
A másik. Nem tudom, hogy a játék folyamán mikor jön az az sms, ahol Schwarzeneggert említi, de elvileg ennél a résznél jön. Erről is kérnék egy képet és egy leírást, hogy mikor és hol jött.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Fordítási munkáim: Hivatalos: Project Zomboid. Nem hivatalos: StalkerSoup & NS-CP2, Surviving-The Aftermath. Atom RPG. Nem PC fordítás: This War Of Mine Társasjáték. Infó PM-ben.
-
Laris
junior tag
Bezoárom van 4 is, és szerencsére elfogadtam az elején Saharov ötven ezer rubeles receptjét,ami most jól is jött. Még nem kaptam átjárót a mocsárba, ez mikor lesz.? Thunderrel, és Goblinnel még nem találkoztam. A küldiket figyelem, de mivel rengeteg van belőle, igyekszem kihagyni az egyszerűbbeket, de ez nem mindig sikerül. Egyébként csak azt lövöm le, aki támad, vagy a feladat része.Ahogy haladok előre, egyre jobban úgy érzem, hogy átugrottam egy két fontos dolgot.Valahogy nem látom át a sorrendet,és fölöslegesnek tartom bennei az alapjátékot, ami megkeveri és megnyújtja a történetet
[ Szerkesztve ]
-
Gery D.
Topikgazda
Ha nem lenne az alapjáték, nem Stalker lenne.
Vannak Módok, amik teljesen kihagyták belőle, de annyit is érnek szerintem. Amúgy meg az alapjáték nem sok. Az eredeti Shoc-ot 2-3 óra alatt végig lehet vinni.
Az NS-nek talán az 5%-át, ha kiteszi, a Soup-nak meg a 10%-át.[ Szerkesztve ]
Fordítási munkáim: Hivatalos: Project Zomboid. Nem hivatalos: StalkerSoup & NS-CP2, Surviving-The Aftermath. Atom RPG. Nem PC fordítás: This War Of Mine Társasjáték. Infó PM-ben.
-
Laris
junior tag
Nem akadtam el,csak nem akarok kihagyni fontos részeket, amik blokkolhatják a későbbi játékmenetet. Most kerültem a Felderítetlen földre. Ha valami nem sikerül, vagy fontos karakter meghal mindig visszatöltök, Cat Ibrahimovics óta nem ad feladatot Petrenkó Gauss pisztolya "csak olyan szaladj el a tepsiért " nem fontos.Gery D az alapjátékkal kapcsolatos véleményemet visszavonom. Kell egy kis szünet.
[ Szerkesztve ]
-
szepko
tag
Kelet Pripyat.
Cross kér egy aa12 camo nevü sörétest. Ha megkapta elküld x16-ba a zsákjáért, abban van térkép az Agropom- mocsár átjáróhoz. Át mentem, a nő ott volt, adta a küldit. A fegyver Wolf fekete angyalos balhéjánál kerül elő.
[ Szerkesztve ]
-
Laris
junior tag
Szerezd meg a széfet a labirintusból, vidd el Miner-nek, ő nem tudja kinyitni de ajánl valakit a Felderítetlen földön aki ért hozzá, és kapod a Fima által említett átjárót.Cross most nem ugrik be ki ő, és hol van. A fekete angyal témát már régebben teljesítettem, nem is emlékszem mit kaptam érte.A széfre visszatérve fönt az összefoglalóban részletes leírás van róla.
-
Gery D.
Topikgazda
Cross, (de azt hiszem más a neve neki is a fordításomban, nem ugrik most be) a Felderítetlen Földön van. Neki kell a 15 műtárgy, ha az NS-be is benne van ez a feladat.
-
Laris
junior tag
válasz Gery D. #3762 üzenetére
Jól emlékszel, a Felderítetlen földön van, most néztem utána. Cross a neve, de ez a sörétes küldetés nincs lefordítva,A fegyver a Radaron található az erdőben, egy szikla tetején. Fontos feladat a kelet pripyati átjáró megnyitásának egyik feladata.Nagyon veszélyes a Radarnak az a része.Kell a lángszóróhoz muníció bőven. Föl vettem ezt a feladatot, de nem tartottam fontosnak, de most hogy szóba került. Hát ezt még végigjátszani sem egyszerű nem még fordítani.
