- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 fél év után
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sak
csendes tag
NTSC / PAL átiratokból kettő fajta van: a "rendes", amikor a 480 soros NTSC-ből csinálnak 576 soros PAL grafikát. Na ez a rajongók rémálma, lásd pl. Sonic... Nyúzós, húzós, lassú a game, a zene is olyan bénán be van lassulva. Kínszenvedés, ha egyszer toltad már az USA verziót. A másik a "lusta programozó" változat, amikor a kép alján és tetején ott van a fekete csík, ami a sorok számának különbözetéből adódik. Van játék, ahol a grafika kicsit béna az összenyomás miatt. Egyébként ilyen az összes Playstation 1-es verekedős játék is (ahol számít a tempó), ami eredendően NTSC-ben íródott, utána konvertálódott.
Ha valami csinálsz, akkor azt tedd rendesen. Csak egy icipicit több ráfordítás, mintha szarul csinálnád...
-
Sak
csendes tag
válasz Skillet #17299 üzenetére
Kíváncsi vagyok rá, hogy mekkora a lag-ja ennek az átalakítónak. A lapos tv-k egy része eleve ordenáré lagos, monitoron érdemes kipróbálni, azok sokkal jobbak. De magának az átalakítónak is lehet lag-ja... Majd mondd lécci!
Ha valami csinálsz, akkor azt tedd rendesen. Csak egy icipicit több ráfordítás, mintha szarul csinálnád...
-
Sak
csendes tag
válasz Skillet #17302 üzenetére
Igazából mindegy, már a menüben is látható. Igen, gombnyomás - képernyőn történés közötti idő eltérés. Nekem van egy naon faxa LG plazma TV-m, ami kb 2-3 tized mp laggal operál, játékra teljesen alkalmatlan. A mai PC monitorok 2-5 ms laggal működnek. 200-300 ms vs 2-5 ms. Hát nagyon nem mindegy. :-(
[ Szerkesztve ]
-
Sak
csendes tag
válasz energy4ever #17311 üzenetére
Nem érdemes betörni egy üres üzlethelyiségbe. A Playmania a Jókai u. 8-ban VOLT, már csak a helye van, kb egy éve. Indián eladta, az új tulaj meg 4 hónap alatt bebukott vele, és bezárta. Indián most a Checkpoint konzolt üzemelteti Kispesten, van retró is.
-
Sak
csendes tag
válasz energy4ever #17311 üzenetére
A playmania.hu domain automatikusan átdob a Checkpoint weblapra...
-
Sak
csendes tag
-
Sak
csendes tag
Ja, láttam már vacak tápot, de 800mA-es terhelhetőségűvel (ez volt ráírva) is üzemeltettem SNES-t, simán bírta, alig melegedett. Nem mértem rá, de lehet hogy nem 9V-ot adott le, hanem picit többet. 12V jelölésű tápot ezért nem dugnék a gépbe, ki tudja. Egy pár száz forintos multimétert mindenki vegyen magának otthonra, jó az ha van.
-
Sak
csendes tag
-
Sak
csendes tag
válasz chris-v #17457 üzenetére
Jah, tipikus kamuvideo, látszik a gépen, hogy kb 1 perccel korábban tették oda a szemétkupac tetejére, és hogy kézzel van összemaszatolva, olyan "sár" a szemétkupac tetején hogy van? Belül valszeg semmi retek nincs. mert nem is lehet. LOL. Az igazi piacos darabokkal van meló rendesen, már ha megéri egyáltalán foglalkozni velük... Volt pár darab ilyen gép a kezeim között.
-
Sak
csendes tag
válasz chris-v #17460 üzenetére
A linkelt video több helyen sántít, fontos dolgokat hagy ki az emberünk és lényegteleneket meg feleslegesen benne hagy / arra fókuszál.... Pl. ha bekapcs után a power LED világít, akkor a legelső dolog - nekem - a kontraszt poti tekergetése lenne, ami által kiderül a kijelző állapota. Nagyon ritka, hogy power LED világít és a kijelzőn meg semmi se látszik. Emberünk hozzá se ért a potihoz. Az elemérintkezőknek a kiszedéséből csak a lényeg maradt ki, a kis rögzítő fülek visszahajlítása... PFFF... Aztán tökre fontos kirakni egymás mellé kiterítve az összes alkatrészt, a csavarokkal együtt... LOL. A kasznit / alkatrészeket megpucolni sem így kell, így időpazarlás.
