- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X@b3e
addikt
Sega Game Gear javítással foglalkozik esetleg valaki?
Rég óta aporosodik a szekrényben, jó lenne feléleszteni. Nem kapcsol be szegény, csak világit a piros ON led...... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Gomezka
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Sega Megadrive 1, amit kompozit kábellel kötöttem a tv Av bemenetére. Ad képet a gép és megy a játék, azonban lentről fölfelé folyamatosan egy zajos kép csíkozódás tapasztalható. Ez a zaj lentről fölfelé mozog, tehát nem csak egy stabil sima csík. Szerintetek mi lehet a baj? Nem kábel hiba, mivel scart csatlakozóval is próbáltam, az még durvábban kihozza.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
Tervezem befejezni a korábbi blogomat a Playstation 1 gyűjteményemmel. Egyben valószínűleg eladásra is kerül mind a Snes és a Ps One konzol is tokkal vonóval.
Ez a mostani kollekció.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Jonie
csendes tag
Sziasztok!
Ezt szerintem érdemes megnézni!
[link]
Great respect a készítőnek! -
t256
őstag
Sziasztok,
A Super Nintendo konzolon van egy lehajló műanyag a cartridge slot-nál. PAL gépeken ezen rajta is van a "PAL Version" felirat. Ennek mi a neve angolul? Szeretnék venni egyet Aliexpressen, de nem találom.Erről lenne szó.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
Köszi, ezt megtettem én is, de aliexpress-en így nem találom. Más néven árulhatják vagy ott nincs is. Ebay-en drága.
nem élet-halál kérdés csak van egy gépem, amiről hiányzik.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Sak
csendes tag
Szerintem nekem van ilyen kazetta fedél az alkatrészes dobozomban, ha szeretnéd, akkor előtúrhatom. Az Ebayes árat én is sokallom... Mennyiért vinnéd (720 pénz az ajánlott posta)?
Ha valami csinálsz, akkor azt tedd rendesen. Csak egy icipicit több ráfordítás, mintha szarul csinálnád...
-
t256
őstag
Mostanában elég sok SMB, SMB3, SMW speedrun-t nézek.
Sikerült vennem egy Japán Super Famicom Classic Mini-t. Játszom az SMW-t, amikor ugrom Marioval és leérkezés után ugrani akarok még egyszer, akkor nem ugrik.
Beizzítottam az eredeti SNES-t és láss csodát beadja. Sokkal reszponzívabb az irányítás, könnyebb, jobban megy.
Ezek szerint a SNES mini emulációja nem az igazi.
Ezt eddig Wii-n vettem észre.
Nem hiába van az, hogy a legjobbak az eredeti konzolt használják és ott döntenek világcsúcsot. Kivéve Niftski. Ő emulátort használ és billentyűzetet.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
t256
őstag
Sziasztok,
gyűjtemény rendezés közben azon gondolkodtam, hogy eladok pár játékot és gépet, mert csak a polcon gyűlnek és nincs is időm játszani.
Szóval vettem pár Wii és egy PS2 játékot, így bővült a gyűjtemény16 és 32 bites gépekhez Ti milyen megjelenítőt használtok? Beruháznék egy kisebb CRT tévébe. Hol érdemes keresgélni? Amikor legutóbb nézegettem, akkor egy csomagolás sérült műszaki cikkekkel foglalkozó üzletben volt Schneider és mindenféle német márkájú tévé. Most semmi.
FB marketplace, hardverapró? Csak ezek a lehetőségek vannak?Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Cruxz
csendes tag
Én csak beírtam jófogáson keresőbe, minél olcsóbb áron, leszűkítve város/kerületre és találtam olcsó/ingyenes CRT-t. De az igényesek Sony Trinitront meg PVM-et ajánlanak asszem.
A síkképcsöves 100Hz-es TV-ken nem lehet fénypisztolyozni. A régebbi fajták 50 Hz-esek azokon lehet, csak érdekesség. Viszont a régebbiek lehet még nem értik az NTSC jelet (fekete-fehér lesz), ha az számítana akkor kell egy 60 Hz-es, a síkképcsöves úgy vettem észre tudja azt is.[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
-
Cruxz
csendes tag
Működő Rom, de nem túl fényes állapotban.
