Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Eagl3

    veterán

    Nah, nekiestem mégegyszer az X-Fi music-nak ami ugye nem igen akar működni.

    Leszedtem a létező összes illesztőprogramot ami az alaplapi hangarihoz tartozik, Driver Cleaner-el is lepucoltam ill. rendszereszközkezelőben.

    Gépet újraindítottam, BIOS-ben letiltottam az alaplapi hangkártyát majd megvártam míg bebootol az XP és megbizonyosodtam róla, hogy valóban nincs fent semmilyen audio illesztőprogram.

    Ezután kikapcsoltam a gépet majd intenzíven belenyomkodtam a PCI slotba a hangkarit (mellesleg felfedeztem egy halvány fehéres foltot két forrasztás között, nemtudom ez jelent e valamit), meglazítottam a VGA kártyát, nehogy az feszítse a lapot és ezért ne érintkezzen.

    BOOT után XP felismeri, h. új eszköz van csatlakoztatva, először multimédia audio eszköznek, nemsokrá rá már nevén szólítja a kártyát (X-Fi Extreme Music).

    Kétszer kattintok a letöltött legfrisebb driverre és ugyan az a hibaüzenet fogad mint eddig.
    Megpróbáltam a gyári lemezt, ugyan az a hibaüzenet.
    Újraindítottam a gépet és már csak Multimédia audio-nak hajlandó felismerni a masina.
    Próbáltam még ezer féle képpen felerőszakolni a drivert, fel is ment pár Creative X-Fi Extrem driver ami alapból benne van az XP-be defelkiáltójelesek voltak, abszolut ne működött sehogy a hangkari. :(

    Ha van ötletetek én megpróbálom, sajnos másik gépben per pill. sajnos nincs lehetőségem kipróbálni. Döglött lehet a kártya? Volt hasonló eset a topicban, de nemtom mi lett belőle.

Új hozzászólás Aktív témák