A nem bekapcsos állapot általában elemérintkező korrodálás vagy bekapcs gomb koszolódás szokik lenni, de kakaóba áztatott GB is volt nálam, amin az alapos takarítás segített. A GB eléggé élni akaró masina. :-D
-
Sak
csendes tag
válasz gangstagergo #17536 üzenetére
Tudok adni RGB SCART kábelt MD2-eshez, mini DIN a gépbe menő vége. Nem a korábban említett pró kábel, de nagyon jó képet ad. Vaterán is hirdetve van, Sakman néven vagyok ott fenn.
-
Sak
csendes tag
válasz gangstagergo #17540 üzenetére
Szentségtörés lapos TV-n retrózni!!! :-D Egyébként én is vettem ilyen SCARTtoHDMI meg PS2toHDMI átalakítókat, anno még jobb dollár árfolyamon 3-4e Ft közötti összegért Aliexpress-ről, csak próbaképp. Hát nem egy Extron / Framemeister kategória egyik sem. A deinterlacit egyik sem tudja (szétesik csíkokra a kép), és a játszhatóság határán kívül eső lagjuk is van. Felesleges pénzkidobás, ne vegyetek ilyeneket.
-
Sak
csendes tag
Hát vannak érvek és ellenérvek. Kezdjük ott, hogy képarány. Ezek a konzolok 4:3-as képarányú TV-re készültek, nem 16:9-esre. Ha neked nincs bajod avval, hogy minden "dagadt" a képen, akkor lelked rajta. Az 50-60 Hz-es képfrissítés szerintem nem villódzik, a váltottsoros megjelenítés és az átlagos képcső lustább utánvilágítása (hívhatjuk hardveres mozgáskompenzációnak) miatt a vízszintes scrollozás az én szememnek sokkal simább. A progresszív képmegjelenítésű TV-ken viszont a mai napig bosszantóan rossz a scrollozás, az én szememnek "röcög", akadozik. Nem csak a játék, hanem úgy enbloc minden, amit látok rajta. Nagyon kevés és általában drága TV tud csak szép vízszintes scroll-t. Egyszer láttam vagy 6-8 évvel ezelőtt olyan "nem röcögős" Philipset, ami 2,5x-esébe került a hasonló méretű TV-khez képest (kb 200e vs 540e, 127 cm-es képátló). Nem véletlen, hogy az áruházakban a TV-ken mutogatott demo videokban nincs hirtelen mozgás, csak szinte állóképek vagy szép lassan mozgó, ki-be nagyítós anyagok, mert látszana a röcögés. Tipikusan életszerűtlen egyébként, egy rendes TV adás vagy bármilyen külső eszköz képe (film vagy játék) sohasem így mozog.
Nekem egyébként otthon - nem véletlenül - 2 plazma TV-m van, nem mai darabok, de nem is olyan fosok, mint a ma tucat LCD-i... Ezeken a technológia miatt kicsit jobb a mozgáskompenzáció, számomra kevésbé röcög rajtuk a scrollozás.
Szóval én "rendes" képcsöves, nem 100Hz-es digitális jelfeldolgozású TV-n retrózok. Ahogy kell. Szerintem.Ha valami csinálsz, akkor azt tedd rendesen. Csak egy icipicit több ráfordítás, mintha szarul csinálnád...
-
Sak
csendes tag
Szerintem nekem van ilyen kazetta fedél az alkatrészes dobozomban, ha szeretnéd, akkor előtúrhatom. Az Ebayes árat én is sokallom... Mennyiért vinnéd (720 pénz az ajánlott posta)?