Agyon tisztítottam már... kéne rajta még javítani vagy így is megmarad?
Ki mit tenne vele?
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok.
Sikerült megnyernem egy aukciót aminek a tárgya egy Atari 2600 gép tartozékok nélkül.
Azt szeretném kérdezni hogy a joystick és az adapter ugyanaz mint a piacon egykor kapható replikának?Mert olyanom van ithon akkor hozzá.Meg egyáltalán hogyan tudom kipróbálni hogy működik e ha nincs hozzá kazettám?
A klón gépeknek ugyebár vannak beépített játékai,de az eredetit ha kazetta nélkül bekapcsolom az ad képet,ír ki valamit??A Pitfallra vagyok rákattanva,ha összeáll a gép akkor az lesz a következő lépés hogy az internet sötét bugyraiból vadászok hozzá egy eredeti Pitfallt.
Van még 1-2 cím ami szóba jöhet,szerencsére nem sok,elég sokba lesz ígyis.Még legalább 1db eredeti joystickot is szeretnék venni hozzá,vagy valami jobb minőségű quick shotos cuccot.
Ő az.
[ Szerkesztve ]
-
-
Guitar14
senior tag
válasz perge666 #17577 üzenetére
Azta... ezt én is néztem az elmúlt napokban, hogy nem rossz vétel. Gratula! Szép darab, ha nem is működik akkor szerintem ezeket könnyen lehet javítani. Sajnos segíteni nem tudok mivel a géphez nem értek de neten sok videót néztem róla és a játékairól.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
-
Guitar14
senior tag
Én egy 2600 flashback-nek örülnél még. (PS1-nél régebbi nekem max Nes/Snes lenne, utóbbi volt is viszont a Switch Online-al elérhetővév váltak így vettem Snes és Nes kontrollert Switch-hez így megvan az élmény. )
Majd írj róla, kíváncsi vagyok.
Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
válasz Guitar14 #17581 üzenetére
Switchen énis kipróbáltam a NES,SNES játékokat,az sem kis élmény volt részemröl,de hamar ráuntam a Switchre és eladtam.
Ahogy Bogyi007 is írta,jó dolog egy eredetit bírtokolni,nekem teljesen más élmény.
86-ban születtem,a 90-es években a NES-SNES-Atari klónok folytak mifelénk a csapból is,és beszippantott nem kicsit. -
-
Bogyi007
veterán
válasz perge666 #17584 üzenetére
Úú ne is mondd, azt a pillanat amikor kibontod a vadonatúj N64 gépet haverjaid körében és tolod a Shadow of The Empire SW játékot és játszol a Wave Race jetski játékkal amiben a ködös tavi pályán a második körre felszáll a pára és a vízen visszatükröződik a játéktér.
Na az az élmény MEGFIZETHETETLEN.
Előtte olyan grafikát csak Pc-n láttunk a 3dfx kártyák indulása idején. Riva 128 és Riva TnT2 kártyák tudták azt akkoriban méregdrága áron...Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
-
válasz perge666 #17586 üzenetére
Megérkezett az Atari 2600 is,de egyelőre sajnos nem tudtam bele életet lehelni.
Vagy én csinálok valamit rosszul,vagy van vele valami probléma. A Tv-hez RCA-n keresztül tudom csatlakoztatni amiből nem 3 hanem csak 1 dugó van gondolom ez lenne felelős a képért de a hangot nem tudom hogy tudja így kiadni,na mind1,kép sincs. A TV-n rákötöttem a sárga dugóra gondolom az felel a képért,de kipróbáltam a másik 2 lyukba is,TV-n kivàlasztottam a megfelelő csatornát de semmi nem történik.
Valakinek esetleg lenne valami tippje,ötlete hogy mit próbáljak meg. -
Guitar14
senior tag
válasz perge666 #17587 üzenetére
Az Atari 2600 teljesen más elven működik mint az az utáni "modernebb" konzolok. Az az egy kábel adja a képet és a hangot is (mint régen a koax kábel amit bedugtál a Tv-be) Az nem RCA kabel hanem ugyan az mint a koax csak más vége van. (fogalmam sincs mi a rendes neve )
Kell venned egy ilyet ami azt átalakítja rendes koaxra:
Majd ezt bedugva a TV-be 2-es vagy 3-as csatornán (akár automatikus kereséssel) tudod megtalálni a képet ha működik a gép.
