- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
válasz perge666 #17690 üzenetére
Én talán nyertem az N64 eladásán, de nem vagyok biztos benne. Kiderült, hogy tönkrement a tápegység, szereznem kellett egyet, hogy el tudjam adni.
A Mega Drive 1-em eladásán gondolkodom még. Időnként meghirdetem, de nincs rá jelentkező. Hullámzó ez a retro dolog.
Nálam kezd kifutni, habár van 3-4 konzol amit biztos nem fogok eladni.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
arty
veterán
válasz khron78 #17699 üzenetére
van 20 vágás utána még, bárhol történhetett csere pont ez volt a bajom, hogy nem mutatja a képet, amikor csak a lézert állítgatja.........
#17700 chris-v a meló része nem csak a látvány, hiszen rengeteg helyen építi újra a gépet, pont az a szép, hogy mennyi mindent megold egymaga (én hiába forrasztok meg ezt azt, a törött müanyaghoz SEMMI affinitásom, se szerszámom....). lehet a lézert is 3 órán át baszkurálta (vagy semennyit nekem ott kilógott a lóláb, bár lehet azért, hogy csak a végén lásd, h megy-e a gép....... pedig ha cédét állítgat, akkor valszeg megy )
biztos láttál olyan felujitást is, ahol nem ment a gép (vagy akár neked nem ment egy gép), annál nincs lehangolóbb, akár kinél is lesz csőd a vége.... a nézőnek happy end kell, mese nincs!
#17690 perge666 a 14e minusz az inflációs buktát is tartalmazza? manapság, ha egy évig megvan valamid, az simán lehet gigabukta (jótudom, mamár NINCS is infláció )
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Vladi
nagyúr
md1-es el ne add! Szépen rendbe kell rakni és eltenni, vagy használni.
(#17695) arty:
Részben igaz, részben nem. Általában az elektronikára is írtam. De egy 10 éves laptop karbantartás mellett még 10 vagy akár több évig is szolgálna. Ebben én radikális nézetet képviselek.
il sole non sorge più ad Est!
-
-
arty
veterán
Ez oké, de egy SNES ma ugyan ugy a 30 éves játékokat kell futtassa, amit perfekt meg is tud tenni.
A 10 éves pécén viszont az elvárásaid a mai pécének feleltethetőek meg... kéne új os, új böngésző, stb - így a használhatósága viszont már nem olyan, mint volt anno, amikor ezek menő pécék voltak. (mert azt nem hiszem, hogy egy laptopot valaki 2024-ben win xp-vel áll neki használni és elavult, nemműködő böngészőt használ rajta (retrójátszást nem írom, mert arra a noti sose lesz igazán jó SZERINTEM). Talán emiatt nagy az értékvesztés: alig jók ma valamire
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Nekem van egy tizenpár éves laptopom még 775-ös tokozású,2 magos DDR2-es memóriás. Win10 van rajta de nekem kínszenvedés bármit is csinálni vele olyan lassú a PC-mhez képest pedig az is van már pár éves ( I7 6700,DDR4 ram ) azzal még vígan elvagyok,nagyon gyors.
Ja és mindkettőbe SSD van. -
Vladi
nagyúr
"éne új os, új böngésző, stb -"
Jah igaz... ezért van debian 12-m és 115.8.0esr (64 bites) firefoxom. mindez 905e proccon. Nem tudtok megfogni.(#17706) perge666:
Az egész szoftveres kérdés, tegyél rá slitaz linuxot. az 256 megán már elvan.[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
-
Win7-el használtam egy darabig,de valamiért végül Win10 lett a befutó.
Ízzad a vas alatta rendesen. / T6400cpu,3GBram /
Az SSD se sok javulást hoz szegénynek.
Amúgy egy HP Compaq 610 az alany.Vladi : Egyelőre hagyom a rendszert úgy ahogy van mert lusta vagyok a sok filmet róla külső vinyóra másolgatni.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
aki MÉG(!!!) nem céertén nyomja, annak egy helytakarékos megoldás lehet egy ilyen kis, 14"-es thomson:
botrányosan fényes, élénk, éles képük van, mennek kompoziton és rgb-n is (scart csatlakozó van). 418X / 14MG135 a modellszám a matricán, tájföldön gyártva[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
Ki hogy áll a gyűjtögetéssel, illetve gyűjtemény felszámolással?
Részemről: Tavaly nyáron vettem 3 db Wii játékot (New Super Mario Bros Wii, Donkey Kong Country Returns, Super Mario Galaxy 2). Mindegyik Japánból van, Ebay-en keresztül.
Ugyanekkor eladtam egy Nintendo 64-et három játékkal.
Játszani már kb 2 éve egyáltalán nem játszom. Utoljára PS4-en játszottam valamit.A Sega Mega Drive gyűjteményem (SMD1 és 6 játék) eladásán gondolkozom.
Persze félek, hogy megbánom. Ha szegázni támad kedvem, akkor van még a polcon egy Mega Drive mini konzol. Szerencsére van még egy NES minim és egy Super Famicom minim is. Sikerült időben megvenni, illetve lecsapni rá ebay-en.
Jött egy újabb hobbi. Mechanilus billentyűzet építés. Ez is költséges egy dolog.
Ezen kívül van egy másik elhivatottságom is. Kutyám van, így a szabadidőmben vele sétálok és így ugrott a tévé előtt töltött időm. Ezt egyáltalán nem bánom.
Ti hogy álltok?Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Nekem ment el a háztól néhány gép és játék is az elmúlt 1-2 hónapban.
Tegnap érkezett egy újabb PS2 Slim. / pedig van ithon Slim meg 2 FAT is / Az eladott gépek között volt 1 Slim és 1 FAT gép is,fogalmam sincs miért vettem meg,ja de..... IMPULZUSVÁSÁRLÁS
A géppel jött egy Colin MCRae Rally3 is,amivel egyhuzamban játszottam vagy 1,5 órát az este,már ezért megérte megvenni,r*hadt hangulatos számomra az a játék.Ma beszéltem le egy PS1-es Duke Nukem Time To Kill játékot amit már nagyon régóta hajkurásztam,azt is nagyon várom hogy újra játszhassam!
Nekem ezek az " újrakiadott retró konzolok " nem az igaziak,bontatlan PlayStation Classicot adtam el kb.2 hete,szerintem ezeknek az olcsósított tömegcuccoknak soha nem lesz olyan értékük mint majd egyszer az igazi retró cuccoknak.......
2db ilyen PS Classicom is volt,az egyiket játékra használtam,de az is ment a háztól,pedig mikor megvettem őket azt mondtam hogy ezek is maradnak a gyűjteménybe. -
arty
veterán
Nekem minden héten jut idő retrora, amikor új cucc áll a házhoz, akkor több, amikor nem, akkor néha egész kevés... de a régi játékokkal egy félóra nagyon más, mint a maiakkal... 30 percben benne lehet 10 kísérlet a végigjátszásra (kutya nekem is van, bár mechanikus bill-re nem kaptam itthon egedélyt (nappaliban van a pécé és HANGOS ))
Mivel november végén, feketepénteken vettem egy új, viszonylag drága kormányszettet, így a retrovásárlást cserébe eléggé visszavágtam december-január-február-márciusban. Sőt, eladtam az (egyik) japán AV Famicomom is, de ezzel párhuzamosan már került megvételre pár cím a 6-7. generációs gépekre (xbox, 360, ps3).
Másik, szintén fekete pénteki vásárlásom lassan a kezemhez kerül: [link] - mivel magyarországra krikzz nem szállít, hugomhoz ciprisra rendeltem egy NES/Famicom RGB Blasterta, amit majd most hoznak haza szüleim. Ezzel végre minden gépem képes lesz RGB-re, a kompozit nagyobb tévén elég élvezhetetlen...
Egyre reménytelenebb tervem egy CoreGrafx(1) beszerzése (kék logós modell).... van ugye az alap fehér PC Engine: Ez nagyon szép újonnan, sajnos az én példányom elég sárgás/koszos/izés
És van a két CoreGrafx 1/2 kiadás:
Kontrollerem már van, csak az alapgép kellene.... de visszatart az 50-60ezres ár (szállítással, vámmal). Kicsi az esély, hogy felbukkanjon egy itthon, netán legalább az EU-ban
Hjaigen és heti szinten agyalok perge666 atariján de nem merek ráugrani...... valami ügyesebb szaki kéne, hogy megvegye és restaurálja! SZERK: elkelt????
[ Szerkesztve ]
-
-
khron78
őstag
Analogue Pocket-et, vagy Evercade-et használ itt valaki?
-
t256
őstag
Keress rá a silent switch kifejezésre a mechanikus billentyűzetes topikban
Ennyit a billentyűzetekről. Jobban jársz, ha nem ránt be ez a hobbi is.A PC engine-ről csak Youtube videokat láttam. Úgy tudom itthon nem forgalmazták. Nem mernék belevágni egy ilyenbe.
Jut eszembe PS2-ből is két db van. Az egyik egy gyenge olvasófejes dobozos fat gép. Ettől valószínű, hogy megválok.
Tavaly nézegettem a Super Mario Bros. speedrun videokat. Egy ilyen mindig meghozza a kedvemet egy NES-hez. Csak egy kisebb CRT tévét kéne szereznem és mehetne a móka.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
arty
veterán
Nem fog, hiszen egyre kevesebbet ülök a pécé előtt De egy jó bill nem zavarna, a mostanim egy Samsung ps2-es cucc, '96-98 környékéről
PC engine japánon kívül sehol nem ment nagyot, de fantasztikus játékok remek (sokszor a létező legjobb) portjai vannak rá, a digi + chiptune zenék a játékok nagyrészében számomra überelhetetlenek. És persze megannyi exkluzív, ami semmi másra nem jött ki soha. Hja és egy marék kártya elfér 3*6 centin (csak tippelek a méreteket illetően ).
FAT eladást fontold meg, azokba nagyon könnyű belső hdd-t tenni És az még mindíg a legjobb/legolcsóbb lemez-mentesítős megoldás (hja és a lemezezés lehetősége sem veszik el tőle).
Alant ajánlottam egy kimondottan pici (14") modellt, sírnál, ha látnád rajta akár a NES kompozitját is (mert ANNYIRA szép!!)
-
t256
őstag
A Fat eladását megfontolom. Az a helyzet, hogy egy Slim gépet tartanék meg. Egyébként a PS2 valahogy nálam kifutott. Nem találok rá jó játékot. Réges régen a Fifa és a GT4 pörgött rajta.
A CRT tv ajánlásodat láttam, de hol lehet beszerezni?
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
arty
veterán
Slim kisebb helyen elfér, de funkcionalitásban visszalépés (hdd, ps1 kompatibilitás). Ráadásul a fat tetején elfér egy slim
Fifa és GT nagyon általános - milyen stílusokat szeretsz? beat'em up? shoot'em up? fps? tps? platformer? (j)rpg?
Fénypisztolyos játékok nem érdekelnek? PS1-2-re rengeteg van belőle. És ha lesz egy crt-d, ezek is mehetnek
Egyébként érdekes módon a ps2-es címeket egyelőre én is tartogatom... mármint amik ilyen "végigjátszósak" De végig csak pár cím ment az elmúlt 5 évben mondjuk, ezzel a platformok közt a "legutolsó" (pedig szvsz erre van a legnagyobb, legsokszínűbb választék!). Fura.CRT lelőhelyként én a jófogás.hu -t ajánlom (meg persze a facebook marketplacet mondják általában...én azt nem használom)
-
t256
őstag
Jelenleg időhiánnyal harcolok, szóval mindegy is, hogy mi tetszik. Egyébként platformer, beat 'em up, tps.
Ránéztem a polcomra, ahol a PS2 játékok vannak. RE: Code Veronica, RE4, The Simpsons Hit 'n' Run, MGS2, 3.A Code Veronicába bármikor belekezdenék, habár ez a leghosszabb RE játék. A Simpsons Hit 'n' Run is bármikor jöhet. Nekem az a kedvenc PS2 játékom. A legjobban sikerült Simpsons játék a világon.
Tehát ezek meg is vannak lemezesen, így hidegen hagy a HDD-s megoldás.
Jut eszembe a PS2-re készült Tomb Raider játékok valamiért kimaradtak.Ha egyszer lesz időm....
Egyébként valószínű, hogy Wii-n játszanám a Mario Galaxy-t.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
-
t256
őstag
válasz perge666 #17724 üzenetére
A Simpsons Game nekem Wii-re van meg. Többet vártam tőle én is, de nem kötött le. Az irányítás elvette a kedvemet. A PS konzolokon ez biztos jobb.
-
-
-
arty
veterán
válasz Rezuhu #17727 üzenetére
Felteszem az ilyen szép állapotu (és borzalmasan sérülékeny!) tokos pal saturn cuccok egy vagyonba kerülnek... abszolut nem követem már ezt a piacot, pár darab után elengedtem európát, számomra élhetetlen volt (ár és állapot)
Amugy mindig, mindenből "csakadobozos CIB" ?
Szépnek szépek!"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Rezuhu
aktív tag
Az eBay-es áraknál valamivel olcsóbban vásároltam a Saturn cuccokat.
Elég költséges hobbi, de hosszútávon annyira nem volt megerőltető. Akkor veszek, ha jut rá, ha nem akkor pihi van!
Régebben elég sokat úgy 1.000.- Ft/db áron vettem...
Az esetek 99%-ában csak CiB angol kiadásokat gyűjtök, pár darab van, ami nem ez a kategória. Persze nem csak Sega-t gyűjtök!
Ide már nem férnek az új jövevények...[ Szerkesztve ]
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Hol érdemes nézni game boy advance-t? Köszi
-
-
-
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Köszi mindenkinek a segítséget! DS kialakításával még erősen barátkoznom kell Advance retro kinézete nagyon bejön, de még utána kell nézzek, h milyen mario gameket adtak ki hozzá.
-
+1
De van lehetőség IPS mod-ra
Annó én is megcsináltamViszont árban akkor már biztosan többe lesz, mint egy DS/Lite
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
khron78
őstag
válasz jackal79 #17739 üzenetére
DS Lite. Ár/értékben bőven a legjobb vétel. Viszi a GBA-t is és rengeteg DS játék (Mario is) van hozzá. A zsanérja meg a Phat-nek ugyan-úgy törik. Ez is a használójától függ leginkább. A Phat DS egyedül a retro kinézet miatt lehet opció. GBA meg akkor, ha szeretsz moddolgatni, illetve ennek a formája a leginkább kézhezálló. Esetleg még GBA SP jöhet szóba. De mondjuk itt láthatod a kijelzők közötti különbséget:link .
-
-
khron78
őstag
válasz jackal79 #17742 üzenetére
A DS Lite a DS és GBA játékokat is viszi. A DS (phat - original) ugyan ez, de gyengébb kijelzővel. A DSi csak a DS játékokat viszi (hivatalosan). Nincs rajta GBA slot. A 2DS és a 3DS a DS és 3DS játékokat viszi. A 2DS-ben nincs 3D funkció (nem nagy érvágás a hiánya). Mind a kettőből van "new" verzió, ami plusz analóg stick-et takar leginkább. Az első 2DS egy kakukktojás a formáját tekintve. Szerintem nem igazán kényelmes a fogása.
-
sm4e86
csendes tag
válasz khron78 #17745 üzenetére
A 2DS minden szempontból kakukktojás. Amikor annak idején bejelentették, többen azt hittük, hogy ez valami áprilisi poén (mert emlékeim szerint április 1 körül jelentették be), és amikor kiderült, hogy komoly, és láttam élőben is... Konstatálnom kellett, hogy a Nintendónak is vannak hibás döntései.
https://supermario4ever.wordpress.com/
-
arty
veterán
Ugye megy mindenki ? (én tuti, mint mindíg!)---
Jött pár "új" cucc, felfogni nem tudom, hogy nem volt meg nekem eddig a Popeye
Egyelőre kb 15 percet játszottam, az alatt nem sok babért termett... a Jungle Book teljesen angol, és jobb mint vártam, nem is tűnik az eleje alapján nehéznek.Goofy viszont full japán, ami nem akadály persze, de van benne szövegelés azért. A játékmenet elég egyedi, 1P/2P coop is van, régóta vágytam rá, sajna mára a fiam már nehezebb ezekre rávenni, szóval lehet egyedül vágok neki
Aki belenézne: [link]
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
A Goof Troop nekem meg volt még gyerekkoromban. Nagyon jó játék, de a logikai részek egy idő után nagyon nehezek. Legalábbis gyerekkoromból így emlékszem.
A Popeye nekem kimaradt.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
sm4e86
csendes tag
Pont akkor lesz a MondoCon, amikor a Regamex, pedig mind a kettő érdekel. És mivel MondoConon versenyezni fogok, ott leszek jelen.
A Dzsungel Könyve valamiért úgy maradt meg bennem, hogy irgalmatlanul nehéz. Csak egyszer játszottam vele nagyon régen, de úgy maradt meg bennem, hogy sokszor haltam meg valami teljesen hülye módon, ezért gyorsan kikapcsoltam a gépet, és soha többet.
https://supermario4ever.wordpress.com/
-
arty
veterán
válasz sm4e86 #17749 üzenetére
ez mi lesz? mondocon.hu szerint 310ft az euró, szóval felteszem NEM ez a mostani hivatalos honlap
verseny? beöltözöl? mivé?
ez amugy csak cosplay? vagy mi lesz még a program?
kár, hogy egymásra szervezték van 52 hétvége egy évben, basszus......simán lehet, hogy csak az elején könnyed a Dzsungel könyve, de azért reménykedem, hogy csak gyerekként találtad nehéznek és valójában nem az (sajnos nem vagyok egy tehetség, sohanem is voltam....)
#17748 t256
azt hittem ez inkább csak ügyességi/akcio, semmint logikai[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Automata kávégépek
- Nők, nőügyek (18+)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- (PS5/PSN) COD Black Ops 6 PS5 letöltőkódok - TÖBB DARAB
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- Nintendo Switch OLED + 128 GB SDcard + Zelda TotK kontroller és tok
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Canyne Malzeno Palamute Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Új, bontatlan dobozos, japán kiadású Razewing Ratha Amiibo figura (Monster Hunter Series)
- Playstation 5 Slim + ADATA XPG S70 BLADE 1TB SSD
- Destroy All Humans / Crypto-137 Collector Editon / PS4
- Star Wars Outlaws PS5 / + Steelbook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest