- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Hívószám-hamisítás
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flam
aktív tag
válasz Szipoly #7552 üzenetére
Hja addig eljutottam, hogy két foglalat típus létezik.
Kimelegítéssel semmiképp nem cserélnék benne. Érdekes, hogy sehol nem is találtam a neten notebookba való videokártyát.
Ez azért is izgalmas, mert mi van ha megadja magát a gépembe?! Nem fogom tudni cserélni vagy cseréltetni máshol mint a nyomorult Vaio supportosoknál? -
-
littlemamba
aktív tag
válasz Grande Ale #7555 üzenetére
Itt van a regisztrációs rész most, talán ez segít.
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
Grande Ale
őstag
válasz littlemamba #7556 üzenetére
Itt ha bejelentkezek, látom a gépem, a sorozatszámát, de ennyi. Mást nem mutat. Még a vásárlás dátuma is üres...
[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
Sziasztok!
VPCEB2Z1E/BQ típusú laptopom van, kb. 2 éve vettem és kb ugyanennyi idős a VGA drivere. Már hónapok óta küzdök egy olyan problémával, hogy az újabb verziójú DXVA-t használó (hardveres gyorsítást használó) médiplayerek (pl.: MPC-HC) alatt, a külső megjelenítőn (HDTV hdmi-n keresztül) a videók hangja pattog, torzul és a képkockákat is dobálja, akadozik a lejátszás. A jelenség főleg akkor feltűnő, ha a 24 - 25Hz-es képfrissítéssel megy a lejátszás.
Nagy nehezen rájöttem, hogy régebbi verziójú MPC-HC-val tökéletes mennek a filmek, de engem nagyon zavar, hogy az utolsó részletet csak pár hónapja fizettem ki a gép után, de már itt a támogatási időszak vége, mert a Sony sz@rik driver frissítést kiadni, pedig a hivatalos AMD driver telepítése tíltva van a laptopon.
Valamikor régebben valahogy már sikerült feltrükköznöm egy AMD drivert, de nem volt fent sokáig, mert azzal is pont a külső megjelenítőt nem lehetett rendesen használni..Esetleg van itt valaki, aki ugyanilyen típusú (VPCEB2Z1E/BQ) laptopot használ hdmi-n kiküldött kép és hang-ot tud tesztelni MPC-HC-val lejátszva. ..és meg tudná erősíteni, hogy valóban a driver hibája ez a jelenség?
Ui.: Próbáltam "ArcSoft TotalMedia Theatre v5.3.1.146 " médialejátszót is, az nem is indul el a laptopomon. Esetleg ezt is ki lehetne próbálni.
-
littlemamba
aktív tag
válasz Grande Ale #7557 üzenetére
sajnálom egyelőre nincs jobb ötletem, mint hogy felhívd a supportot.
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
Grande Ale
őstag
válasz littlemamba #7559 üzenetére
OK, köszi!
-
Osiris
őstag
válasz h1ght3chzor #7561 üzenetére
Driver nekem is a legfrissebb sony féle. A múltkor ezt a hang pattogást egy teljesen friss telepítés után a lehető leg up to date-ebb driverekkel és win7-el is produkálta az mpc-hc-val. Ilyenkor pl. a vlcplayer ki is fagy ha bekapcsolom a dxva-t, a Total Media Teathre meg nem indul. Splayert is ki fogom próbálni.
Még az is lehet, hogy az mpc-hc új verziója tesz keresztbe, valamilyen registry beállítással. Most visszatettem a fél évvel ezelőtti verziót mpc-hc-ből, előtte egy registy pucolással és most jó minden mint a régi szép időkben, még a Total Media is működik, így nem merek nagyon bolygatni semmit, mert előtte fél évig hiába telepítettem frissítettem mindent, nem múlt el ez az hang torzítás, kép akadás sehogy.[ Szerkesztve ]
-
h1ght3chzor
őstag
Innen is próbáld meg frissíteni, illetve a chipset driverét a sony-ról ha még nem tetted volna meg. Splayerrel is akadozik? Próbáld meg csak kivetítőként használni, illetve én pl teljesen új win-t raktam fel, nem raktam fel kb semmi sony felesleges drivert stb... állítsd be megfelelően a tv-hez a felbontást, Hz-et.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
törölt tag
Udv!
