- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
válasz bartimre88 #9949 üzenetére
A Vaio Control Center és a Hotkey Utilities legyen fenn és akkor megy minden, a tapipad Fn-es kikapcsolását kivéve. Tedd fel azokat a drivereket, amelyekkel jött a gép és a win10 megoldja a többit.
-
Airedhyal
aktív tag
Üdv mindenki.
Hoztak hozzám egy Sony sve1111m1ew notebook -ot rendszer újra telepítésre, ami gond nélkül megtörtént.
Annyi a gondom, hogy hiába telepítettem fel a hotkey támogatást, fordítva működik a dolog... az Fn -t kell nyomni ha kellenek a karakterek.
Meglehet fordítani ezt a kis zavaró apróságot?
Én nem jöttem rá hogy lehet.Előre is köszönöm.
-
ph2012
senior tag
Néhány napja töltöttem le a Windows 10, 1709-es buildet. Azóta a laptop bekapcsolásakor egy pattanó hangot ad a hangszóró.
Másnál nincs ilyen jelenség? Mitől lehet ez?
Sony Vaio SVF1532A1EW laptopról van szó.
Köszi a választ.
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Van egy Sony Vaio sve1512e6ew laptop, hogy lehet/honnan lehet szererzni olyan bios amiben
az Advanced fül működik? Amit találtam odlal az nem ehhez a szériához van meg mintha le is szedték volna a lényegi dolgokat.
Amúgy nonszensz hogy nem tudok belépni egy bios-ba és átállítani amit akarok
A konkrét probléma hogy úgy tűnik totál tönkrement az lcd, először csak a backlight de most már semmi nem látszik viszont jobb is lenne használni külső monitoron, a boot alatt meg nem engedi a külső montiort, na ezt aztán végképp nem értem hogy mi értelme? valaki tudja? át lehetne ezt állítani ha belehetne lépni az advanced bios-ba, na de oda nem lehet egyelőre. -
Mr. Elliot
aktív tag
Sziasztok!
Évekkel ezelőtt itt is kerestem megoldást a webkamerámra, mert nem működött és igazából azóta sem. Viszont a napokban vettem észre, hogy megy de olyan, mint ha fordítva lenne bekötve. Ha lehajtom a laptop fedelét akkor probléma mentesen megy, ha felhajtom és elindítom a kamera programot, akkor nem található kamera és hibakód stb.
Erre tud valaki valami tanácsot adni, hogy mi tévő legyek?
A gép típusa: SVF1521H1EW Windows 10
-
SentryGun
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 8 éves, tökéletesen működő backup-ként használt Sony VAIO laptopom. A héten viszont szerintem megadta magát az alaplapi töltőcsatlakozó forrasztás, mert mozog az egész, ha bedugom a csatit. Tudtok ajánlani Budapesten jó laptop szervízt, vagy ezzel a problémával csak random vigyem be valahova?
Köszönöm a segítséget! -
ph2012
senior tag
Sziasztok.
Van egy Sony Vaio SVF1532A1EW laptopunk. 2014-ben vettük. Mostanában vettem egy Nokia 216 telefont. Bluetooth kapcsolatot szeretnék létrehozni köztük de nem megy. Mi lehet az oka?Köszi a választ.
-
bartimre88
tag
Sziasztok!
VPCSE notim még mindig működik, annak ellenére, hogy jó koros már.
Kérdésem a vidi kártyával kapcsolatos: az OEM Windowst már rég elveszítettem, szóval most 10-et futtatok, midnenféle driver nélkül. Hiába töltöm le a legújabb nvidia illesztőt, nem aktiválódik a kártya, kizárólag az alaplai megy. Lenne ötletetek?Köszi!
Üdv., Imre
-
bulbaa
tag
válasz bartimre88 #9959 üzenetére
Szerintem próbálj meg olyan Windowst telepíteni amivel anno vásárolva lett (gondolom Windows 7).
Elvileg nem elég az nVidia driver, hanem kell valami külön sonys szoftver/driver ami a váltást végzi. Lehet hogy az nem kompatibilis a Windows 10-zel, vagy nincs is rá.
Nekünk egy VPCSB van otthon és amikor pár éve tettünk bele SSD-t, én is windows 10-et telepítettem, de pár funkció nem volt hajlandó működni, így azóta is Win7 van rajta.Nem tudom mit értesz az alatt hogy az OEM Windowst elveszítetted, de ha fizikailag megvan a merevlemez akkor érdemes lehet valami programmal (esetleg Linux alatt?) átnézni mert van rajta -legalábbis az enyémen- egy (elég jól el)rejtett partíció amin van egy backup Windows.
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Meghalt az eredeti akkumulátora(VGP-BPS26) a Sony Laptopomnak. Próbáltam benne cellát cserélni, de letiltott szerintem. Tudtok ajánlani valami olyan utángyártott akksit, amiben, ha esetleg mehjal majd a jövőben a cell, akkor nem tilt le, hanem tudom esetleg cserélni a 18650-es cellát? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Steve_Brown
aktív tag
-
pc360
addikt
-
pc360
addikt
válasz zolee001 #9964 üzenetére
De ezek szerint mindegy, hogy 3,3 vagy 7 Ampert eresztek rá? Mi számít jobb minőségűnek? Nem véletlen kérdeztem rá. Főleg, mivel a 22. kerületben kvázi nincs is számtech bolt, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit rendelek és hova kell érte menni.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
zolee001
őstag
A feszültség a lényeg ,hogy az pontos legyen,ha amper több azzal semmi gond
Ellenben a csatlakozökra kell odafigyelni mert itt van körülöttem 5 db VAIO de mindnek más a cstlakozója
Jobb minösség = nem annyira népi kinai dzsunka tákolmány
Ilyen egy eredeti -
-
-
pc360
addikt
válasz Steve_Brown #9968 üzenetére
Nálunk nem jött be az univerzális megoldás, sajna nem kompatibilis egyik fej se.... Próba meg persze nincs megvásárlás előtt.