Ha rca-ra konvertálnád és azon keresztül dugbád be a TV-be akkor azt csinálod mint én anno' a sárgakazettás nintendoval.
Régi VHS lejátszóba bedugod ezt a koax kábelt, beállítod a VHS-t 2-es vagy 3-as csatornára majd azt RCA-n keresztül rádugod a Tv-re (akár felskálázod egy RCA->HDMI konverterrel) és már HDMI-re is képes lesz.Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv
-
-
válasz perge666 #17589 üzenetére
Egy kis fejlemény.
A " piaci Atariból " kihúztam a kábelt és bedugtam az eredetibe.
Autómata hangolással megtalálja a gépet,indulnak a kazetták,de csak fekete-fehér a kép.
A bekapcsoló gomb mellett van a szín kapcsoló,de szinesre véve zavarosabb a kép és ugyanúgy fekete-fehér.
Ez kábel hiba lesz,vagy valami más gondja lesz??
Mert az RCA végű dugó rész " pucája " hosszabb mint a gyári és azon filózok hogy talán ez is okozhatja akár a színhibát. / bár egyáltalán nem értek hozzá / -
-
-
válasz Guitar14 #17591 üzenetére
Na szóval a bal oldali csatlakozó a piaci gépé,a jobb pedig a gyári.
Egyébként az Atari belsején nagyon meglátszik a kor,nem valami fényesek a fém felületek,van ahol eloxidálódott,de van olyan is nem kevés helyen ahol rozsdafoltok vannak.
Azon is csodálkoztam hogy egyáltalán elindult.
Szerintem megpróbálom tiszta alkohollal áttakarítani,nem sok az egész,és meglátom mit produkál.[ Szerkesztve ]
-
válasz perge666 #17593 üzenetére
Szerintem vennem kell egy átalakítót a gyári kábelhez,mert a másik kábel " pucáját " leköszörültem akkorára mint a gyári,és így meg már elég hangyásan,csúnyán jön be a kép.
A piaci gép meg ígyis jól működik hogy megbabráltam a kábelt.Ennyire érzékeny lenne ez az Atari?Vagy lehet hogy tényleg nyűgje van.
Na mind1 rendelek külföldröl átalakítót mert ithon sehol sem találtam,néhány hét és itt van,ennyit még rááldozok. -
megott
aktív tag
Egészen pontosan NTSC gépet vettél, ezért nem megy a PAL rendszerű TV-n. Van rá megoldás, de inkább ne ess neki otthon.
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
válasz megott #17595 üzenetére
Létezik hogy ezen a régi gépen van régiózár??
Akkor a játékok amiket vettem hozzá mind PAL régiósak?PS1-en van régiózár,nem is mennek rajta más régiókódu játékok,csak módosított gépeken. / ott viszont tényleg fekete-fehér a kép /
De akkor miért van rajta a gépen a színkapcsoló?
-
Amíg várom az Atarihoz az átalakítót,addig kicsit koptatom a héten szerzett újdonságomat.
Igaz ezek a játékok nem bakancslistások,de jártak a géphez és legalább nyugodt vagyok hogy a gép jól működik.
Még ezzel a Rallyssal el is lehet játszani. -
megott
aktív tag
válasz perge666 #17596 üzenetére
Nincs régiózár, vagyis nem abban a formában ahogy napjainkban ismerjük.(a lényeg - What is the difference between PAL and NTSC Atari?Atari PAL computers have two clock crystals, while Atari NTSC computers have only a single crystal. The NTSC computers are simpler because the color clock can be divided out of the system clock.)
[ Szerkesztve ]
Aki másnak gedezbider, maga kenész fence!
Új hozzászólás Aktív témák
- (PS5/PSN) COD Black Ops 6 PS5 letöltőkódok - TÖBB DARAB
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- PS5 Slim (garanciás)
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Playstation 5 Slim + ADATA XPG S70 BLADE 1TB SSD
- Destroy All Humans / Crypto-137 Collector Editon / PS4
- Star Wars Outlaws PS5 / + Steelbook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest