Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ROEL

    csendes tag

    válasz jhony777 #1539 üzenetére

    Ha lesz időm, ezt leírom bővebben, összevetem nektek az Adobe és Sony programok közti különbséget, melyik miben jobb. Ami az Encoret illeti, jobb mint az Architect.
    A Sony ''elbaszta'' az Architectet már a 3-as változatnál, egyéni DVD specifikációval akarja megoldani a végeredményt, ami nem igazán akar működni.
    Sokszor a kész lemez nem is működik,már a first play sem. Vagy mert nem támogat minden DVD lejátszót, amit kétlek, hiszen Sony DVD lejátszóban sem ment, vagy egyszerűen csak rossz az egész. Pedig össze tudok rakni egy DVD-t, elhiheted. ;)

    Ezt tükrözi az is, hogy ha a Vegas 7.0-ből renderelsz egy 4 GB-os MPEG, állítólag a DVD Architect specifikációval kompatibilis fájlt, akkor az a DVD Architectben nem 4 GB lesz, hanem 4,3, vagy még több. Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy készülhettt ilyen Authoring progi a Vegas mellé!?
    Ugyanakkor a Vegasban szerkesztett videók az Encore-ban, vagy más authoring progikban ugyanakkorák lesznek.
    Ugyhogy én a magam részéről a következő felállásban dolgozom:
    Sony Vegas 7.0, Adobe After Efects 7.0, Adobe Audition 2.0, Adobe Photoshop CS2 és Adobe Encore DVD 2.0.
    Persze nagyon szép, hogy a DVD Architect ennyit fejlődött 2 év alatt, de inkább figyeltek volna oda jobban az együtt forgalmazott termékeik kompatibilítására. :U

    Ami az Encoret illeti, nekem mindent megér, hogy a menüket az After Effects-ben és a Photoshopban szerkeszthetem egyetlen klikkel.Ez olyan,mintha a DVD Architect menülyét egy kattintással megnyithatnád a Vegasban,majd amikor elmented, az rögtön bekerül az Architectbe a változtatásokkal minden renderelés nélkül.

    A vegasról nem tudok és nem is akarok leszokni ( persze előfordul, hogy inkább Premiere Proval szerkesztek, de ez inkább a HD-re vonatkozik ), viszont az Architectet kivontam az életemből,már a 2-es változat után. Nagy csalódást okozott a Sony, az Architect nem hogy nem alkalmas professzionális DVD Authoring munkára, véleményem szerint semmire sem alkalmas. Ahogy pedig a mester anyag elkészítése meg van benne oldva, hát tudod a DDP2-es mester fájlt a merevlemezre menteni számomra nagyon durva! A DLT írómat nem is ismeri,( Na az Encore-nál ilyen gond sincs ) pedig a mester anyagot nem a merevlemezre, hanem Cartridge-re kell írni,külön a két réteget.Vagy amikor kész a mesterelés, még egyszer írjam ki a DDP2-es fájlt Cartridge-r?
    Mindent összevetve én soha többé nem kínlódok az Architectel, megvan a bevált folyamat és a bevált progik.

    DVD Architect 4.0 HUI és Vegas 7 HUI : http://www.roel-film-productions.eu

Új hozzászólás Aktív témák