Cukros tea kerult a billentyuzetre es tobb beragadt ill. nem reagal. Szeretnem kicserelni, de nem vagyok otthol e markanal.
Ilyen gep lenne: Sony Vaio vpccw1z4e
Es ezt neztem ki: [link]Kinezetre stimmel (a szin nem, az nem fontos), valaki legyen kedves erositsen meg, hogy jo e.
Koszonom!
-
Flam
aktív tag
Csá!
Keress vissza kicsit, nekem is volt ilyen problémám és egyik kedves fórumozó adott egy linket az audio driverhez. Felraktam utána megjavult.
Esetleg hdmi kábel probléma is lehet, érdemes kipróbálni másikkal.
Újraraktam a rendszert nem rég, de érdekes módon a mostani tv-men nem produkálja ezt MPHC-val.
Nincs fent a videokártyádnak "tört" drivere? Az is okozhat ilyet. -
-
Osiris
őstag
Tudja valaki honnan tölthetnék le Mobility radeon telepítőkészletet? Az amd-től csak az ellenörző eszköz jön le, ami a vaio-ra nem szedi le a drivert.
-
Imi8787
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Sony Vaio VGN-FW31ZJ tipusú laptopom!
Egy a problémám vele hogy az asztalon volt egy kontrol panel amivel be és ki birtam kapcsolni a netet a wlant a blutothot meg még 1 valamit!
Szürke szinü és az asztalon középen legfelül található csak én véletlenül kinyomtam és nem birom vissza rakni! esetleg valaki csinált már ilyet? -
Sidius
tag
Sziasztok!
Van aki esetleg video driver függő és szereti a legfrissebb catalystet használni a hozzá tartozó legfrissebb driverrel?
Én meguntam, hogy Win7-en a legutolsó a 12.4-es catalyst a hozzátartozó driverével a legújabb amit használhatok, ezért próbát tettem és Win8on próbálok szerencsét, eddig nem valami sok sikerrel.
EB1S1E-m van 5650-el, természetesn alapfunckióiban jó az összes driver (játszani tudok, felbontásom is van), de a dxva, hardveres gyorsítás semmiben nem megy, egyik új driverrel sem. Kezdem unni a sonynak ezt a hülyeségét, hogy neki saját bios-szal rendelkező kártya kell, ami gyengébb mint a referencia kártya...
Tehát van itt valaki, akinek van új drivere működő hardveres gyorsítással?
-
thesound
addikt
Itt van egy.
Ezt kipróbáltam egyszer, nem hozott teljesítmény növekedést (Pl. Diablo 3), ellenben +350 rpm ventillátor pörgést alapból netezéskor vagy "idle" állapotban is. A hallható alapzaj növekedés miatt visszatettem a gyárit...[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
benecz
tag
Üdv!
1 éve vásároltam sony vaio laptopot.
Ma olyan hibát produkál,hogy nem veszi a töltést,illetve mozgatva a csatlakozót veszi,de rövid időre.
A csatlakozónak elég nagy a "holtjátéka" már újkora óta.
A gépre van garancia,de félek,hogy az lesz a válaszuk,hogy én tettem tönkre.
Valakinek volt már ilyen tapasztalata?Mi lett a vége az ügynek? -
woodpaul
őstag
Sziasztok,
Milyen lehetőségek vannak SSD-t beépíteni egy S-szériába tartozó 15"-os Vaio-ba?
Csak a HDD kivétele vagy az optikai meghajtó kipakolása játszik? Nincs esetleg valami trükk, amivel mind a DVD olvasó, mint a klasszikus HDD a gépben tartható?Valóban annyit nyom az SSD? Most láttam 256GB-os Crucial-t £123.59-ért. Ez már méretben a mostani vinyóm fele.
Androidő
-
szpali
addikt
válasz h1ght3chzor #7574 üzenetére
szintén
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
szpali
addikt
válasz woodpaul #7573 üzenetére
első körben döntsd el, hogy mennyire használod az optikai meghajtót, vagy van-e másik gép a családban, amiben van ODD
(én havi 1-2 alkalomal, nyáron esküvő szezonban heti 1-2 alkalommal)úgy oldottam meg, hogy HDD helyére SSD, ODD helyére pedig átalakító kerettel ment a HDD
ha pedig ODD kell, akkor USB-s keretet lehet kapni olcsóért, vagy dárgábban picit készre szerelt meghajtót (nekem egy Plextorra esett a választásom a LightScribe miatt)
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
DarkChild
senior tag
A töltőcsatlakozó holtjátéka alapból kicsit nagyobb, szándékosan van úgy csinálva, hogy ne feszüljön annyira bele a dugasz.
Első körben próbáld valahogy megtisztítani a csatlakozókat - természetesen a kábelt könnyebb lesz, de levett akkuval megpróbálhatod enyhén alkoholos fültisztítóval a noti belső csatlakozóját is áttörölni. Talán kontakthiba okozza. (WD40-et, vagy hasonló kontaktjavító sprayt nehogy belefújj!)
Ha a csatlakozó tisztítás nem segít, akkor szervíz... lehet, hogy eltörött a notiban a csatlakozó, vagy a töltő kábele sérült meg a szigetelés alatt. -
blueye
veterán
Vett/tett mar fel vki win8at regi Vistas de nem gyenge (FW21) Vaiora? Tapasztalat?
-
applause
aktív tag
Kb. fél óráig volt fent a W8. Nem ismerte fel a wifi-t, sárga háromszög volt az ati videónál és volt egy ismeretlen eszköz. Egyszer csak elkezdte, hogy az akkumlátor rosszul csatlakozik és kikapcsolt.
Visszament a W7, majd ha hajlandó lesz a Sony drivereket kiadni, újra megpróbálom.
Mellesleg Afrikában, Amerikában egy csomó drivert felraktak.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
h1ght3chzor
őstag
válasz applause #7580 üzenetére
Most elgondolkodtató egyébként amit mondasz... Jogos, hogy ez a sony vmiért nagyon driver függő, eddig egyik gépemmel sem volt gond, és igen, amikor én is újraraktam win7-et laposra, akkor rengeteget kellett mellé telepítenem, hogy működjön is.
Addig akkor mégse cseréljen szerintem senki, amíg a sony hivatalos honlapján nem jelennek meg a win8-as driverek.
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Flam
aktív tag
válasz h1ght3chzor #7581 üzenetére
Szerintem nem lesznek win8 driverek legalábbis 1-2 éves gépekhez tuti nem... Ati driver sem voltak hajlandóak 2 éve frissíteni... szánalom a driver support a sony-nál.
-
applause
aktív tag
A vaio az aláírásomban van.
Módosítom, megy a wifi, ez úgy sikerült, hogy bekapcsolva és lan kábel kihúzva lett tiszta telepítéssel a megvásárolt W8. Találtam VGA drivert más tipushoz, felraktam így nincs sárga háromszög, de a statima átváltás nem működik.
Először próbáltam a beállítások és adatok átvételével telepíteni, de az akku probléma előjött és kikapcsolja a gépet.. Hiába töröltem előtte a control centert. Valami batteri chek maradt még, ezt kellene unistallálni.iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
DarkChild
senior tag
válasz applause #7584 üzenetére
Az nem a W8 miatt van (mármint az akku levételi hibaüzenet). Hanem a VAIO energiamenedzsment szoftvere ütközik a Windowséval.
Start+R, írd be msconfig, majd az Automatikus indítás fülön vedd ki a pipát a "C:\Program Files (x86)\Sony\ISB Utility\ISBMgr.exe" elől, hogy ne indulhasson el. Utána nem fog hibaüzenetet dobálni az akkura. -
applause
aktív tag
válasz DarkChild #7586 üzenetére
Kicsit elkapkodtam a dolgot és már felülírtam az OP-t. Upgrade-m a Sony előírásai szerint és így is jelentkezett a akkuhiba.
Találtam Indiai Sony oldalán egy programot "VAIO Update for Windows 8 Upgrade".
VUforWin8Upg.exe
Menet:
Uninstall Vaio Care, Vaio Update, Arcsoft Effects, majd telepiteni a fenti programot. Ez két menetben letölt frissítéseket amelyek törölnek bizonyos dolgokat.
Ez után fel kell nyomni a W8-t, de nem tiszta telepítéssel.
Település után el kellindítani a fenti programot és szintén két menetben letölt drivereket és alkalmazásokat többek közt Care, Update, Control center, battery chek stb.
A frissítés második menet után jött elő a akkuhibám.
Az a baj ezzel az upgrade-l, hogy minden szemetet áthoz. A tiszta W8 kb. 28GB, mig az upgrédelt kb. 60 GB volt, mondjuk ebből 10GB levonható az én számlámra. (A takarékosságra azért van szükségem mert 120GB SSD-m van)
Azt gondoltam, hogy felnyomom a W7-t a telepítő lemezekről, letörlőm ami nem kell nekem és úgy ahogy van upgrade-m.iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
DarkChild
senior tag
válasz applause #7587 üzenetére
Azzal a 40 dolláros frissítési opcióval próbáltad?
(Letöltöttem az MS oldaláról ezt az Windows8-UpgradeAssistant.exe fájlt, de az nem is enged szűz installt, hanem a Win7-re mászik fel.)
Megvenném, de amíg nem biztos, hogy működik rendesen, addig nincs kedvem kifizetni...Amúgy nekem az eggyel korábbi, SE1-es kütyü van, 128GB-os SSD-vel, szóval én se pazarolnám a helyet
-
applause
aktív tag
-
törölt tag
Hello!
Tegnap vettem át az előrendelt SVE14AG15M laptopomat, már a Win 8-al.
Feltelepítettem, no problem, de mikor elkezdtem használni, először a wifit korlátozta le, majd lelassult teljesen. Kiírta hogy PCee4.exe alkalmazás hiba történt, illegális szoftverkivétel történt.
Majd nagynehezen az újraindítás után azt írta ki, veszélynek van kitéve! (vírusírtó: MCAffee)
Később azt hogy driver power state failure. Aztán már teljesen lefagyott.
Szerintetek mi lehet? Én hibáztam vmit? -
istika
tag
Hello.laptop vasarlas elott allok es 900 eur-ert kineztem egy vaio vpcse2f1e/s notit.tudtok mondani vlmit a sonykrol iesetleg errol a laptoprol konkretan?nagyon megtetszett a decens formaja,a vekonysaga,konnyu sulya es az eros aksija.
Mellesleg i5, 2,5ghz,4giga ram,640 giga hdd,1giga amd radeon 6630m[ Szerkesztve ]
-
applause
aktív tag
válasz DarkChild #7588 üzenetére
Most lettem kész a telepítéssel és kopp-kopp minden jó.
A lentebb írt módon upgrade-m, akku megoldva - Ctrl+Shift+Esc ISB Utility letíltani és Reboot.Megjegyzem a W8 a Nagytestvér, még azt is megjegyezte a korábbi telepítésből, hogy milyen egérkurzort választottam.
iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
applause
aktív tag
válasz DarkChild #7595 üzenetére
Működik minden mint a W7-ben, a stamina is.
Az ATI driver verziója 9.1.0.0.
Egy gond még jelentkezik ha stamina állásban van az IE néha leáll és újra indul. Ha speed állásban van nem csinálja. Néztem a hibát, valami ATI***.dll nem tetszik neki, holott ugyebár az ATI VGA ki van kapcsolva stamina módnál. Majd utánanézek, hátha csak ATI driverhiba lesz.iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
DarkChild
senior tag
válasz applause #7596 üzenetére
Na olyat meg honnan szereztél? Ha jól látom ez az utolsó a Tiédhez.
-
DarkChild
senior tag
válasz h1ght3chzor #7598 üzenetére
De a Sony féle nem valami spéci pimpelt cucc, hogy működjön a Staminás okosság?
-
DarkChild
senior tag
Itt egy oldal, ahol le lehet csekkolni a szériaszám beírásával, hogy melyik modellhez van Win8 támogatás.
SE1-re sajnos azt dobja vissza, hogy nem támogatott
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest