Hirdetés
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #20591 üzenetére
A felsorolt soreid tobbnyire amerikai whisky-vel vannak hordozva. Bourbon csak Kentucky-ban keszulhet, de sok masik ami "csak" whisky is ugyanugy keszul (pl Assassin). Az amerikai whiskynek a porkolt tolgyfa hordo ad egy vanilias izt, ami nagyon jol megy a sorokhoz. Ami ritka es tobbnyire nem illik a sorhoz, az a peat-es scotch. En szeretem, ha jol van osszerakva, de eleg niche es egydimenzios szamomra (adjunkt nem megy hozza, stb).
A 10y Laphroaig tenyleg kommersznek szamit whisky vonalon. Par kiveteltol leszamitva kb 15 evtol kezdodik a jobb cucc, de ott is hatalmas a variacio es arbeli szoras. Fozde, hordozas (alap, sherry, rum, bourbon, stb), elerhetoseg mind beleszamit.
De tobbnyire elmondhato, hogy a kommersz, boltban kaphato szelesen elerheto whiskyk tobbnyire eleg rossz ar/ertek aranyuak. A jobb cuccok altalaban limitaltak, de nem beszerezhetetlenek es relative gyakran jelenik meg beloluk. Pl erdemes sasolni a www.thewhiskyexchange.com weboldalra erkezo uj cuccokat, nagyon jok is szoktak jonni kvazi olcson (reggelente jon uj adag). Ugyanannyiert szinte mindig van lenyegesen jobb. Tavaly en £60-ert huztam be Springbank 15y Rum Cask whisky-t, ami utobbi idok egyik legjobb whiskyje ebben az arkategoriaban (most €140 korul lehet kapni azt hiszem masodlagos piacon).
[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
válasz proci985 #20638 üzenetére
Lehet, hogy csak én bírom jól az alkoholt, de szerintem ezek a mennyiségek nem túl vadak. Kb. mintha meginnál 3 pohár bort. Nem valószínű, hogy bontanék egy ilyet hétköznap este, de amúgy nem vészes. Szerintem itt inkább a kategória az, ami beszabályozza azt, hogy mennyit bírsz belőle meginni. Egy Oscar Blues-ból simán jöhet a 0,56l, viszont pl. egy Noa-ból még a 0,33-as üveg is iszonyatosan nehezen megy le.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz proci985 #20625 üzenetére
Mikkeller Black Imp Stout
Nagyon nehéz értékelni ezt a sört. Illata, habja állaga (mint a szurok) zseniális. Az első korty csak úgy kavarog a szádban, brutál kandiscukor, karamell és csoki ízek és természetesen a 15%-nyi alkohol, mintha tömény folyékony cukrot innál. De ez a sör 3 korty után sok lesz hirtelen. Nem is tudom hány embernek kéne ezt a 0,375-ös palackot meginni, sztem 5-nek. Ami viszont számomra bántó az a hosszan tartó keserű utóíz.
1dl után félre kellett tennem, 20peccel kóstolás után még mindig érzem a keserűséget a számban.
Sajnos reális az untappd 4 alatti pontszáma.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Dilikutya
félisten
válasz proci985 #20745 üzenetére
Tényleg felvásárolt craft főzdék drágább sörével hasonlítod össze? Attól az nem lesz nagyüzemi, hogy a tulajdonos a Heineken.
Untappd értékelés nem érdekel, itt úgy is mindenki pontszámot iszik sör helyett. Soproni IPA/APA párost én nem emlegetném, persze nem is várjuk el tőlük, hogy egy szinten legyenek, de azért egy American Beauty veri is őket.