-
Sak
csendes tag
Ahogy khron78 is írta, inkább a korrodált traceket kellene szakadásvizsgálóval (multiméter) átvizsgálni, ha akárcsak az egyik is el van rohadva, tutira nem fog indulni a cart. A 38-as felettit is, és jobbra a színkódolt ellenállás mellett is. És megnézni a másik oldalt is. + ha ennyi korrózió van a carton, akár furatgalván is lehet korrodált, mindent át kell mérni! Nekem nemrég egy egyszerű Casio kvarcjátékot sikerült hibátlanra megcsinálnom. Egyetlen furatgalván hiba volt rajta, fél óra volt mindent végig mérni, közben ügyelni a fólia lapkábelre, nehogy megszakadjon.
Cart pint én Csehszlovák gyártmányú (régi, na!) tollradírral pucolok, ez olyan gumi, amibe kis - gondolom, homok - részecskék vannak öntve, és fémet elég jól lehet vele pucolni. Szerintem ma is lehet ilyen újonnan venni.
A belinkelt videóban... szal ha aranyozott egy cart pinsora, akkor NE cinezd le, csak elcseszed vele. Az arany nem korrodál, a forrasztóón meg igen, és a konzol cart aljzatát is elkoszolja. A kezét letörném, aki ilyent csinál és még YT videoban dicsekszik is a dilettantizmusával.Ha valami csinálsz, akkor azt tedd rendesen. Csak egy icipicit több ráfordítás, mintha szarul csinálnád...
-
Sak
csendes tag
válasz GombócArtúr #17606 üzenetére
Fotót!
-
Sak
csendes tag
válasz Guitar14 #17630 üzenetére
Nem találtam én sem olyan átalakítót, ami RCA aljzat és KOAX dugó lenne. Ez a tripla megoldás, amit feljebb említettek a kollégák, az jó lehet: RCA-ból F (F2) és F-ből KOAX. Elég nyakatekert, de működhet.
-
Sak
csendes tag
A legelső ma már retró, de akkoriban csak eléggé elavult hardverem a gyűjteményembe egy ZX Spectrum 48k gumibillencs + Interface 1 + Microdrive pár kazettával volt, talán 3500 Ft-ot adtam érte egy kollégámnak. Ez 1996-ban volt. Célzottabban 2005 óta gyűjtők retrót, akkoriban tényleg gombokért volt kb. minden, pl. C64 1000 Ft a bolhán, és senki sem vette meg. :-D
-
Sak
csendes tag
Nemrég voltunk Hollandban, Groningenben (északkelet), ott a halpiac helyén van minden vasárnap bolhapiac. Egyetlen videojátékos arc árul ott, retró már ott is zsenge felhozatallal van csak, főleg PS 3, 4, 5, Xbox One, Series, Wii, WiiU a kínálat. De azért vettem két Gamecube címet, From Russia with Love 5 EUR, Taz Wanted 8 EUR volt. Ami volt SNES meg Megadrive, azt ott is kb teli árban adta a tag, pl. Super Mario World 2 csak kazetta 25 EUR volt. És összesen volt kb 10 db SNES + MD kazettája a tagnak. Ennyit a retró cucc halmokról...
-
Sak
csendes tag
válasz Petreszku #17774 üzenetére
A nyugatinál a Jókai utcában a PlayMania volt, Indián vitte, de eladta az egészet a Vault 51 bár tulajának, aki néhány hónap üzemeltetés után bezárta. Indián most a Checkpoint-ot viszi Kispesten.
-
Sak
csendes tag
Amit biztosan leteszteltem már: Atari 2600 Jr-ba egy Sega Master System kontrollert kellett dugnom, kényszerűség volt, egy rendezvényen dupla joystick halál volt, és nem volt más "lehetőség". De simán működött, persze egy gombosként.
-
Sak
csendes tag
Pénteken már pakolás van reggeltől, sok minden megy le a pincébe, az is melós. Ha gondolod, jöhetsz segíteni, mindent szívesen veszek. sakman@konzolszaki.hu -ra dobj kontaktot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest