- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Yettel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1ght3chzor
őstag
Segítséget szeretnék kérni!
Külső usb-s vinyóról hogyan tudnám telepíteni a win7-et VPCEB2Z1E típusú laposom lenne, biosban nem találtam ilyen lehetőséget, illetve olyat sem, ahol az usb-k energiát kapnának még win elindulása előtt... Pls help.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
szpali
addikt
válasz h1ght3chzor #7201 üzenetére
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
h1ght3chzor
őstag
válasz h1ght3chzor #7203 üzenetére
Módosítom. Sikerült, köszi.
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
A VAIO VPCEB2Z1E laptop kártyaolvasója adapterrel sem támogatja az SDHC kártyákat?
-
szpali
addikt
biztos vagy ebben?
3 SDHC és 2 microSDHC kártyám is van (utóbbiak adapterrel) és gond nélkül működnek(a két kértyaolvasó nyílás közül ugye a jobb oldaliba próbálod)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
justaview
senior tag
Teljesen megértlek, és én is kiakadnék egy ilyen helyzetben.
Figyelmesen végigolvasva a történetedet, kívülállóként nem találtam olyan pontot, ahol beleköthetnék a Support viselkedésébe, vagy a szerviz működésébe. Te is írod több helyen, hogy meg is lepett, mi mindent cseréltek, és nem vitáztak, vitték, hozták a kütyüdet a bejáratott módon, és a szerviz mindig meg is javította.
Tehát én a supportot a Te történeted alapján is kiválónak tartom. Az is természetes reakció volt, hogy a saját költségeden elvitetheted a laptopot kivizsgálásra, ugyanis az ürge nem is mondhatott mást, miután azt mondtad neki, hogy a készülék jó, nem azért hívtad.
Az új készülék iránti igényedet (még ha érzelmi alapon egyet is értek veled, teljesen) sajnos semmilyen cég nem fogja teljesíteni, amíg a kütyü javítható, és erre nincs is jogszabály, amely kötelezné. Saját maga, pedig senki nem vállal be ilyet.
Sajnos úgy tűnik, tényleg kifogtál egy nagyon rossz készüléket, vagy szériát, és ez valóban kiakasztó, mert ekkora árszint mellett nem vár ilyet az ember, így teljesen jogos a felháborodásod (én is őrjöngenék).
[ Szerkesztve ]
-
Flam
aktív tag
válasz justaview #7208 üzenetére
Továbbra is úgy érzem, hogy Ők ígérték meg nekem, hogy diagnosztizálják május elején a gépet amikor ott lesz náluk és ez részükről elmaradt. Ebből kifolyólag nem érzem azt, hogy nekem önköltségen el kéne küldenem...
Akkor amikor ezt megbeszéltem velük a készüléknek volt baja. Mindemellett kiemelném még egyszer, hogy 1,5 hónapot vártam arra, hogy bármilyen jellegű választ kapja az ügyemmel kapcsolatban és minden egyes alkalommal csak hebegtek, habogtak, ködösítettek amikor beszéltem velük.
Számomra ez az egész nem korrekt viselkedés a support vagy az akármilyen osztály részéről.
Ha valamit megbeszéltünk akkor az legyen úgy. -
h1ght3chzor
őstag
Vaio uninstall manuálisan megvolt, a leírás alapján, minden működik, szuper, viszont az merült fel bennem, hogy hogyan lehet a touch padot így letiltani, mert eddig vaio programon belül tudtam, de most ugye az nincs...
-
hifiscsabi
csendes tag
Üdv! Van egy 6 hónapos Sony Vaio VPCEJ 17,3' Laptop eladó!
640GB HDD, 6GB DDR3Ram
1GB Video
Akku 3-4 óra!
Karcmentes Carbon minta fekete!
Gyári töltővel!
Gyári Win 7 progivalÁra 160 000Ft!
A többit Privibe!!