Az egyéni véleményem, hogy a Soproni IPA konkrétan szar, savanyú, kicsit az alap Sopronira emlékeztető ízzel a háttérben. IPA jobb, bár az meg hol iható, hol nem. Mostanában mintha komló lenne benne kevesebb.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Aranypatkány
tag
válasz proci985 #20749 üzenetére
A Monyó felett eljárt az idő. 5-6 éve amikor még csak feltörekvő ágban volt itthon a sörforradalom, akkor még menőnek számított, abban az időben még a külföldi kraft is nagyon nehezen volt elérhető itthon, főleg a komolyabb ipák, dupla ipák... aztán megrekedtek valamiért Monyóék. A Mad Scientist, BYM viszont erősen betört, szinte már követhetetlen annyi féle sörük, pontosabban kísérletezésük van, főleg az előbbieknél (MS). Hol jobb, hol gyengébb söreik vannak, de rengeteg féle.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #20752 üzenetére
Kicsit tul gyorsan jonnek a MS hordos cuccai, sokat szenvednek attol, hogy nem varjak ki rendesen az erest. Sok UK fozde is ettol szenved - turelmetlenek (hely/penz miatt), es ilyen 4 honapos BA stout-ok jonnek, amik eleg felejthetoek. Egy jo USA stout mostanaban minimum egy evig erik. Az Anabasis b4 barleywine amit nemreg beszereztem egy uveggel peldaul ket evig erett a hordoban.
-
Jhonny06
veterán
válasz proci985 #20911 üzenetére
Igen, régen ezek az olcsó Brewdogok 600-650 körül mentek itthon, ha jól emlékszem. Persze ez már sok éve volt, tehát nem csodálom, hogy azóta felmentek az árak. Ivósörnek viszont drága, abban igazad van. Még a 5AM Saint hiányzik, azt talán még jobban is kedvelem, de nagyon eltűnt mostanában.
-
jookomak
őstag
válasz proci985 #20973 üzenetére
Meghoztátok a kedvem egy rendeléshez.
proci, te milyen európai, illetve főleg uk webshopokat tudsz ajánlani?
Nem kell most semmi extra, csak a jól bejáratott kedvencek, kbs, cbs, de molen, esetleg némi omnipollo noa alapverzió.[CsuCsu] te melyik oldalakat szoktad használni?
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #21048 üzenetére
Londonban a sarki kozertben (ertsd Tesco/Waitrose/Morrisons) most mar Buxton imperial stout, BrewdogxCloudwater NEDIPA, BA saison, milkshake IPA, stb kaphato. Nagyon raleptek a gazra. A Tesco kezdte, most meg versenyt vivnak egymassal, ki tud meg kraftabb lenni. Megtalaltak azt az uzleti modellt, amivel eleg kisebb mennyisegre idoszakosan szerzodni, igy most folyik minden.
-
mekker
őstag
válasz proci985 #21048 üzenetére
Hiperekbe bekerülni megint más tészta. Részleteket nem tudok, de egyszer olvastam, hogy rendesen meg kell érte küzdeni. Persze ez érthető is, hiszen ott több tucat üzletről van szó, nem egy mezei kisboltról.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
L4D1K
őstag
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #21052 üzenetére
Miota errefele jartal sok valtozas kovetkezett be. Brewdog mar 2010 ota van mindenhol egyebkent. A szupermarketek az utobbi egy evben leptek szintet. Most mar siman lehet imperial stout-ot venni a sarki Tesco-ban. Bottleshop sajnos bezart, de a Mikkeller szepen atvette a helyet. Nemreg vasaroltam Hill Farmstead cuccokat crowler-ben, vicc az egesz. A helyi Brewdog Burley Oak soroket hozott. Londont egyedul Koppenhaga mulja felul.
Mondjuk mostanaban en tobbnyire USA-bol rendelek, szoval a helyi valasztek egyre kevesbe szamit. Jovo heten jon egy Side Project es Bottle Logic szallitmany, amiken negyen osztozunk.
-
-
jookomak
őstag
válasz proci985 #21175 üzenetére
Rég nem ittam hobgoblint, múltkor találtam kétfélét (red ale és blond ale) az itteni aldiban, 1.25 fontért a fél literes, és azt kell mondjam, ennyi pénzért hibátlan mindkettő. Épp, hogy drágább, mint a nagyüzemi lagerek, de azoknál sokkal jobb.