-
zolee001
őstag
Üdv mindenkinek aki még olvssa ezt topicot
Lenne e valakinek megosztásra egy Recovery particio (Media) Sony Tap11-hez?
Erröl lenne szo
Köszönettel -
pc360
addikt
válasz Steve_Brown #9970 üzenetére
Nincs sajnos digitális tolómérőm, úgyhogy már nem, de maradt a pontos típus rendelése. A héten már érkezik.
-
HARDVERAPRÓD
válasz zolee001 #9978 üzenetére
Igen volt, és a gyári oldalról szedtem le mindent és nem is volt gond. Ez vagy 3 éve volt. És mivel vettem használtan újra telepítettem, és recovery partició nélkül. Nyilván ez nem jelenti azt hogy azóta ez nem változott. Viszont még azt megteheted, hogy írsz a sony-nak segítőkészek, és talán tudnak megoldást, a problémádra. Hátha nekik megvan. Kell nekik gyári szám, de ezek ugye kiolvashatóak a Biosból vagy a gép aljáról. Nyilván ezt te is tudod.
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Sehol nem találom, tudnátok segíteni, hogy hol lehet a vgn-sr210 típusú kis laptopnak a service manualja vagy egy tutorial, merthogy az lvds kábelt kéne kicserélni benne és ennél a laptopnál ez eléggé komplikált.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ice&Lime
veterán
Van még egy kis gond velei, hogy nem jó a hűtése mostanában, mert az alap hőfok a régi állapotához képest 12 fokkal több a kelleténél, attól függetlenül, hogy nemrég már újra lett pasztázva és ki lett tisztítva teljesen.
(a ventije megy rendesen)
Ugye talán a hűtőgáz szállt el a hűtőcsőből belőle?
Ha lehetséges, hogy az lehet a hiba, akkor lenne egy kérdésem.
A gép egy dvga nélküli példány, így a hűtőcső is csak az átlagos egyszárú változat, viszont ebay-en, meg máshol is csak a dvga-s változathoz való hűtőcső van, a kétszárú fajtából. (ha van is egyszárú, az meg már indokolatlanul drága lenne)
Szerintetek probléma lenne, ha a kétszárú lenne az egyszárú régi helyére téve? így akkor a dvga hűtőpadja, a másik szár üresen állna benne.
Szerintetek?Köszi a segítséget!
-
Head88
addikt
Sziasztok,
Került hozzám egy problémás Vaio SVE1512C6E
A probléma a következő.
Új HDD került a gépbe ami üres. Egyszerűen nem hajlandó a gép bootolni semmilyen külső forrásról. (így nem tudok windowst telepíteni)BIOS-ban bármit próbálnék állítani, nem jegyzi meg a save után. CMOS elem hibátlan. (az óra beállítása az egyedüli ami működik és nem felejti el)
Az external device boot enabled-re van állítva.Az assist menüből indítva a Start from media (usb device/optical disc) opcióval sem hajlandó se lemezről se usb-ről bootolni.
Látott már valaki hasonlót?
A válaszokat előre is köszi.
-
Head88
addikt
-
Head88
addikt
Közben ellenőriztem a BIOS verziót. A legfrissebb van rajta.
-
zolee001
őstag
Az egy dolog,hogy az elem ki van véve egy kis idöre,kondik stb-b még tárolhatják a BIOS beállitásait,vmi uton modon ki kell "sütni" ált vmi jumper avagy rövidre zárás utján
A konkrét tipust nem ismerem
Assist gomb avagy VAIO gomb lenyomásával elvileg be kellene jönnie vmi hardware testnek de ez is tipusfüggö igy nem tudom az a tipusnak van e
Kokány megoldás de amennyiben van másik gép egy windows feltelepit az adott üres hdd-re majd sysprep és átrakod a VAIO-ba ,természetesen csak teszt jellegel -
Head88
addikt
válasz zolee001 #9991 üzenetére
Sajnos nincs hardware test menüpont. Alaplappal nem nagyon akarok gányolni. Nem az én gépem.
A win telepítést másik gépen szintén nem tudom megoldani. Kb 6 éve mac-et használok.
Bios-ban a reset to default settings-re is ugyanazt csinálja. Újraindítás után mintha nem történt volna semmi.
Mondjuk ahogy nézem egy 7éves dualcore pentiumos gép. Nem nagyon éri meg foglalkozni vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
TTAnonymous
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Sony Vaio VPCEH1E1E, Windows 7 újratelepítés után pár gomb nem teljesen jól működik. Ha lenyomom a "C"-t akkor ezt írja: "r5tcv", "B"-nél: "uibm", stb.
Nem minden gombnál csinálja ezt, pl: Q, E, A, S
Ötlet? Talán FN gomb probléma lehet, de arra meg az istenért nem találok drivert, most telepítettem rá W10-et, szintén ugyan ez a probléma.
Előre is köszi bármi választ. -
simongab
senior tag
válasz TTAnonymous #9997 üzenetére
Sziasztok! VAIO VPCEH1M1E bluetooth adaptere gyári ..és semmilyen driverrel nem led fel...funkciógombok közül az assist és vaio gomb nem működik, kék FN gombok sem reagálnak. Légyszi segítssetek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest