Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blakey

    titán

    válasz Mandok #30991 üzenetére

    Nem tudom mi vezérelt a cseréhez, de ha már cseréltél és Samsungról akkor ne lepődj, meg, hogy fakóbbnak látod ami valójában nem az csak gyárilag "jobban kalibrált". Az elmúlt 11 évben kb. 20 lapos tévém volt és mindegyiken külön kellett beállítani a bemeneteket, tehát a Youtubera is külön beállítás érvényes de annyi, hogy megegyezik a hálózati lejátszó beállításaival, tehát ha a hálózati lejátszást beállítottad akkor a YT-ra is érvényes lesz. Többnyire az összes tv-met kalibráltam és tv cseréjekor nem volt olyan szembetűnő a kép milyensége legyen az Samsung, Panasonic, Toshiba vagy Sony. Első körben javaslom, hogy, állítsd Egyéni képbeállításra, ott vedd le a Fényerőt 25-re (ez a háttérfény (világítás) fényerejére érvényes), a Kontrasztot 95-re, a Gammát -1-re a Sötét részek fényerőszíntjét (más tévéken ez a fényerő) tedd 51-re, Képélleséég maradjon 50, minden más legyen kikapcsolva illetve a Mozgás alatt a Motionflow legyen Egyéni ezen belül az Egyenletesség Min, Tisztaság 2. A többihez egyelőre ne nyúlj, így lesz BFI-d ami plazmaszintű mozgásmegjelenítést produkál, ne lepődj meg, hogy csökken a háttérfény ereje, ezzel jár emiatt kellett 25-re venni a háttérfény, különben sokkal lejjebb kéne venni. :)
    Ha ez így nagyjából megfelelő akkor minden bemeneten végig kell csinálni.

    A Kodi nem hagyományos távirányítóhoz lett tervezve, tehát vagy beszerzel egy légegeret vagy használod a Kodi okokstelefonos appját, Androidra a Kore-t, iOS-re a Kodit-t. Így minden funkciót tudsz kezelni. A másik megoldás, hogy Android lévén egyéb lejátszókat is kipróbálsz vagy külső lejátszót használsz ami javasolt.

    A Youtube egy androidos TV-re készített alkalmazás de nagyon hasonlít az LG és a Panasonicon lévő programmal, szinte 0 eltérés, sőt a Samsung Blu-ray lejátszón is ilyen, nem tudom miben látod, hogy más.

    A menürendszere valóban más egy "normál" tv-hez képest éppen ezért nem úgy kell rátekínteni, mint egy TV menürendszerére hanem mint egy Androidos eszközre és egy idő után kézre fog állni, nekem is minden kézreáll és egyértelmű, megszoktam, hogy tudom, mit, hogy kell vezérelni. Hamarosan jön a 6.0-ás frissítés, ott finomítva lesz egy-két dolog.

    *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Új hozzászólás Aktív témák