Jelenlegi brewdog árak szupermarketben: 4 doboz 0.33-as 5 vagy 6 font. -
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #21478 üzenetére
Van sok jo barleywine, csak keresni kell. Mivel ez a mufaj alapbol hordozva jo (legalabbis szamomra), nyilvan headliner termek legtobb esetben nem lesz belole, nem sok ertelmet latom legalabbis. A Bigfoot-ert en nem vagyok oda, ilyen alapszintu cucc egyebkent sokszor van csapon random hagyomanyos angol fozdektol a teli szezonban (old ale-kent kategorizalva).
Hordozosbol pedig ott vannak EU szinten a petakert beszerezheto JW Lees cuccok, dragabban a Lervig cuccai, a Bevog Hagger, De Struise sorok, De Molen, Siren, Pomona Island, De Moersleutel...
Aztan ott van az USA, de nyilvan azok trukkozes nelkul nehez esetek, legalabbis annak aki nem jaratos ebben. Van sok jo fozde akik evente tobbszot adnak ki top barleywine-t. Csak az Anchorage-tol szereztem bolti aron 3 felet az elmult par honapban (A Deal With The Devil DO, Ten Years, Wendigo), illetve Side Project webshopbol (Anabasis, For Gabe). De itt tenyleg gyakorlat kell.
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
válasz proci985 #21488 üzenetére
Értem és elfogadom. Kevés a tapasztalatom, csak feltűnt, hogy jellemzően magasabb az értékelésük és az áruk a BA daraboknak. A Csucsu által említett speciális tárolási körülményekre nem is gondoltam; pár hónapja, még az otthonmaradós időszakban Winkler elment a Mad Scientist-hez, ahol mutatta a srác, hogy beszereztek jópár hordót, ami majd valamelyik különlegesebb batchet fogja érlelni, de ott ilyet nem láttam, hogy külön helyiségben lett volna, ott volt a többi acél erjesztőtartály és ott dobozoltak a dolgozók is. Ettől függetlenül elhiszem, hogy így van, ahogy ettem nagy gonddal elkészített bécsi szeletet étteremben és bolti fagyasztot verziót is, ha nem is ég és föld a különbség, de érezhető. Ki meddig megy el, ez nyilván meglátszik az árakon is.
(#21493) jookomak: az említtet darabokat még a Csakajó hőskorszakban volt szerencsém megkóstolni, a Speedway emlékeim szerint 0,75-ös volt és négyen vagy öten voltunk rá. Jó idők voltak :-) Rákerestem az Islay viszkire, egyedül a Laphroaig-ot ittam; tényleg meglepett a füst, mint az első bambergi sör :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #21488 üzenetére
Csucs fozeteknel szinte kivetel nelkul bourbon hordo van, azok kozul is premium bourbon. A BA pedig szinte mindig jobb, mint az alapsor, a kivetel inkabb az, amikor nem. Az Omnipollo, amibol szerintem tobbnyire kiindulsz, nem egy nagy BA player, nem igazan vannak otthon benne. A Side Project, Voodoo, Angry Chair, Weldwerks, Toppling Goliath, Forager, Pulpit Rock sorok, stb amik szamottevoek. Stout eseten a bourbon mindig jo. Pont. Ha pedig nem, akkor a fozde valamit nagyon szarul csinal. Tapasztalatbol mondom.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #21506 üzenetére
Sok europai fozde 3-6 honap erleles utan mar rairja, hogy BA. Tobbnyire rendes hordo programjuk sincsen, nem frissen uritett hordot hasznalnak es nem is igazan ertenek hozza. Nem csoda, hogy felresikerulnek. Egyebkent az igazan komoly fozdeknel nincs is olyan, hogy alapsor - eleve hordohoz fozik, nem adnak ki hordozatlan varianst (pl Bottle Logic, Side Project, 3 Sons).
Europaban, akikrol tudom, hogy jol csinaljak es beszerezhetoek: Lervig, De Moersleutel, De Struise, Siren, AF Brew, Puhaste, Pohjala. Bennuk az a kozos egyebkent, hogy van egy stabil hordo programjuk, es nem csak esetenkent csinalnak egy BA sort. De beszerzheto sok jo USA cucc is, jon sok csak figyelni kell (persze nem a hype sorok).
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #21598 üzenetére
Azokkal a Founders ivosorokkel nekem az a bajom, hogy a UK scene hasonlo arakon mar joval jobb ivosoroket csinal, amik mellesleg frissebbek is. Az All Day IPA valojaban inkabb pale ale, es a DEYA / Track / Verdant vonal ketsegkivul korbehugyozza olyan 15%-kal dragabban.
A stoutjaik ketsegkivul ar/ertek bajnokok, de gyorsan megunhatoak sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #21600 üzenetére
Ja itt £2.20 a 330ml All Day, a DEYA / Track ivosor pedig £3.00-4.00 a 440ml-ert. Webshopozas ivosorre itt nagyon megy a fozdek sajat boltjabol, ahol kedvezmenyes 12-24 rekeszek vannak illetve minihordok, alacsony osszeghatar felett ingyen szallitva 2 napon belul, frissen az adott heti fozet a cold store-bol. Szupermarketben ugye ott hevernek hutetlenul, ki tudja miota. Legutobb egy baratom szulinapjara rendeltunk be 72 doboznyi Track sort.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #21649 üzenetére
Szerintem az eleszto lehet a ludas, pl brett. Egyesek nagyon erzekenyek ezekre.
@Aranypatkany
IPA teren OH jellemzoen konzisztensebb es tobb top cuccuk van. Stout szinten is kreativabbak. Legtobb utobbi EQ nekem csalodas volt.@jsk
Nekem a stout all hegyekben. Veszem a limitalt nagy BA cuccokat amikre csak egyszer van lehetoseg, de nyari melegben nem csuszik, illetve egy reszuk megosztasra var csaladdal, baratokkal. Most jott 6 uveg Angry Chair, es meg eppen erkezik egy valag Side Project, Anchorage es Fremont... a kavesakat viszont le kell szolozzam, nem allnak el. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz proci985 #21699 üzenetére
Le, de már itt vagyok megint...
Képen láttam elég is volt , de a Lervig bizonyos fajtáit még itt osloba is nehézkes beszerezni. Meg a barley wine sem az.én világom.
Egy Lervig 3 bean stout vár a polcon. Valahogy nem hiányzik a díszes palack. 0.33 doboz, szép cimke, ennyi."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
[CsuCsu]
őstag
válasz proci985 #21721 üzenetére
En iszok egesz uveggel / rendes 2-3dl poharral hype fozdetol, es van olyan fozde, ami szinte tenyleg soha nem hibazik, sajat tapasztalatbol mondom. Side Project, Hill Farmstead, Bokke legfokepp. Side Project csinal egy gyengebb imperial stout-ot sajat magukhoz kepest, akkor a rating 4.7+ helyett 4.5 lesz. Es meg ugy is top sor. Forrasrol lehet vitatkozni - a Side Project a jarvany ota nekem elsodleges forrasbol jon a fozde webshopjabol, csak azt kellett elintezni, hogy legyen emberem aki elhozza a fozdetol es feladja postan. Persze a hype sorok 10 masodperc alatt fogynak el - kb annyi ido, amig az embernek betolt es ratenyerel Apple Pay-re. For Gabe bolti ara is $75 (masodlagoson $500) - de ha azt nezed, mibol all ossze, ertheto egyebkent.
@FPSTunker
Szallitasi besorolas tokmindegy. Ha egy IPA 40 fokban izzad par oranal tobbet, az mar tonkremegy. Orszagok kozott normalis esetben hutve szallitjak a nagyker tetelt, a szemelyeset azert nem hutik, mert 2-3 napot normalis esetben kibir a csomagban, ha nincs kanikula. UK-ban sok fozde egyebkent atallt 24h szallitasra, es melegben meg egy csomag jeget is bedob.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest