Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jonnyjoker01

    veterán

    válasz Nordic #67168 üzenetére

    Nyelv kérdése: van pár bilingual karakter és emellett vannak akik kicsit értik és/vagy kicsit beszélnek egy másikat. Szerintem a végére elég jól kirajzolódik hogy most ki konkrétan milyen nyelveket ért/beszél és milyen olyan szituációk vannak amikor gesztusokból, hanglejtésből, érzelmi állapotból próbálják kitalálni hogy mit is akarhat a másik (ami van hogy nem jön be, nagyon jó példa a dán és spanyol "pap" beszélgetése, bár ott nem is a beszélt szó volt a lényeg hanem hogy támogatják egymást).

    Románckérdés: szerintem ez a tökéletes példája annak, hogyan lehet ezt nem értelmetlen, checklist módon megcsinálni. Krester és családjának traumája egy helyről származik, lefeküdt annak a csávónak a fiával, akié volt a föld amin dolgoztak. Ezt úgy jutalmazta a csávó, hogy megerőszakolta Tove-t ami miatt teherbe esett. Ekkor kattant el az anyuka agya is. Krester bűntudatot érez magától is, de anyuci is eléggé megveti érte.
    .
    Mindenki a saját börtönében van a hajón, ez egy gyakran felkerülő motívum. Pont a gazdag faszi beszél erről, hogy a természetüket nem tudják megváltozatni. Ez jelképezi az ő "börtönüket". Rágerjedt Kresterre és neki is beütöttek az ösztönök, nem tud elmenekülni a természetétől, ami később további konfliktust szül közte és az anyja között (meg saját magával is).
    .
    A családból mindenki valahogy érintve volt a történtek által Adát leszámítva, mert ő nem volt ott (és én azt gondolom hogy Ada fontosabb karakter és nem a is a gyerekük amúgy...) Anyuka saját maga börtönébe került, egy alternatív vallási fanatikus valóságba, apuka szintén csak ő a másik oldalról, nem hiszi hogy létezik Isten de eljátssza a pap szerepét a felesége miatt, mert szereti. Tove pedig az erőszakolójának a rabja a gyerek miatt.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv. Johnny

Új hozzászólás Aktív témák