[ Szerkesztve ]
-
Laris
junior tag
-
Gery D.
Topikgazda
Igen, Elfelejtett Erdőt akartam írni, csak bekavarodtam. Rá gondoltam, de mást írtam.
Laris: Az a fegyveres küldetés azért nincs lefordítva, mert nem része a Soup-nak. Csak a Soup-os küldetéseket vannak lefordítva.
-
Laris
junior tag
Csak a Soupos szálon tudok tovább haladni, de a kelet Pripyatos ,és Jupiteres feladatok is érdekelnek.Beszéltem minden fontosabb karakterrel mindkét helyre kaptam valami pitiáner feladatot, de átjárót nem.A játék elejei rohangálásnak ez lett az eredménye. Valószínű, most kiszállok a játékból, és valamikor újra kezdem.
-
szepko
tag
Új játéknál szokott betenni egy csapat banditát, a töltés alatti alagúthoz, a gyár oldalán.Megéri töltögetni egy kicsit.Bandita exóban szebb az élet. A másik oldalon a kamion rakterében, van egy tt33 meg harminc lőszer. Kuznyecov könnyen hal.
-
Gery D.
Topikgazda
Ez az, amit érthetetlenül kivettek a Soup-ból. Pedig ez szerintem egy jó dolog, hogy lehet páncélt találni a hulláknál. Elég gyenge ok volt az, hogy ha nem fixálják a cuccokat a hulláknál, a páncél elöntené az egész játékot. Viszont épp ezzel a húzással lett olyan, hogy a lőszerek és a fegyverek öntötték el. Aztán hoztak egy nagyon bugyuta fixet, hogy nem lehet, csak X mennyiségű cuccot felvenni minden egyes tárgyból.
-
kekeeci
senior tag
Miért kell Kuznyecovot megölni? Jó kis feladatokat ad, és egy csomó cuccért ő adja a legjobb árat.
kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :( "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"
-
Gery D.
Topikgazda
Már lopott az NSCP2-ből és szerintem fognak is még. Mondjuk nem lenne hülyeség a Story módot folytatni az SNCP2-vel. És csak utána jönne a Collector, vagy szépen beleintegrálná a 0-ás szintbe az 1-est.
-
kekeeci
senior tag
Minden kereskedőnek mások az árai. Nem mindegy, mit hol veszel és adsz el. Néha csak filléres különbségek vannak (sok kicsi...), de néha elég jelentős az eltérés (pl. az ACOG távcső Petrenkonál 6000, Adrenalinnál és Szidorovicsnál 12000).
A katonák (Kuznyecov és Sherstuk - Agropromban) például a következőkért fizet jobb árat:
lefűrészelt csövű BM-16
PMm
Fort
Mossberg
PB1s
P-90
M-79
lézeres Groza
katonai és bandita ruhák...Szidorovics a NATO fegyverek egy részéért, a csapos a többiért, a keleti (volt VSz) fegyverekért Petrenko fizet jobban.
kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :( "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"
-
kekeeci
senior tag
Ott én még nem járok. Most készülök Sötétvölgybe.
Már legalább tizedszer kezdek bele, a hadiraktáraknál tovább még egyszer se jutottam.kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :( "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"
-
Gery D.
Topikgazda
De az elvileg lehetetlen. Mert ha kinyírod a Banditákat, akkor Borov-tól nem kapsz feladatot. Ha nem nyírod ki őket, akkor amíg menekül a Kötelességi, leszedik a Banditák. És ott van még az a tag, aki a gödörnél van. Ha nem gyilkolod le a kapunál őrködő Banditát és a mellette álló kettőt, szintén hullajelölt. Ezt még az eredeti Shoc-ban is baromi nehéz volt összehozni, a Soup-ban már csak 10X kellett visszatölteni, az NS meg még nehezebb lehet.
Egyébként ez ügyben már akartam írni TB-nek, hogy egy küldetés keretében szabadon engedné a két foglyot. De már annyira elszállt a hülyeségével, hogy inkább hagytam a francba. Pedig ebből is egy jó kis mellékfeladatot lehetett volna összehozni. Pl meg kellene neki szerezni valamit a Laborból, vagy kettő valamit és akkor annak függvényében, hogy végül melyiket szereztük meg, úgy engedi el azt a Kötelességit. Persze nekünk kellene elvinni a Sötét Völgy határába.
[ Szerkesztve ]
-
szepko
tag
válasz Gery D. #3785 üzenetére
Borov és Fein zöld marad. Maxot megmented, két bandita letudva. Tipli vissza Mongolhoz, meggyógykezeled.Futás a benzin kúthoz, törpéket vérszívókat kinyírod.Ha senki más nem halt meg, mentesz, Prométeusszá változol és elviszed nekik a baráti tüzet. Van két benzines kanna a pályán. Az első megölt bandita után a többiek, szép komótosan elindulnak az udvaron fekvő tag felé, ha odaérnek kinyírják.Kivéve az emeleti folyosón lévőt, az onnan helyből lelövi
-
Gery D.
Topikgazda
A prométeuszos mondattól számomra érthetetlen az, amit írsz. Kihez mennek, kit nyírnak ki? Aztán kit lőnek le helyből az emeleten, meg ki? Meg milyen baráti tüzet viszel kihez?
Az első mondatodban gondolom Max Lubero-t említed.
Szóval, tök felesleges ide-oda futkosni, mivel ha Bullet-tel való párbeszéd után mented meg Mongolt, ugyanúgy eljut a Bandita Bázisra. Az a baj, hogy amikor elkezded kinyírni a banditákat, egy idő után az épületben fogvatartott rabot kinyírja az őt őrző Bandita. Hacsak nem sietsz le a börtönbe és addig nem szabadítod ki a tagot, amíg ki nem nyírtál mindenkit a Bázison. Borov és a Bandita kereskedő valóban zöld marad, de azután bármikor a Sötét Völgyben jársz, az újra Spawn-olódó Banditák mindig pirosak lesznek és mindig kezdheted előröl kinyírni őket.
A másik hiba, hogy a két Kötelességi tag folyton össze-vissza szaladgál és mindaddig nem hagyja el a területet, amíg ki nem érnek a határhoz. De sokszor volt olyan, hogy 5-6 mentést kellett csinálni, mert igaz, hogy eljut egy darabig a Kötelességi, mindig visszafordul és úgy dönt, hogy felkeresi Borov-ot és megöli. Csak hogy ennek mindig az a vége, hogy Borov kinyírja őt. Ez lehet a börtönben raboskodó és a gödörnél álló Kötelességi tag is.
Ezért kellene egy normális küldetést csinálni, hogy ne kelljen ezret menteni, mire kiszabadítod a két Kötelességit.
-
szepko
tag
válasz Gery D. #3788 üzenetére
Prométheusz hozta (lopta) el a tüzet az embereknek, a baráti tűz is tűz, a banditák is emberek. Vicc akart lenni csak nem jött be. Az első áldozat a folyosón lévő bandita (kés), majd a két őrt ki kell lőni fentről, az ablakból.Az udvaron és a középső lépcsőháztól feléd eső részről, mindenki elindul a földön fekvő kötelességi felé. Háromszor csináltam meg, mindig más volt a sorrend (kivéve az első hármat). A zöld pöttyök látszanak a minimapon. Kb a bázis fele hulla, eü csomag az udvaron fekvő tagnak, kifutsz vele a kapun, és próbáld minél gyorsabban elveszteni szem elől! Pl fuss hátra, menj vissza a csövön át! A fogoly őrétől kezdve öld le a maradékot, lehetőleg késsel. Ahogy csinálod a küldiket Borovnak, a pirosodás meg fog szünni.Ne hagyj fegyvert a földön és minden hullát teljesen pakolj ki!
Benzines kanna tömegpusztít és nem pirulnak tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Gery D.
Topikgazda
Jaígy már értem. Nem tudtam hova rakni Prométeuszt.
Nálam valahányszor, ha a Kötelességi a földre kerül, az azért van, mert fejbe lőtték. Sajnos elég kevés az élete. Tulajdonképp Mongol után már nem kell a csövön keresztül közlekedni, a kapun is be lehet menni. Viszont ha jól emlékszek, amint belépsz a Banditák bázisára, egy képzeletbeli visszaszámlálás indul el, ami ha lejár, a két bandita kinyírja a foglyot. Ez az idő azt hiszem 2 perc.
Szerintem az eredeti készítőkben fel sem merült az, hogy valakinek eszébe jut kiszabadítani a gödörnél fogvatartott tagot. Amikor Max Lubero-t megmentjük, (arra most nem emlékszek, hogy ő, vagy Bullet említi-e meg) akkor is csak a börtönbe zártról beszélnek, meg hogy még valakit elkaptak. Viszont a célzott küldetés ugye itt a börtönbe zártra irányul.
-
szepko
tag
válasz Gery D. #3790 üzenetére
A küldetés teljesül mikor kiengedjük a cellából, de a térképről csak akkor megy ki, ha elkísérjük a határig. Ha csak Borov és Fein él, akkor nem blokkol le a ház sarkánál, szépen fut tovább. Egyenesen a tűzanomáliás folyosó végén lévő liftanomáliába. Szerencsére nem midig akad be végleg.
-
Gery D.
Topikgazda
Hozzáigazítottam a fordításomat a legújabb mikropatch-hez, amit az UpdateSS.exe fájllal tudtok leszedni. Ez egy dbv1-es csomag, a 16-os patch elődje, amit minden bizonnyal törölni kell majd, ha megérkezik.
-
Yutani
nagyúr
Sziasztok! Olyan problémába ütköztem, hogy a Wild Territoryra nem tudok átjutni a Rostokból a szokásos módon a fémlemezekkel félig takart átjárónál, mivel ott elektromos anomália van és ha mégis átmegyek rajta, ott félkész pályarészt találok, tehát igazából semmit, dísz az egész. Ebben a videóban a játékos simán átjut a szokásos módon, neki ez az átjáró pontosan úgy működik, ahogy az eredeti SoC-ban.
Erre mi a megoldás? A topikban rákeresve nem találtam erre vonatkozóan semmit (ami jelentheti azt is, hogy rosszul kerestem).
#tarcsad
-
Gery D.
Topikgazda
Első kérdésem az lenne, melyik móddal játszol?
Ha a Soup-pal, akkor teljesen megváltozott a játék ezen része. Az átjárót akkor kapod meg, ha követed az eredeti Shoc story-t. Vagyis amíg nem kell átmenned, mert van még egyéb elintézni valód a többi pályán, addig nem kapod meg az átjárót. Ha minden igaz, akkor a Sötét Völgy X-18-as Laborjában teljesíteni kell a küldetést.
Pontosan miket csináltál már meg? Itt az eredeti küldetésekre gondolok.[ Szerkesztve ]
-
Gery D.
Topikgazda
Az a Hadiraktárak átjárója.
Azért lenne jó tudni, melyik módról kérdezett. TB korlátozásokat vezetett be a Soup-ban, azért nem lehet szabadon átjárkálni már a területeken.
[ Szerkesztve ]
-
Aarpok
őstag
Gery.D; Sensut
Nektek visszaadta Miner a kisértet szíve műtárgyat?Mert mondta ugye egy feladatot kell neki elvégezni és akkor visszaadja,de nekem ezek szerint nem adta mivel nem találom sehol és Klenov-nak kellene az eredti műtárgy 10 macskakővel együtt.Аарпок
-
Gery D.
Topikgazda
Valamikor vissza fogja adni. De hogy mikor, azt nem tudom. Talán a Kutyája megtalálása után, de erre nem vennék mérget. Muszáj lesz visszaadnia, mert abból lesz majd egyes és kettes szintű Kísértet Szíve, amit majd Fly (vagy Panther, már nem emlékszek rá) felélesztésére kell elhasználni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...