[ Szerkesztve ]
Hifiscsabi
-
drlovi
aktív tag
sziasztok!
a notimban egy i3 330 & 5650m combo van. a kérdésem hogy lehetséges ezeket alulfeszelni valahogy ?
-
Osiris
őstag
Persze, hogy a jobb oldaliba... A gond nem az, hogy nem megy bele a microSDHC, hanem, hogy "Semaphore timeout.." vagy valami hasonló hibát ír, ha a kártyára másolni próbálok, vagy ha partícionálnám a kártyát.. A formázás FAT32-re még látszólag összejön. Ja és a kártya egy Kingston 8GB CL10-es, ami pl. egy Dell laptop kártyaolvasójában simán működik, illetve jelenleg a telefonomban is működik.
A drivereim a legfrissebbek a laptopon, de nem az előtelepített szutyok win7, hanem egy normál telepítőről installált példány van fent.
Van még olyan gondom is, hogy hdmi-n filmlejátszásnál ha 25FPS-es a film, és a képfrissítést is 25Hz-re állítom, akkor a hdmi-n kijövő hang "ropog". meg a hűtő ventilátora is csapágyas.. Van még 3-4hónap garancia, mindenképp visszaküldöm (negyedszer) a gépet, hogy nézzék át, de sajnos nem sok esélyt látok rá, hogy a ventilátor problémán kívül a többit megoldják. -
BroCreSt
aktív tag
Az új sorozatból a T-n kívül kapható már az E, S sorozat is?
Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
bohóc21
csendes tag
Na igen, erre az új E szériára én is kíváncsi lennék, milyen véleménnyel vagytok róla és hogy lehet e már kapni boltokban? Én személy szerint sajnos nem tehettem meg, hogy valaha is VAIO-m legyen, legalábbis naprakész konfigurációval, de úgy gondolom ez a 230ezres ár egy ilyen kaliberű VAIO-ért egész jó, nemde?
-
bohóc21
csendes tag
és elvileg kapható, de egyenlőre csak itt találtam: VAIO
-
drlovi
aktív tag
válasz h1ght3chzor #7219 üzenetére
nekem most volt 2 éves, lejárt a garim. Por nem nagyon volt benne, viszont a paszta teljesen ki volt száradva. mezei noname pasztát használtam.Szerintem megéri a művelet ,és nálam szerencsére sima ügy volt a szerelés része.
-
AttyVin
aktív tag
Egy technikai kérdés.
Van a családban két régebbi kiadású Vaio.
Az egyik adapterénél 6,15, a másiknál pedig 4,7 amperes a kimenet (de mindkettő 19,5 voltos).
Nos, a kisebbik fiunk összecserélte a két csatlakozót és a nagyobb áramerősségűt dugta rá a kisebb igényűre.
Azóta, bár jelzi a gép, hogy tölti az akkut, de gyakorlatilag meg sem moccan a töltés szintje és akkuról nem is működik, annak ellenére, hogy annak a töltötségi szintje kb. 35 %. A hálózatról viszont normálisan megy a saját adapterével...
Akkor most el lehet felejteni az akkus üzemmódot - nem tragédia, mert nem "mobil" használatú gépekről van szó - vagy van valamilyen más megoldás?
Köszönettel.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
h1ght3chzor
őstag
Épp a minap néztem, és nagyon érdekes dolgot vettem észre, a honlapon azt írják, hogy már januárban lejárt a garim, holott nagyon nem igaz az adat, mert én kb júliusban vettem. Nem is értettem, hogy honnan tudja a sony honlap ezt, főleg hogy saturnban vettem. Egyébként nagyon nem érdekel a gari, lehet nekiesek én is. Meg kiporolom.
[ Szerkesztve ]
-
Flam
aktív tag
válasz h1ght3chzor #7222 üzenetére
Én azt javaslom hogy várd meg a gari leteltét, nehogy közbe valami olyan hiba merüljön fel ami miatt szervizbe kell küldeni, ott meg esetleg látják a nyomát, hogy meg lett bontva...
Az a pár hónap már nem számít semmit.[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz h1ght3chzor #7210 üzenetére
Ha az fn+funkció gombokhoz tartozó drivert feltetted, akkor kell lennie egy touchpad letiltó kombinációnak.
-
Flam
aktív tag
Nekem 5szor volt es nem kertem a javitast olvasd fentebb... Le se szartak hogy mit akarok.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz CyberPunk666 #7225 üzenetére
És melyik az? Sose találtam még ilyen a gépemen, de nagyon jó lenne, ha fn+ vmivel le lehetne tiltani... VPCEB2Z1E/BQ Melyik lenne az?
[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
válasz h1ght3chzor #7227 üzenetére
én ezt menüből tudom csak
VAIO control centeren belül:
Keyboard and Mouse/Pointing Deviceés ott van egy enable pipa.
-
applause
aktív tag
válasz h1ght3chzor #7227 üzenetére
Nálam Fn+F1.
iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
DarkChild
senior tag
SE1-es kütyüben kicseréltem a gyári vinyót egy SSD-re - működik is f@szányosan, egyetlen bibi van csak, hogy a gyárilag lebutított BIOS-ban nem lehet engedélyezni az AHCI módot, így kb. fele teljesítményen működik a meghajtó IDE-módban. (~500 MB/s helyett ~220 MB/s)
Létezik hozzá hekkelt BIOS, amelynek segítségével módosítani lehetne az IDE/AHCI funkciót, de még nem mertem nekivágni a flashelésnek
Valaki próbálkozott már ilyennel? A laptopomon lévő BIOS verziószám és a moddolt BIOS verziószáma stimmel (természetesen ehhez az S-szériához készült), csak nem tudom, hogy a külföldi S-szériához készült BIOS eltér-e esetleg valamiben a magyar S-készülékektől, ami bekavarhatna a folyamat során...
Szóval van tippje valakinek? -
applause
aktív tag
-
DarkChild
senior tag
válasz applause #7232 üzenetére
Hát nem
Olyannyira nem, hogy a gyári BIOS-ban az a menüpont is le van tiltva, ahol át lehet állítani IDE-ről AHCI-re a működését. Azt a hekkelt BIOS-t találtam, amit az előző hsz-ben linkeltem, vele láthatóvá válik az összes menü, csak egyelőre nem mertem még nekilátni az átflashelésnek... (Bár valószínűleg minden országban ugyanazt a BIOS-t kapják az S-es VAIO-k és a magyar sem tér el mondjuk az angoltól, szóval ebből kiindulva fel kéne mennie ennek a BIOS-nak az én gépemre is - de azért próbálok még 100%-ig megbizonyosodni erről, mielőtt nekifogok ) -
h1ght3chzor
őstag
válasz applause #7229 üzenetére
Win7 reinstall után, nem működik nekem, pedig a leírás alapján csináltam... fn gombok attól működnek, de fn+f1-re semmit nem csinál, mellesleg egyébként nincs is odaírva a gombra, hogy lenne másodlagos funkciója.
Viszont a másik kérdésem, hogy lan kártyámat nem ismeri fel, mi lenne a teendő? VPCEB2Z1E laptopról lenne szó.
-
szpali
addikt
válasz h1ght3chzor #7234 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
applause
aktív tag
válasz h1ght3chzor #7234 üzenetére
Valószínűleg tipusfüggő, az enyémen ott van.
iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
applause
aktív tag
válasz DarkChild #7233 üzenetére
Irtam a supportnak és ezt válaszolták.
Tisztelt Sz Ferenc
Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett a Sony terméktámogatással.
Az alapértelmezett üzemmód SATA kapcsolat esetében az AHCI, melyet esetünkben (VPCSE2F1E) nem lehet módosítani a BIOS-ban.
A AHCI funkció tehát alapértelmezetten engedélyezve van a Windows 7 operációs rendszer pedig szintén alapértelmezetten támogatja az említett funkciót.Ha további segítséget igényel lépjen velünk kapcsolatba:
Általános ügyfélszolgálat
Email: support.hu@eu.sony.com
Telefon: 061 777 91 51
elérhető Hé-Pé, 9:00-18:00-igTisztelettel,
Tóth PéterSONY SUPPORT TEAM
SUPPORT: http://www.sony.hu/support/huSony Europe Limited, Magyarországi Fióktelepe
Árpád Fejedelem útja 26-28 - 1023 Budapest - HungaryiPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
applause
aktív tag
Ha igazat ír a support akkor le kell ellenörizni a win7-t és ha a kulcs nem 0, akkor módosítani.
1. A Start menü keresőjéből indítsuk el a Regedit alkalmazást, a Futtatás rendszergazdaként opciót választva (jobb egérgomb).2. Navigáljunk a következő helyre: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/services
3. A bal oldalon válasszuk az msahci-t, a jobb oldalon pedig a Start kulcsot - jobb egérgomb, módosítás.
4. A kulcs értékét állítsuk 0-ra, majd OK.
5. Lépjünk ki az alkalmazásból, indítsuk újra gépünket, és engedélyezzük a BIOS-ban az AHCI-t. (Ez a support szerint be van állítva
6. A Windows ezt követően a bootolás után feltelepíti az AHCI drivereket.
7. Ezután a folyamat befejezéséhez egy utolsó újraindításra lesz szükségünk.
Szerencsés esetben és ha igazat mondot a support elindul a w7.
-
DarkChild
senior tag
válasz applause #7237 üzenetére
Hmmm. Neked pont az eggyel újabb modell van, nekem meg VPCSE1E1E. Igaz, csak a prociban és a vinyóban térnek el, minden más ugyanaz, valószínűleg a BIOS is...
Na, asszem' ma vagy holnap teszek egy próbát, aztán átállítom a regeditben, meglátjuk mit lép rá.
Momentán ez a helyzet: -
applause
aktív tag
válasz DarkChild #7240 üzenetére
R2086H4
Megjegyzem, hogy a supportos hülyének nézet válaszánál, mivel nekem sem AHCI-n van, mivel ha a bios úgy lenne beállítva akkor a win7 telepítéskor drivereket felrakta volna és a regisztry bejegyzés 0 lenne.
[ Szerkesztve ]
-
applause
aktív tag
Megint egy találgatás. Valahol olvastam, ha nincs a gépben sata eszköz,(HDD, DVD) és úgy indítjuk akkor ESC nyomkodásánál bejön a bővebb bios. Sajnos nem részletezték. Csak az ember kínjában mindent elolvas.
-
applause
aktív tag
Innen le lehet tölteni a kinyitott 2085 biost
-
applause
aktív tag
Olvasgatom a forumokat, és azt írják, hogy a bios csak sataII támogat.Ez ugye 300MB/s, nem emiatt annyi csak a sebességed?
-
lecsokolbi
aktív tag
Hali
Egyik ismerős lánynak Sony VAIO VPCEH3K1E -je van és mostanában nem megy neki a touchpad csak az elején érzékeli aztán nem, frissítették meg ilyen de semmi, mitől lehet ez?Míg nem tölt be teljesen a rendszer addig engedi aztán semmi
[ Szerkesztve ]
- Mindenki hazudik! -
-
DarkChild
senior tag
válasz applause #7248 üzenetére
Passz. Momentán nekem lassabb is: 230MB/sec körül megy a MZ-7PC128N. A pyr0 topicjában többen kérték is, hogy a SATA3 támogatást is oldja fel a BIOS-ban, mert elvileg a készülék képes volna rá, ennek ellenére csak SATA2-ben üzemelnek a perifériák benne... őszintén szólva ez a rész nekem kicsit homályos volt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- F-Secure termékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest